2010-05-01

Första maj


Helgdagar är alltid trevliga. Speciellt efter siste april. Men lite skumma.

Vi har helgdagar för att hylla en viss religion. För att respektera kringsvävande andeväsen, typ. Det känns lite medeltida. Speciellt som de flesta människor inte verkar var speciellt religiösa längre. Och så tror ju de som tror på så många olika saker nu för tiden.

Vi har en helgdag för att hylla vår nation. Tja... En smula nattståndet kanske.

Och så har vi Första maj. En helgdag för att hylla Partiet. Eller i vart fall en viss ideologi. Hela landet står stilla för att sossarna vill påminna oss om att Makten egentligen tillhör dem. För att (s), (v) och bokstavsvänstern vill markera att en ideologi egentligen är överlägsen alla andra. Så ofräscht.

Speciellt obehagligt är att många första maj-demonstranter tågar under fanor och till musik som var varumärken för förtryck i våra grannländer fram till för bara några årtionden sedan.

102 kommentarer:

 1. Ahem, jo, alltså Piratpartiet har Förstamajdemonstation kl 16 på Gustav Adolfs torg i Göteborg. FYI.

  SvaraRadera
 2. Liberala Partiet (www.liberalapartiet.se) kommer finnas i Stockholm, Göteborg och Malmö.
  https://www.flashback.org/t1162388p5

  För övrigt är 1a maj en demonstration för arbetarrörelsen, inte för socialismen. I början fanns det en liberal del av arbetarrörelsen som tyvärr försvunnit i Sverige. Wikipedia om arbetarrörelsen: I arbetarrörelsens barndom fanns det livaktig icke-socialistiska verksamhet, ofta med grundläggande liberala idéer och kopplad till väckelse- och nykterhetsrörelserna. Grenen undanträngdes i Sverige sedermera av de socialistiska grenarna, men är livaktig i stora delar av Västeuropa.

  Så vi i Liberala Partiet har inte en motdemonstration, vi har meddemonstration för att påminna arbetarrörelsen om dess liberala rötter.

  SvaraRadera
 3. Mjah, Helsingborg väntas bli ett slagfält idag med sammandrabbningar och skadegörelse, när hundratals demonstranter från Fria Nationalister tågar genom stan med svenska fanor förbi segermonumentet över Stenbock. "Vi representerar den etniskt svenska arbetarklassen" heter det. I en gammal dansk stad, som svenskarna belägrat och bränt nio gånger:

  http://hd.se/helsingborg/2010/04/28/vi-representerar-den-etniskt/

  SvaraRadera
 4. Enligt senaste Synovate så har "Övriga" 11.4%, varav 4% är SD - det är alltså 7.4% som inte särredovisas.

  Dessutom så ligger SD, KD, och C väldigt nära 4%-tröskeln (C lite över, KD lite under, SD precis på) och V och FP inte mer än någon procentenhet över.

  Även om man inte bryr sig så mycket om vem som vinner så ser det ut som att valet kan bli rätt underhållande.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rodgrona-drar-ifran-i-opinionen_4641091.svd

  SvaraRadera
 5. Officiellt så är 1 maj till minnet av de arbetare i Chicago som sköts när de demonstrerade för åtta timmars arbetsdag.


  Den religiösa dimensionen kring övriga helgdagar är väl ganska nedtonad numer. Det har kommit att bli familjehögtider. Kyrkan tog ju dessutom traditionellt över högtider som fanns där förut, så många helger behöver egentligen inte förknippas med den kristna traditionen om man inte vill. Jag tänker på jul, nyår och midsommar, t.ex.

  Vi är väl fortfarande en liten bit ifrån att växla in någon helgdag mot Eid Al-fitr, men det skulle onekligen vara intressant. En del skolor har faktiskt lov då.

  SvaraRadera
 6. Skäms på dig HAX om du har någon stake så gör du en rättelse om vad första maj egentligen handlar om och slutar hålla på med massa falsk ryktesspridning. Givetvis utnyttjar politiska grupper första maj, men bara för att du Hax skiter i att arbetare blir skjutna på gator och torg så behöver vi andra inte tycka att sånt är oviktigt att påminnas om.

  Blodig massaker bakom arbetarnas dag

  Sen ska man inte glömma Ådalen heller, det finns många som vill sopa det under mattan eller som sossarna ta poäng på denna händelse, men detta är en väldigt viktig historisk händelse att komma ihåg. Med Hax skriver aldrig om Ådalen, för Hax bryr sig uppenbarligen inte om att människor skjutits i sverige.

  Ådalhändelserna


  Läs på historien

  SvaraRadera
 7. ANNM, summan av staplarna överstiger 100% och dessutom har "övriga" mycket lägre siffror i linjegrafen än i tabellgrafen. Således föreligger troligen ett sifferfel.

  SvaraRadera
 8. Ådalen ja. Ett utmärkt argument för varför arbetare är de som har absolut mest att förlora om staten skiter i rättssäkerheten. Konstigt nog tar folk som Bodis aldrig upp detta...

  SvaraRadera
 9. Anonym @ 01 maj, 2010 11:30

  Det finns ju alltid en baksida.

  I Chicago gick det ut en uppmaning till demonstranterna att beväpna sig. Den affischen togs tillbaka och en ny gick ut.

  I Ådalen var det så att strejkbrytare hade misshandlats i tidigare demonstrationer och det var inte acceptabelt. Dessutom var det inte facket som tog initiativ till demonstrationen den dagen, utan andra tog ledningen när fackledningen hade möte.

  SvaraRadera
 10. Anonym 11:30,

  Naturligtvis glömmer du att nämna alla de poliser som dog i Chicago (dubbelt så många som demonstranterna). Du glömmer att nämna att bakgrunden till upploppet var att just en polis mördades genom en improviserad sprängladdning.

  Och du glömmer att det aldrig klarlagts vem som sköt först i Ådalen 1931.

  Socialisterna har en vidrig människosyn där man delar upp folk efter klass, ras och kön. De som tillhör fel grupp förlorar helt sitt värde vilket man enkelt konstaterar av historieskriving om händelserna ovan.

