2010-03-05

Mer övervakning

Och i USA kommer man nu att öka övervakningen av Internet. Igen.

De tänker tydligen inte ge sig innan allt som alla gör på nätet är övervakat hela tiden. Och inte ens då kommer de att vara nöjda.

CNet - WSJ

5 kommentarer:

 1. Men i fängelset får man kanske internetuppkoppling?

  Och polisen läcker ju på Facebook. Så...

  Läs gärna vad Hans Lindblad tycker:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/gasttyckare-h-lindblad-om-fra-polisen.html

  SvaraRadera
 2. Hmm, är det inte enklare om de bara klipper linan till resten av världen, och när de ändå är på gång bygger en stor mur runt hela landet och sedan ett stort glastak över hela stället, sedan kan de sitta där innanför och känna sig säkra, iaf en liten stund.

  SvaraRadera
 3. Snart blir vi alla mikro chipade...

  SvaraRadera
 4. Glömde länken..

  http://www.youtube.com/watch?v=PEE8ZcHhlSg

  SvaraRadera
 5. Scary Devil Monastery08 mars, 2010 13:19

  @Trötter

  Kina har försökt luta sig mot lösningen att förvandla hela landets nätstruktur till ett gigantiskt statsförvaltad intranet.

  Det kan vara åt det hållet auktoritära stater är på väg. Tvinga hela landets befolkning att göra bruk av enbart en och samma DNS-server, med endast kabel under statkontroll ut ur landet, och med alla operatörer dedikerade att blockera kommunikation som ej kan identifieras via DPI, så kan man teoretiskt få kontroll.

  Men kostnaden i resurser och det slag i nacken man får av en så pass hårt begränsad IT-struktur övervägs sannerligen inte av de effekter man uppnår...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.