2010-04-21

Piratfrågor i EP i dag


ACTA
Som framgår av bloggposterna nedan, så har den tvättade varianten (bara det parterna är överens om) av ACTA-avtalet släppts i dag. Just nu pågår lusläsning i många kontor här i Europaparlamentet.

SWIFT
Under eftermiddagen har man debatterat hur EU skall gå vidare för att upprätta ett nytt SWIFT-avtal (som ger USA tillgång till data om europeiska banktransaktioner) efter att parlamentet hade sönder det förra. Av vulkan-skäl sker inga voteringar i dag, utan det har mer varit att markera revir.

Man kan konstatera att i princip alla betonar att EU-Kommissionen måste skärpa till sig denna gång. Men samtidigt signalerar kommissionär Malmström att det nog ändå kommer att bli fråga om överföring av data till USA i bulk. Votering om en resolution i frågan sker under Europaparlamentets minisession i Bryssel om två veckor.

PNR
Även när det gäller registrering av passageraruppgifter på flyget (PNR) och överföring av sådan data till andra länder (t.ex. USA) har man debatterat, men inte röstat om en resolution.

Här känns det mer förvirrat. Det verkar som om väldigt få har klart för sig att passageraruppgifterna redan i dag registreras i amerikanska datasystem i det ögonblick som bokningen sker. Eller att detta även gäller flygresor inom Europa. Det verkar också som om de flesta har missat att sådana data kan plockas ut av i stort sett vem som helst, som har tillgång till bokningssystemet - och att ingen loggning av detta sker.

Nå väl. Nu skall man ställa upp nya krav. Det bör rimligen medföra att hela det uråldriga bokningssystemet måste byggas om. Även här blir det omröstning på minisessionen om två veckor.

13 kommentarer:

 1. Kommer det här inlägget hamna i censurcachen?


  //ST

  SvaraRadera
 2. Sout Park skaparna har blivit dödshotade.

  Islamic Website Threatens South Park Creators

  Nedan är en intervju med Trey Parker och Matt Stone angående deras senaste avsnitt och om möjliga hot som kan komma. En absurd sak är att South Park faktiskt redan visat Muhammed i bild i ett avsnitt innan de danska skämtteckningarna blev en politisk nyhet.

  South Park's 200th, litigious celebs and Mohammed: Matt Stone and Trey Parker (BB Video)

  Nedan är viden som är en varning till South Park att de kan dö för vad de gjort.

  The Defense Of The Prophet (SWS) Campaign


  Här kan du se South Park avsnittet, 200:

  South Park Episode: 200


  Jag tror dock att denna grupp av muslimer som hotar south Park skaparna, kan vara en fejkad rörelse av cia eller fbi, för att skapa hat emot muslimer. Oavsett hur det ligger till med den saken, så ska Trey Parker och Matt Stone inte ge vika för dödshot. Men se upp för att gå i fällan för att hata muslimer.

  SvaraRadera
 3. Varför röstar man egentligen om saker i parlamentet? Swift vart ju nedröstat, nu röstas det om det igen, blir det nedröstat så kommer de troligen bli omröstning. So whats the point?

  SvaraRadera
 4. Varför tar dom upp swift igen, det blev ju nedröstat?
  /Lars fiske

  SvaraRadera
 5. Men för fan SWIFT blev ju nedröstat!

  SvaraRadera
 6. Eu är inget annat än en teater tills man röstar rätt, så kommer nästa ACTa.

  SvaraRadera
 7. vilgot sjöman22 april, 2010 01:10

  EU är inget annat än en teater som spelar om och om igen tills man röstat rätt, sedan kommer nästa ACTa.

  SvaraRadera
 8. Blir lite Lissabonfördraget all over it again. "Ni får rösta hur ni vill och hur många gånger ni vill, bara det blir ja".

  Fast i det här fallet spelar det ju tydligen ingen roll även fast man fick igenom ett nej. Demokrati? Jo tjenare, vars då...

  SvaraRadera
 9. I går så tog riksdagen ett beslut om att inskränka yttrandefriheten i Sverige ytterligare. Eftersom det inte har något med rätten att ladda ner Brittney Spears låtar att göra och eftersom det mest kommer att användas mot brunhyade människor så är det väl inget som intresserar någon här dock.

  http://www.rod.se/beslutat-i-riksdagen/Rodgron-splittring-om-ny-terrorlag/Post.aspx

  SvaraRadera
 10. USA är sjuka i huvudet, nu blir man arresterad och får böter om man rappar vid MC Donalds när man beställer. Bojkotta det där jävla skitföretaget.

  Teens Arrested For Rapping Order In McDonald's Drive-Thru

  SvaraRadera
 11. Jävla pucko polis som ens bryr sig om MCDonalds anmälan, företagen styr verkligen USA.

  SvaraRadera
 12. @Thomas E: Just nu är det kanske mest "brunhyade" som drabbas, men vad är en terrorist om 10 år?
  Klart vi ska bry oss om alla repressiva lagar som kan användas mot vem som helt, men tyvärr är det så mycket av den varan just nu så vi hinner inte bevaka allt, speciellt inte HAX som faktiskt har fokus på EU.

  /A

  SvaraRadera
 13. @Tomas E.

  Kollade länken, och tydligen ska det bli förbjudet att publicera information om hur man tillverkar sprängämnen.

  Om den här lagen följer mönstret från tidigare terroristlagar så är den så luddig att all politisk opposition skulle kunna vara förbjuden, och det fria vetenskapliga samtalet inte längre tillåts. Man förbjuder helt enkelt viss kunskap.

  Vänstern och Miljöpartiet måste helt enkelt avbryta samarbetet med Socialdemokraterna NU!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.