  SvaraRadera
 11. Seria, och naturligtvis glömmer du att påpeka att de flesta av poliserna som dog vid Haymarket gjorde det av "friendly fire" när poliser sköt vilt mot alla som öppnade eld utan att ha koll på om den andre också var polis. Inte heller finns det några bra uppskattningar av hur många civila som dog uppskattningarna varierar från 4 till över 50. (8 poliser dog). Lägg till fem som avrättades efter en skandalös rättegång.

  SvaraRadera
 12. När Sossar mot Storebror höjer Henrik Alexandersson till höjden påpekar jag att densamme är Frihetsfrontare. En organisation som för oss socialdemokrater är en Djävulens organisation.

  Det hör till historien att Sossar mot Storebror är tvärtysta i dag. De skäms.

  SvaraRadera
 13. Thomas Palm,

  Många civila var rädda att bli förknippade med upploppsmakarna och dog hemma av sina sår. Det är omöjligt att visa om de blev skadade av polisen eller demonstranterna. Hela torget var ett förvillat slagfält.

  Det enda man kan säga är att fyra av de döda bevisligen var demonstranter och åtta av de döda var poliser i tjänst.

  SvaraRadera
 14. Överhuvud taget känns det ganska märkligt att sossar får för sig idén att engagera sig MOT storebrorsfasoner. Hela partiet ryker av inpyrd totalitär önskan, och historien av sossestyre och dess konsekvenser i Sverige förskräcker.

  Enda möjliga förklaringen är att man försöker agera frihetligt alibi för en alltför brun organisation för att påverka i den riktningen.

  SvaraRadera
 15. Om Sossar mot storebror.

  Jag kollade hemsidan.
  Senaste uppdatering: 29 mars 2010.

  http://www.sossarmotstorebror.se/

  Så går det för socialdemokrater som flirtar med Frihetsfronten och Piratpartiet.

  SvaraRadera
 16. Och det här visar ju lite på den inneboende konflikt vi ibland stöter på inom Piratpartiet.
  Några av oss kommer inte alls från frihetlig höger, libertarianer, osv utan från frihetlig vänster, kanske rent av en och annan gammal halvsyndikalist.

  Likaväl som vänstern inte bör smeta Pinochet-referenser på de libertarianer, bör naturligtvis inte högern kladda Stalin-epitet på frihetliga socialister.

  Eller har de som kommer från vänster hamnat vilse, när de kom till PP?

  SvaraRadera
 17. Angående Ådalen, det var fyra i demonstrationståget som dog och en ung flicka som stod bredvid och tittade på.
  Visst, det är tragiskt för dem som dödades i Ådalen 31 och deras anhöriga. Emellertid anser jag det vara ganska bra att det största antalet döda i politiska demonstarioner vid ett tillfälle i Sverige uppgår till fem.
  Sedan skall man också ha i minne att socialdemokraterna var emot strejken. Det var först i samband med den film som kallas Ådalen -31 men som inte har med saken att göra som (s) började vurma för saken.
  Hur många vet idag om varför det var strejk i Ådalen?

  SvaraRadera
 18. En annan intressant om än mindre omnämnd historia är mordbranden mot Norrskensflamman 1940:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mordbrandsattentat_mot_Norrskensflamman
  Notabel dels för positionen hos de ansvariga och dels för hur domstolen ignorerade att fem personer dött i branden.

  SvaraRadera
 19. Första Maj bör inte vara helgdag.

  Det finns ingen anledning att dom som hatar att kapitalet fråntogs den totala makten över människorna ska vara lediga just den dan.  Så vi i Liberala Partiet har inte en motdemonstration, vi har meddemonstration för att påminna arbetarrörelsen om dess liberala rötter.


  Bra.Det uppskattar jag och jag ska komma ihåg det framledes.

  SvaraRadera
 20. Thomas Palm - varför vurmar du också så mycket för vänsterperspektivet även i andra och lätt obskyra sammanhang?

  Micke - du vet nog varken vad kapital eller makt är.

  SvaraRadera
 21. Bra exempel på när staten anser att folket är en resurs som den äger: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/feta-barn-hotar-forsvaret_4646889.svd

  SvaraRadera
 22. Dåligt HAX. 1 maj har INGET med vänstern att göra.

  SvaraRadera
 23. Micke - du vet nog varken vad kapital eller makt är.  Kina.
  I Kina kan man säga att dom sytt ihop ett fungerande paket.
  Slavarna får sjunga internationalen men dom kan inte använda den till något.
  Det kan omöjligen bli friare än så.
  Alla får paket.

  Kapitalism ÄR frihet och i Kina visar kapitalismen att den fungerar.Man tillverkar bevisligen grejor och säljer dom.
  När det sker blir man fri.
  Jag hoppas och tror att deras frihetsklocka kommer att ringa för oss också snart!

  När det sker kommer högern också att sjunga internationalen tillsammans med vänstern.

  Som en hyllning till kapitalismen och friheten.

  SvaraRadera
 24. Micke: Jo, vi har förstått att det är så du ser på dina motståndare. Synd att du inte är mer nyanserad i din syn på omvärlden än så.

  Synd för dig iallafall för jag tror inte många andra här bryr sig så länge du slåss mot halmdockor.

  SvaraRadera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. Jo, vi har förstått att det är så du ser på dina motståndare.
  ---------------------------

  Vilka vi? Har ni haft omröstning?

  Jag har inga motståndare.
  Det är bara idioter som väljer att ha motståndare.

  Jag har åsikter och jag får inte ekvationen att Kapitalism genererar frihet att gå ihop om man ställer upp ekvationen

  "Världens största kapitalistiska ekonomi som snart dominerar hela planeten"

  + "Fackföreningar är inte tillåtna"

  + "Man får sjunga internationalen"

  Du och dom som du tydligen företräder kanske kan lösa ekvationen åt mig och förklara hur man löser den och får summan
  "Frihet som en automatisk konsekvens av kapitalism"?

