2010-03-18

Och hur skall författarna få betalt?

Kanske så här..?

"Basically, what this publisher realized is that with most books, obscurity is a greater threat than "piracy," and free helps deal with that..."

4 kommentarer:

 1. Fråga istället "Hur ska fildelarna få betalt?"
  Alla dessa personer som bygger kunskapssamhället, som ger andra tillgång till kultur, kunskap och konst och hjälper demokratin. De sliter och släpar. Hur ska de få betalt?

  Eller vänta, det kanske finns viktigare värden här än några kronor?

  SvaraRadera
 2. @Grå

  Jo, förvisso, men slutsatsen i artikeln är ju att Internet har gjort det möjligt för smala författare att nå sin publik nästan helt utan kostnad, och att fördelen med att nå en större publik är större än nackdelen med ev. fildelning.

  Det känns inte som en nyhet för den som följt debatten, men det är bra att den upprepas för den som är ny.

  SvaraRadera
 3. Javisst, det är ju så där det skall gå till.

  Den viktigaste insikten med den nya marknaden och de nya betalningsströmmarna är kännedom, insikt och kunskap om hur människorna, alltså konsumenterna, fungerar, hur de tänker.

  Gratis är gott, för alla. Men det är uppenbarligen en svåröverkomlig insikt för många.

  Gratis drar till sig uppmärksamheten från konsumenterna på samma sätt som en dynghög attraherar flugor.

  SvaraRadera
 4. Mises-institutet gjorde även detta en gång i tiden, och när de lade upp alla sina böcker för gratis nedladdning exploderade försäljningen. Och de fortsätter än idag att lägga upp alla böcker i pdf, e-pub, audio, html osv osv.

  Jeffrey Tucker från mises.org skriver lite om det här (på svenska), dock sett ur ett historiskt perspektiv, men likväl intressant.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.