  SvaraRadera
 27. De röda i det rödgröna blocket har genomfört lyckade förstamajmöten i hela Sverige. Medvind.

  Motvind för Piratpartiet som visade upp sig med ett hundratal i Göteborg, förstamaj.

  Källa:
  http://stefanflod.com/?p=549

  Frihetsfronten och liberaler skitar ned piratrörelsen.

  SvaraRadera
 28. Micke: Du beter dig precis som om du hade motståndare. Sen kan du leka duktig och säga att du inte anser dig ha några men vad du säger och hur du beter dig är isåfall två helt skilda saker.

  Annars hade du inte angatoniserat varje försök till debatt.

  Och jag kan nog säga "vi" i detta fallet eftersom jag ser flera andra som fått samma uppfattning om dig pga vad du skriver och hur du skriver det.

  SvaraRadera
 29. En sidokommentar: Kommer ni ihåg de lila kuverten från Ask? I nya nummret av Bonniers magasin "Misstänkt" (2010, nr 4, sid 4, ledare) menar chefsredaktören Catarina Lundbäck på fullt allvar att det är en bra ide. "..det är dags att återgå till den gamla skolan. Har du betett dig illa ska du stå i skamvrån. Kanske borde vi sätta upp en påle på torget och hänga upp sexköparna där till allmän beskådan".

  Undrar om det är Bonniers agenda att i ett vanligt (kriminal)magasin driva politiska åsikter?

  SvaraRadera
 30. Ssargon kan du ägna sig åt att svara i sak istället för att snacka så mycket skit?

  Berätta varför det är så jobbigt för dig att någon visar att det bästa systemet som existerar för att generera frihet fungerar så oerhört bra i ett land där total diktatur råder och där man på en får sjunga internationalen på första maj medan man inte får bilda fackföreningar eller ifrågasätta ovansående paradox?

  SvaraRadera
 31. Micke: Du sätter ihop egna påhittade premisser och argumenterar sedan mot dem. Ditt bloggande blir på detta sätt en evighetsmaskin utan någon mening.

  Du påstår att någon påstår att kapitalism, (dvs frivillig handel), genererar frihet. Det är snarare så att frivillig handel är en grundförutsättning för vår frihet. Det innebär dock inte att det räcker med just bara frivillig handel. Det behövs en rad andra mänskliga rättigheter också. Det vi däremot kan fastslå är att utan frivillig handel så har vi inte heller frihet. Men detta visste du redan men valde pga din ohederliga debattteknik att bortse från.

  /Byggaren

  SvaraRadera
 32. Micke, du är internets spammande übertroll!

  Du av alla med patologisk grupptänkarreflex, klagar på att någon annan säger 'vi'!? Snacka om självmål!

  Du tror att du har 'bevisat något' genom att säga 'Kina!'. Snacka om självmål.

  Eller "Det är bara idioter som väljer att ha motståndare". Snacka om självmål!


  Eller att du klagar över att folk inte byter både ämne och infallsvinkel till precis och enabrt ditt senaste trollperpsektiv. Du är bra rolig du, om man ser dig på rätt sätt.

  Men får jag fråga hur länge du har varit i det tillståndet? Jag har ju bara sett det under dryga halva decenniet nu ...

  SvaraRadera
 33. Micke: Du sätter ihop egna påhittade premisser och argumenterar sedan mot dem.


  Kinas har en genomgående kapitalistisk ekonomi och hela det globala kapitalet är involverade i denna.
  Man sjunger Internationalen första Maj.
  Fackföreningar är förbjudna.
  Om 20 år väntas denna frihetliga blandning dominera hela världsekonomin.
  Sektliberaler anser att kapitalism som form är den enda vägen att skapa frihet.


  Detta är varken argument eller påståenden.

  Det är konstaterande av fakta.

  SvaraRadera
 34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 35. Jonas aktualiserar återigen vad så många andra förutom han själv ägnar sig åt kontinuerligt.

  Har man "fel" åsikt om något så är man ett "troll" och så gott som alltid så beror denna "glitch" i uppfattningen av omvärlden hos "trollet" på sinnesjukdom.


  Det är tack vare dig och några till som jag definitivt insett att ALL ideologi är HELT OCH HÅLLET ÄR AVHÄNGIG DESS UTÖVARE och att det i princip är helt och hållet irrelevant vad innehållet i dogmen är och hur frihetlig den må vara eftersom det viktiga ALLTID är konformitet och att om man bryter mot detta så finns det ALLTID någon som liksom dig är redo att bära rollen som polis.

  Du äcklar mig.

  SvaraRadera
 36. 1:a maj inte vänster? Va? Så det är bara en slump att kommunisterna i Kina firar 1:st maj i EN HEL VECKA?

  /Paul W

  SvaraRadera
 37. Micke:
  Nu är du inne i vinkelvolten igen.

  Som sagt så är kapitalism en av förutsättningarna för frihet. Det är dock inte den ENDA förutsättningen. Det krävs en rad mänskliga rättigheter för att uppnå frihet. Att Kina valt att öppna upp för frivillig handel är enbart positivt. Att de valt att samtidigt inte öppna upp för övriga mänskliga rättigheterna är negativt.

  Du sätter upp halmdockor som du sedan väljer att attackera vildsint. Vi andra ser på med stor förundran. Ibland kan man försöka ge sig på att argumentera med dig. Andra gånger skakar man bara på huvudet åt att du aldrig lär dig något av diskussionerna. Fast det kanske är vi som borde ha lärt oss att det inte lönar sig att debattera med dig. Det är bara slöseri med tid i våra dyrbara liv.

  /Byggaren

  SvaraRadera
 38. Byggaren du har ju har full insikt om hur man vinner friheten men har fortfarande inte förstått det mest grundläggande förutsättningen för att uppnå den.


  Disciplin.

  Om du vill bli fri från mig och vad jag tycker så är det upp till dig att välja att vara det.

  Det är inte mitt jobb att göra det jobbet åt dig genom att sluta finnas och jag har inte bett om dina råd.

  SvaraRadera

 39. 1:a maj inte vänster? Va? Så det är bara en slump att kommunisterna i Kina firar 1:st maj i EN HEL VECKA?


  Ja visst är det intressant.

  Har du nån förklaring till varför den kommunistiska Kina som har en rent kapitalistisk ekonomi sjunger internationalen en ´vecka i sträck samtidigt som det är förbjudet att bilda fackföreningar?

  Jonas och Byggaren visste inte.
  Dom hävdade att förklaringen på den paradoxen skulle vara att jag skulle ha fel på skallen men det stämmer knappast.

  Du kanske vet bättre?

  SvaraRadera
 40. Micke - ditt trollande beror helt och hållet på att du är komplet och jag menar verkligen fullständigt komplett oförmögen att föra en diskussion tom ens om de ämnen du själv tar upp ...

  Varken din oförmåga att kunna vare sig föra en civiliserad debatt, eller avsaknaden av kunskap om begreppen som diskuteras, om deras innebörd eller implikationer, eller historiska begivenheter har absolut inget med ideologi att göra.

  Däremot är det notabelt att du (som nog är en av de mest aggressivt otrevliga kommentatorerna med eget nick) ändå ständigt skall ikläda dig offerrollen när du inte får medhåll eller när någon påpekar alla dina självmål, faktafel och kullerbyttor...

  SvaraRadera
 41. Det följer exakt sama schema som vanligt.

  Jag uttrycker en åsikt.

  Du eller nån annnan som säger vara dej individuella frihetens bästa advokater svarar med att hävda att uttyckande av fel åsikt utgör trollande vilket sedan åtföljs av en psykdiagnos som förklaring på "trollandet".

  Fatta att du och dom fåtal av dina kollegor som ägnar er åt detta är helt jävla borta och att ni vandrar omkring till midjan i självmotsägande skit.

  SvaraRadera
 42. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 43. Nej Micke - inte heller den beskrivningen kommer i närheten av något som alls ens har hört talas om rim och reson, inte ens via omvägar.

  Du utrycker oftast inte åsikter, utan gör helt hiskeligt skruvade påståenden om saker, och påstådda samband som inte existerar någonstans i verkligheten. Förutom att du misshandlar väsentligen varje begrepp du någonsin tagit upp. Samt att du blir något helt fantastiskt otsympatisk i vad du skriver ifall du kritiseras i sak, för din still eller tom person.

  Jag vet inte om detta har med psykisk sjukdom att göra. Men ifall det har det har du min odelade (sympati skall jag inte kalla det, men:) medömkan!

  Det finns massor av kommentatorer, även hårdkokt vänster som klarar av att framföra sina ståndpunkter någorlunda civiliserat (även om många av dem inte är intresserade av sådant, de drivs med av 'kampen mot ... ')

  SvaraRadera
 44. Försök inleda ett konstruktivt samtal med med micke där synpunkter, infallsvinklar, givande tankeutbyte och ämnesutveckling är tydliga karaktäristika på diskussionen.

  Är mickes aggressiva uttryck av åsikter konstruktiva utgångspunkter för vidare samtal?

  Kan hans utspyende av åsikter och vänsterironiska utlägg om högern, fascister och andra nickedockor tas emot på något annat sätt än som görs?

  SvaraRadera
 45. LD (den frihetligaste av alla) som för ett par dagar sedan önskade att folk med fel åsikt ställs inför rätta för brott mot folket sällar sig till paraden av idioter.

  Vem kunde vänta sig annat.

  SvaraRadera
 46. Du är riktigt korkad, micke. Du förvrängar allt alla säger. Det har inget med att formulera och uttrycka åsikter. Du spyr aggressivitet. Ditt Troll.

  Folk? Ja, i alla fall det folk som är satta att med ansvar styra över min liv, mina pengar och min yttrandefrihet på internet, kanske. De som vill strypa yttrandefriheten via idiotiska påfund som Cleanternet.

  Som man ropar får man svar, ditt kreatur. Jag tror nog vem som helst helt skulle köpa min frihet framför din semisocialistiska ad hoc-frihet.

  SvaraRadera
 47. Å fortsätt, bara micke. Keep it coming. Jag bistår så gärna i din förlösande aggressionsterapi.

  Har hört att håller man på tillräckligt länge så är arga bashningar på högerforum lika effektiva som ett löparpass i skogen.

  Det har samma effekt som fostran av en knähund. Ut o spring med dom tills dom blir trötta och blir av med all distraktion. Sen kan man dressera dom och få dom å sitta fot, hämta pinne och en massa annat.

  SvaraRadera
 48. Du förvrängar allt alla säger.

  -------------------------

  Du har i ett inlägg uttryckt en önskan om möjligheten att ställa folk som inte delar din åsikt inför rätta för brott mot folket.

  Det var också som en konsekvens av att jag hade uttryckt fel åsikt på en blogg vars mission är att värna individens frihet gentemot kollektivet.

  Det är just med den typen av inlägg som man får bekräftat att allt politik uttryck utgår från individen oavsett vad programförklaringen är.

  Du är dessutom för obegåvad för att förstå att om jag skulle vara enfaldig nog att vifta med sama trollkort som dig så blir summan noll.

  SvaraRadera
 49. Jag tror nog vem som helst helt skulle köpa min frihet
  --------------------------

  Den där du är vakt med skärmössa och vakar den frihetliga staten så att ingen som "har fel" yttrar sig?

  Det tror jag inte.

  SvaraRadera
 50. Liber is just a word02 maj, 2010 20:13

  Vad sägs om att alla slutar att göra personhopp, det känns som rena sandlådan här.

  Har skummat igenom kommentarerna lite. Problemet med politiska etiketter är att olika politiska tankegångar bär samma ettikett. Hät följeer en lista på människor som kallar sig för libertarianer: Henrik Alexandersson, Ron Paul, Bill Maher, Glenn Beck, Judge Andrew Napolitano, Jesse ventura, Bob Barr.

  Om man tar en titt på dessa libertarianers åsikter så har de väldigt olika åsikter om vad regeringen ska få blanda sig i när det gäller privatlivet.

  Politiska beteckningar har tappat sitt värde man måste istället kolla på vad folk gör. ja det stämmer att många som kallar sig för kapitalister beter sig på ett sätt som lika gärna skulle passa in på komunism.

  Vår styrda marknad i europa är knappast fri marknad, det är en kontrollerad marknad där politiker och storföretagen styr, och självklart blir denna typ av kontrollerad marknad ännu mer effektiv i en diktatur stat som Kina där folk för fri marknad inte får göra sin röst hörd, eller för den delen fackföreningar som vill representera arbetstagare.

  SvaraRadera
 51. Vår styrda marknad i europa är knappast fri marknad, det är en kontrollerad marknad där politiker och storföretagen styr, och självklart blir denna typ av kontrollerad marknad ännu mer effektiv i en diktatur stat som Kina där folk för fri marknad inte får göra sin röst hörd, eller för den delen fackföreningar som vill representera arbetstagare.

  +1

  SvaraRadera
 52. Tror det var ett halvår sen jag påtalade det sist. Värt att upprepas.

  Micke har aspergers. I kubik.

  Uppfyller ALLA kriterier. Socialt inkompetent och närmast totalt oförmögen att ta andras perspektiv. Malande besserwisser med det monomana specialintresset att pesta ned bloggar med sina halmgubbar.

  Besatt av detaljer, fixar inte helhet. Beter sig även allmänt gnälligt och rättshaveristiskt vilket tycks vara vanligt i den aktuella diagnosgruppen.

  SvaraRadera
 53. Se där."Den frihetlige riddaren med hangup på aspberger" ställer åter sina tjänster som hobbypsykiater till förfogande för att krossa nonkonformismen.

  Det här blir bara bättre och bättre.


  Den här biten visar tydligt och klart vilken jävla idiot du är eftersom du inte ens klarar av att att spela din roll.

  Beter sig även allmänt gnälligt och rättshaveristiskt vilket tycks vara vanligt i den aktuella diagnosgruppen"

  "tycks vara vanligt"...

  Jävla nolla.

  SvaraRadera
 54. Nu har vi fyra idioter dom värnar individens okränkbara frihet att ha en åsikt genom att ställa psykdiagnoser.

  Nån fler som känner sig manad att stå upp för frihetlig liberlism?

  SvaraRadera
 55. Micke: "Har du nån förklaring till varför den kommunistiska Kina som har en rent kapitalistisk ekonomi sjunger internationalen en ´vecka i sträck samtidigt som det är förbjudet att bilda fackföreningar?"

  Du hade lika gärna kunnat fråga varför partiet inte river ner Maos porträtt från Förbjudna stadens ingång och inför demokrati med en gång. Därför makt inte är något man släpper ifrån sig när man väl har det, blir mitt svar.

  Sedan får du inte glömma att kommunister aldrig lyckats få teori och praktik att stämma överens. Det är svårt att föra ett stringent resonemang under sådana förutsättningar. Vad som är kommunism bestäms inte av vad som står i "Das Kapital" eller vad du nu har för instruktionsbok, utan av vad höjdarna i partiet säger. Frågar du dem kommer de för övrigt att säga att det visst finns både fackföreningar (styrda av partiet) och val (med förutbestämda vinnare) i Kina.

  /Paul W

  SvaraRadera
 56. Micke - nu har jag inte koll på Asberger eller annat, men beskrivningen av dig var vädlgit träffande.

  Förutom 'socialt inkompetent' vilket jag inte kan bedöma via ett diskussionsforum, stämmer resten klockrent. Och dessutom skulle jag knappast kalla dina haverier på diverse fora för 'social kompetens'

  Du har ytterligare ett antal särsklijande egenskaper i din debattstil, men dem har jag ju redan beskrivit för dig! Utan att du har fattat vad jag pratat om ...

  SvaraRadera
 57. Du tappade den här tråden redan när du öppnade käften första gången Jonas.

  Sen dess har du grävt dig längre och längre ner i skiten.

  Somn du alltid gör när du ställer psykdiagoser för friheten.

  SvaraRadera
 58. ja det stämmer att många som kallar sig för kapitalister beter sig på ett sätt som lika gärna skulle passa in på komunism.
  -----------------------------

  Tack för ett vettigt svar.

  Det jag hävdar är att kapitalism som mekanik är blind och döv för det som kallas frihet och om den ges möjlighet att fungera undetr totalt förtryck så kommer den att göra det så länge detta är dom förutsättningar som ges.

  Den är alltså inte i sig en motor som skapar frihet.

  Om den varit det så hade det globala kapitalet ställt krav på frihet för att verka i landet.

  SvaraRadera
 59. Micke - du kommer aldrig att kunna hävda att någon annan tappade bort sig i en tråd ...


  Det skulle kräva att du håller dig till ämnet en enda gång, och inte ballar ur! Därför är sådant bara ett ytterligare sjävlmål!

  SvaraRadera
 60. Liber is just a word03 maj, 2010 07:51

  Micke: Det jag hävdar är att kapitalism som mekanik är blind och döv för det som kallas frihet och om den ges möjlighet att fungera under totalt förtryck så kommer den att göra det så länge detta är dom förutsättningar som ges. Den är alltså inte i sig en motor som skapar frihet. Om den varit det så hade det globala kapitalet ställt krav på frihet för att verka i landet.

  @Micke

  Anledningen till att den kapitalistiska marknaden idag är styrd av politiker och privata monopol i västvärlden är för att det förts en politik, där staten och privata företag gör affärer med varandra.

  Statens uppgift i ett kapitalistiskt samhälle (förutsatt att makthavarna vill ha riktig fri marknad) är att upprätthålla den fria marknaden i ett kapitalistiskt samhälle, genom att förhindra bedrägerier och oligopol etc. Annars kan inte den fria marknaden fungera. En fri marknad är beroende av en stat som upprätthåller den fria marknadens regler, så att avtal hålls och att bedrägerier kan polisanmälas och stoppas.

  Men denna uppgift kan ju inte staten utföra om de själva är delaktiga i affärer med näringslivet, där staten själva varit med och styrt marknaden och ibland tom varit med i bedrägerier. Krisen i USA är ett exempel på där privata federal reserve, Wall Street, och regeringen är som en sammansvetsad klump, som begått ekonomiska bedrägerier, vars ekonomiska förluster nu får betalas av folket via skatter. Ta bara en sådan sak att dagens finansminister i USA tidigare var vd för federal reserve som va med och fatta beslut som ledde till krisen.

  Det som sker i väst idag är att man vill ha kommunism som i Kina, en styrd marknad där bara vissa får som de vill, men de döljer detta bakom etiketten kapitalism och fri marknad fast det inte är det.

  I övrigt Micke så stämmer det dock att du är minst sagt en aningen manisk, jag föreslår att du släpper politiken och läser Ekarth Tolle och lugnar ner dig.

  Anledningen till att politik är så påfrestande för många att hantera är för att många blandar in sina personliga känslor och ego i något(politik) som hela tiden handlar om en strävan att ändra framtiden. Detta gör att man som individ sällan får va i nuet och det blir väldigt påfrestande och rent av skadligt för psyket.

  Jag tror inte att du är en dålig människa micke, men du kastar bort dyrbar tid av ditt liv att sitta här och bråka med människor som inte bryr sig om dig och din politiska ambitioner kan knappast nå några framsteg av denna verksamhet heller. Eller kan du visa mig konkreta exempel på att detta maniska handlade som du sysslar med har lett till något konstruktivt?

  ta hand om dig själv Micke och gör något du tycker är kul istället, det finns ingen anledning att du ska fortsätta att plåga dig själv här något mer. våga släppa taget, det kräver mod, men jag tror du inte har något val.

  Eckhart Tolle

  SvaraRadera
 61. Nu är vi uppe i fem frihetliga idioter som slår ett slag för individens frihet genom att sinnesjukförklara folk som säger fel saker (i det här fallet konstaterandet att Kina är kapitalistiskt och att det är tillåtet att sjunga internationalen men förbjudet att bilda fackföreningar.


  Ännu fler som känner för att manifestera vad vi har att vänta oss när vi blir fria?

  SvaraRadera
 62. Det är så här anonyme kokosboll.

  Om du hade fattat ett ord av vad Tolle pratar om så hade du inte skrivit ett ord i den här tråden eller på den här bloggen och du hade I SYNNERHET inte deltagit i den frihetliga verksamheten att ställa psykdiagnoser på folk med fel åsikt.

  SvaraRadera
 63. Micke - ditt behov av att kalla folk för 'idioter' (och ibland 'fascister' och annat trevligt) är ett annat utmärkande drag i dina 'diskussioner' ...


  Tror du verkligen att du är den som ger det sundaste intrycket på det viset?

  Jag tror iaf inte det!

  ;-)

  SvaraRadera
 64. Mitt brott i den här tråden som förlänar mig att bli sinnesjukförklarad är att jag uttryckt tvivel på kapitalismen som universiell och lagbunden frihetsgenerator i en tråd om första maj, arbetarrörelsen och socialismens benägenhet att skapa förtryck som illustreras med

  den här bilden


  Det är oerhört intressant.

  SvaraRadera
 65. Jonas du är en käring så du behöver inte oroa dig över om du är fascist eller inte.

  SvaraRadera
 66. Jag föreslår att Micke, LD och Jonas taggar den två gånger och vid vite slutar kommentera varandra.

  @Micke

  F.ö. är det min åsyn att Kina aldrig har varit "kommunistiskt" eller "kapitalistiskt". Den kategoriseringen är ett försök att anpassa Kina till ett västerländks perspektiv - vilket de kineser jag dryftat saken med funnit aningen märkligt.

  Kina är sedan fyratusen år tillbaka ett byråkratvälde och ingenting annat. Oftast har man haft en kejsare som galjonsfigur, men för tillfället är man utan.

  Du hittar i dag inte en kinesisk industrimagnat som inte är hårt knuten till byråkratin - partiet - ibland har de egna poster, ibland bara blodsband, och ibland är det byråkraterna som är magnaterna.

  Tänk på kina som ett feodaldöme i händerna på mandariner och ståthållare så är man på rätt väg. Hur man får använda pengar är något som alltid styrts av hur mandarinerna tjänat på saken - och i modern tid är det mer gynnsamt att uppmuntra ett fritt flöde.

  SvaraRadera
 67. Själv tycker jag att 1:a majtågen är riktigt roliga, jag vill bara hånskratta högt när jag ser dem. Mycket få deltagare, förljugen billig retorik på plakat och allt välregisserat efter en 50 år gammal mall. 1:a majtågens betydelse är numera någonstans mellan noll och intet. Gott så.

  /Rickard

  SvaraRadera
 68. Scary Devil: Jag är beredd att skriva under på det. ;-)

  Jag ber om ursäkt för att jag inte kan lägga band på mina känslor och låter dem övermanna mitt förnuft.

  SvaraRadera
 69. ..."är att jag uttryckt tvivel på kapitalismen".

  K är bara ett verktyg. Det måste du förstå. Det du ger uttryck för med sådan aggressivitet och allehanda idiotförklaringar kan jämföras med tvivel på en hammare eller en kniv eller en skruvmejsel för att utföra ett givet jobb.

  Vill, kan eller har socialism någonsin skapat välstånd=frihet åt folk i någon som helst mening? Nej! Har kapitalism, frihandel, äganderätt, fri avtalsrätt gjort det åt folk? Ja, otvivelaktigt! Nu återstår bara den relativistiska synen.

  SvaraRadera
 70. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 71. F.ö. är det min åsyn att Kina aldrig har varit "kommunistiskt" eller "kapitalistiskt".


  Nej men nu är det inte det jag diskuterar utan att kapitalismen som mekanik är helt ointresserad av i vilket system den verkar och att den inte av sig själv "tvättar" den verklighet den fungerar i för att på så sätt skapa frihet och Kina är det definitiva beviset på detta och det är därför ett antal av den individuella frihetens förespråkare anser att jag ska sinnesjukförklaras.

  SvaraRadera
 72. Du hittar i dag inte en kinesisk industrimagnat som inte är hårt knuten till byråkratin - partiet - ibland har de egna poster, ibland bara blodsband, och ibland är det byråkraterna som är magnaterna


  Precis som du inte hittar ett företag som arbeter på en kapitalistisk marknad som ställer krav på på den kinesiska staten att sluta utöva terror mot sin egen befolkning som villkor för att arbeta i Kina.

  Deesa företag KOMMER att fortsätta tjäna pengar på att Kina är en totalitär stat utan att ställa frågor ända tills folket reser sig igen och det ser ut att dröja.

  SvaraRadera
 73. Här är en lysande bild på ett 1:a majtåg. Glesa led, kepsar och ack så många grå kalufser! ;)

  http://1.bp.blogspot.com/_rjvUI31n4RA/S9t4UdkSJEI/AAAAAAAADQA/3HWFDRVt72E/s1600/f%C3%B6rsta+maj.jpg

  Politik för framtiden my ass!

  /Rickard

  SvaraRadera
 74. Visst är det så att man inte behöver åka till Kina bara för att hitta partier som är ideologiskt ohederliga - det finns flera exempel här på hemmaplan. Gemensamt är att de ofta driver, eller snarare låtsas driva, ett par starka profilfrågor, och brer på med lite gamla uttjatade slagord och symboler.

  CCP har bland annat personkulten kring Mao, hatet mot taiwaneser, och vad det här tråden egentligen skulle handla om - första maj. Självklart är första maj-firande en kommunistisk högtid, annars hade aldrig partiet gjort det till en av endast tre helger om året.

  /Paul W

  SvaraRadera
 75. Liber is just a word03 maj, 2010 16:24

  Det är så här anonyme kokosboll.
  Om du hade fattat ett ord av vad Tolle pratar om så hade du inte skrivit ett ord i den här tråden eller på den här bloggen och du hade I SYNNERHET inte deltagit i den frihetliga verksamheten att ställa psykdiagnoser på folk med fel åsikt.


  Micke, det jag försökte förklara för dig är att ingen påstått att kapitalism/fri marknad har en inbyggd motor till frihet av sig självt utan att någon upprätthåller regler. Om så vore fallet så skulle ingen för fri marknad va intresserad av att politiker upprätthöll den fria marknaden.

  Hela idén med politik är att man upprätthåller ett samhällssystem som man tror på. Den fria marknaden upprätthålls inte av dagens politiker. Anledningen till det är för att dagens politiker själva är inblandade i ekonomisk verksamhet som styr marknaden.

  Det är dock svårt att finna politiker vars uppgift är att hålla sig borta ifrån ekonomisk makt, många politiker vill helt enkelt inte göra så, även om de påstår det.

  Ja, Micke om det är så att du inte är manisk, så är jag bara glad för din skull att du mår bra. Men i så fall lurade du mig helt klart, med tanke på att du spenderat flera år här att skriva arga kommentarer som inte leder till något annat än förolämpningar i slutändan.

  mvh

  Kokosbollen

  SvaraRadera
 76. Liber is just a word03 maj, 2010 16:40

  .... sen förekommer det ju också utpressning ifrån stora mäktiga företag emot politiker för att ändra regler. Men det var politiker som gav dem makten ifrån början, genom att ge vissa företag förmånliga avtal om de gynnade politikernas intresse. Denna process byggde upp en hel del storföretags monster som nu har större makt än politiker.

  Så den politiker som på allvar vill ta upp kampen för fri marknad och stå emot olika lobbyverksamheter måste va riktigt modiga och tuffa människor. Många politiker är allt annat än modiga och tuffa och är dem det, så är de ofta rätt ensamma och blir knäckta tillslut. Men om folket stöttar modiga politiker kan de klara det.

  Problemet är att så är inte är fallet det är bara att kolla på vad människor väljer att rösta på i valen generellt.

  SvaraRadera
 77. japp, rädda och fega människor röstar på rädda och fega politiker. Och i världen finns det mest rädda och fega människor, vilket leder till att de rädda och fega människorna styr världen genom att låta sig styras av en liten grupp hänsynslösa människor.

  SvaraRadera
 78. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 79. Micke sa...
  Ja, Micke om det är så att du inte är manisk, så är jag bara glad för din skull att du mår bra. Men i så fall lurade du mig helt klart, med tanke på att du spenderat flera år här att skriva arga kommentarer som inte leder till något annat än förolämpningar i slutändan.

  ---------------------------

  Om det hade varit så att du och dina kollegor lät bli att ställa psykdiagnoser på folk som ni anser har "fel" så vore det inga problem.

  Ni skulle kanske t.o.m slippa den kroniska yrsel ni sannolikt lider av som en konsekvens av attt ni håller två bollar med olika budskap i luften hela tiden.

  Det går inte att på en och samma gång hävda individens frihet och spotta på samma individ varje gång denne uttrycker en åsikt som inte är i linje med dom dogmer ni hänger er åt.

  SvaraRadera
 80. Liber is just a word03 maj, 2010 17:30

  @Micke

  Ja ha. Men jag anser inte att jag spottat på dig. Jag har framfört att dina inlägg upplevs som maniska. Har jag fel att du är manisk, så består dock upplevelsen av dig att du är det. Det känns som att du gör detta mer för att befästa ditt ego än att debattera politik. Ja även jag har problem med mitt ego, jag är ingen fullärd harmoniska människa. Men jag tycker Eckhart Tolle är en bra hjälp emot detta.

  Att jag upplever dig som manisk, betyder inte att dina åsikter är mindre värda. Om du inte är intresserad av att höra hur du upplevs så behöver du inte heller föra en debatt om det.

  Du väljer i övrigt att bara svara på just detta och ignorerar allt övrigt som jag skrivit angående fri marknad. Med andra ord så är det lätt att tro att du är mer intresserad av att debattera saker som angår dig personligen än politik. Kanske har jag fel men det är så det upplevs.

  Nu lämnar jag kommentarsfältet angående detta ämne. Har inget mer att säga.

  SvaraRadera
 81. Med andra ord så är det lätt att tro att du är mer intresserad av att debattera saker som angår dig personligen än politik. Kanske har jag fel men det är så det upplevs.
  ---------------------------------

  Det är så här att om fyra av varandra oberoende personer med liberala preferenser ställer psykiatriska diagnoser på någon därför att denne ifrågasättaer kapitalismen som medel för skapande av frihet och hänvisar till Kina som exempel så ÄR det politik.

  Det ÄR politik DÄRFÖR att hobbypsykiatrikerna gensom sitt diagnosticerande tydligt och klart ignorerar att dom är just "liberaler" och använder istället ett av förtryckets vanligaste metoder att slå ner motståndaren DÄRFÖR att någon inte delar deras mening.

  Det är alltså INTE jag som diskuterar MIG utan NI när NI hävdar att jag är manisk och lider av aspberger därför att jag har fel åsikt.

  SvaraRadera
 82. jag tycker det är enkelt ignorera Micke han har uppenbarligen personliga problem som han inte vågar erkänna.

  SvaraRadera
 83. Aspergers är ingen sinnessjukdom. Mer ett
  neurologiskt tillstånd. Finns spekulationer om att
  Newton och Einstein hade aspergers.

  Micke är dock ingen Einstein.

  SvaraRadera
 84. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 85. Det grisliberala tankeflödet är uppenbarligen oändligt.

  Har du saknat mig?

  SvaraRadera
 86. Nu heter jag B.

  Då kan jag säga i princip vad som helst och sen byta till mitt normala nick när den ärofulla striden mojnat.

  Det kan jag göra för att jag inte har nån ryggrad överhuvudtaget.

  Jag är liberal jag företräder liberala värderingar .

  Då får man offra sig.

  SvaraRadera
 87. Micke - dessa (mycket måttfullt återhållna) psykdiagnoser har du förtjänat många ggr om. Dels just genom ditt maniska beteende, och lika mycket genom alla oförskämdheter du kastat i huvudet på andra som bara normalt hövligt markerat avvikande åsikt och även varför gentemot ditt trollande.

  Och precis som ovan, i den mån det ligger ngt i 'diagnoserna' så har du mångas medkänsla eftersom det verkligen inte är något man önskar åt någon i samhället (avsett läggning/personlighet/politisk lutning/kriminalitet etc). Psykisk ohälsa är tragisk för samtliga. Och speciellt för de drabbade. Punkt!

  Men att du så ofta råkar ut för sådana funderingar hänger helt klart samman med hur du uppträder. Det har uttryckligen inte att göra med att du har andra politiska föreställningar om utopia än liberaler, det handlar om din totala oförmåga att ens ta in enklare sammanhang och begrepp.

  Jag vet inte om du verkligen tror på all dynga du skriver, men mycket är det, och jag har aldrig sett ens tillstymmelsen till att vilja/kunna nyktra till.

  Att du är totalt ovillig (eller alt oförmögen) att hantera och ta in andra(s) ståndpunkter är förstås främst ett socialt handikapp. Men orsaken till detta kan man som sagt bara spekulera i ...

  SvaraRadera
 88. Aspergers är ingen sinnessjukdom. Mer ett neurologiskt tillstånd. Finns spekulationer om att Newton och Einstein hade aspergers. Micke är dock ingen Einstein.

  LOL :D

  SvaraRadera
 89. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 90. LOL :D


  Ännu en "liberal" utan etik, moral och ryggrad nog att ens skriva med sin vanliga signatur.

  SvaraRadera
 91. Micke - hur kom det sig att du skrev under andras signaturer då?

  SvaraRadera
 92. Jonas. Jag känner till din bristande begåvning och att du är angelägen också att uttrycka den men alla här har nu hört dig ställa samma diagnos minst tre gånger bara i den här tråden.

  Det räcker nu tror jag.

  SvaraRadera
 93. Är du verkligen lärare på en svensk högskola?

  SvaraRadera
 94. Micke - som du har sagt flera ggr: Din verklighet är inte samma som dom övrigas.

  SvaraRadera
 95. Micke får du aldrig Knu...?

  SvaraRadera
 96. Micke - som du har sagt flera ggr: Din verklighet är inte samma som dom övrigas.

  Har du fått sparken?

  Det är intressant att din vän landtingsanställde läkaren Bo Rööser ställer aspbergerdignoser över nätet hos Erik Svansbo idag och refererar till mig.

  Han har tydligen hakat upp sig sen har yrade här i samma ärende.

  Du kanske ska hjälpa honom?

  SvaraRadera
 97. Micke får du aldrig Knu...?

  Jo Shaun och jag behöver inte syrgas som dig för att fixa det.

  Rök en bong till.

  SvaraRadera
 98. God förmiddag Micke.

  Jag är inte BR. Bara för att du tänker något så behöver det inte betyda att det är så.

  SvaraRadera
 99. Så tråkigt för dig att du inte ensam kan få cred för att du ställer aspbergerdiagnoser på folk därför att dom "har fel" utan att du är tvungen att dela uppskattningen med en ortoped.

  SvaraRadera
 100. Micke är ju psykiskt sjuk på riktigt. Mani är ett tvångsmässigt beteende, som bygger på att man dras till vissa saker. Kan liknas vid en form av överdriven fixering. Ofta får personer med en mani en känsla av välbehag när de utför en manisk handling.

  Micke har maniskt suttit och diskuterat sig själv i tusentals inlägg nu på denna blogg, om samma saker i flera år nu.

  När ska Micke byta skiva. Det har hakat upp sig.

  SvaraRadera
 101. ...Det säger en del om debatten att den tillbringas till övervägande majoritet i spekulationer om vems av debattörernas mentala jämvikt som är minst korrekt vinklat.

  Det här är inte produktivt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.