2010-05-04

Och det kommer att gå bra..?

U.N. Elects Iran to Commission on Women's Rights

(Via tweet från Ingerö)

62 kommentarer:

  1. Hahaha... men grattis.

    SvaraRadera
  2. Mja. Även om det onekligen låter roligt ska man inte underskatta hur effektivt det kan vara om man vill skapa förändring i Iran och länder-som-ser-upp-till-Iran.

    SvaraRadera
  3. Övriga länder: Belgien, Demokratiska republiken Kongo, Estland, Georgien, Jamaica, Liberia, Nederländerna, Spanien, Thailand och Zimbabwe.

    Det verkar vara en munter klubb.

    SvaraRadera
  4. Om Sverige är med i FN eller spelar ingen roll. Däremot borde USA gå ur snarast. I det fallet skulle organisationen rasa samman på en gång.

    SvaraRadera
  5. man väntar ivrigt på vilka nya, feministiska, idéer som iranierna har hajat men inte väst har!

    ropen skalla blåställ åt alla..?

    SvaraRadera
  6. Se det positiva. Det kunde ha varit Saudi-arabien som fått leda jämställdhetsarbetet.

    SvaraRadera
  7. Eftersom medlemmarna väljs per region och Mellanöstern ser ut som den gör så blir det sådär. Poängen med FN har aldrig varit att det skall vara världens effektivaste organisation utan att man skall hantera konflikter genom att käbbla i korridorerna där snarare än skjuta varandra i krig.

    Sen kan Iran säkert bidra med något. Över 60% av studenterna vid deras universitet är kvinnor.

    SvaraRadera
  8. Thomas Palm,

    vad hade du sagt om Israel bilivt invalt?

    SvaraRadera
  9. Anonym, Israel blir inte invalt. Det råkar tillhöra en region där landet inte är speciellt populärt så det har lite svårt att få röster. Annars så roterar sådana här positioner vanligen mellan länderna i regionen.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker att Usa ska bomba Iran så att det blir fritt och att jag får en plats på parkett där jag kan titta på och yra om frihet medan andra gör jobbet åt mig.

    SvaraRadera
  11. Till och med Mullorna försvarar han, allt annat lika, Micke.

    SvaraRadera
  12. Dom måste väl få något att trösta sig med nu när dom förlorade i sin kandidatur till Rådet för Mänskliga Rättigheter - det hade väl varit för magstarkt även för FN.

    SvaraRadera
  13. Du kan få sitta på parkett med mig också, för åka dit och dö för andras frihet kommer du inte att göra.

    Så lång är allt klart.
    Du klarar ju inte ens av att signera ett jävla inlägg på internet.

    SvaraRadera
  14. Varför skulle det vara så uteslutet att det går bra? Kvinnor i beslöjade länder är inte nödvändigtvis korkade.
    Där liksom på många andra platser finns det många brajta kvinnor.

    Hax, din blogg börjar kännas som en EU-blogg; därtill med en jäkla massa krångliga begrepp.
    Tycker du har blivit lite torrtuggad sedan du gick in i politiken.

    Tur att Micke finns här och inflikar med ett mänskligt ansikte då och då.

    Du kanske borde avlöna honom.

    SvaraRadera
  15. Nä inte dissa Iran, socialism och diktaturer som Micke gillar - det är känsligt - och triggar bara igång hans säregna freakshow.

    SvaraRadera
  16. Efter Henriks ifrågasättande av Irans vilja att vara jämlikt så får vi lära oss att:

    Iran visst kan bidra med något då man har 60% kvinnor på Universitetet. (Palm)

    Att folk som kritiserar Irans vilja till jämställdhet vill bomba sönder det och att vi inte är beredda att dö för Irans frihet. Du fick i alla fall ihop ett rätt där, Micke.

    Att Iran inte borde bli exkluderat att leda kommissionen för kvinnans rättigheter då man antagligen har "brajta" kvinnor i Iran. (Helena Viita)

    Skönt att se att det finns en intellektuell vänster som ställer upp för mänskliga rättigheter.

    SvaraRadera
  17. Efter Henriks ifrågasättande av Irans vilja att vara jämlikt så får vi lära oss att:
    -------------------------

    Nja...Jag skulle hellre tolka det så att Ingerös twittrande om saken som är grunden för tråden utgör en kritik av FN´s roll och funktion samt därmed en del av den strävan som finns hos många i högern att stänga ner FN och att en organisation som endast består av "demokratier" skapas för att därigenom skapa en kristallklar och tydlig global politisk polariet.

    Låter snyggt och fint men är knappast möjligt eftersom alla demokratier i praktiken är beroende av och profiterar ekonomiskt på vad som produceras i så gott som alla dikaturer.

    Men ni kanske vill avstå från er egen bekvämlighet för sakens skull även där och stoppa handeln med Kina t.ex ?

    SvaraRadera
  18. Kan inte representanter från HA, Bandidos, Wolfpack få platser i justitieutskottet så kan de "hantera konflikter genom att käbbla i korridorerna där snarare än skjuta varandra i krig."?

    SvaraRadera
  19. Är det någon som kan se kopplingen mellan att Iran väljs in i FNs kommission för att värna kvinnors rättigheter och vad Micke skriver om bomba sönder, sitta på läktaren och yrandet om frihet?

    Någon koppling alls?

    SvaraRadera
  20. @Thomas Palm,

    det var jag som skrev det anonyma inlägget om Israel igår. Varför det blev anonymt vet jag ej för jag var inloggad.
    Till saken, jag måste applådera ditt politkersvar för du svarar utan att ge svar på sakfrågan. Hur skulle du reagera på om Israel blev invalt som representant i denna grupp? Eller i gruppen för mänskliga rättigheter?

    Svara nu på det, snälla, utan att hänvisa till FN;s regler hur länder väljs ut. Jag vill veta vad du tycker, inte hur FN:s regler ser ut.

    SvaraRadera
  21. Helena Viita:

    "Kvinnor i beslöjade länder är inte nödvändigtvis korkade."

    Vad har det med saken att göra?

    Intelligens är inte ett motmedel mot religös, eller för den delen politisk, övertygelse. Tvärtom kan intelligens förstärka religiös, eller politisk, övertygelse eftersom de smarta har en förbättrad förmåga att rationalisera inkonsekventa och destruktiva delar i den egna övertygelsen.

    De enda representanter som Iran kommer att skicka, till kvinnorådet, kommer att vara shaimuslimska fundamentalister. Och det oavsett vilket kön representanterna kommer att ha.

    Religiöst övertygade människor tror faktiskt på de egna religiösa dogmerna. I de religiöst övertygade muslimernas fall betraktas Koranen som en perfekt kopia av en perfekt bok som har funnits hos Gud sedan tidernas begynnelse. Så förbered dig på att Iran kommer att försöka påverka kvinnors rättigheter i en riktning som du kanske inte önskar.

    SvaraRadera
  22. det någon som kan se kopplingen mellan att Iran väljs in i FNs kommission för att värna kvinnors rättigheter och vad Micke skriver om bomba sönder, sitta på läktaren och yrandet om frihet?
    --------------------------------

    Jag kan hjälpa dig.

    Samma människor som anser att FN ska avvecklas och ersättas med en organisation som bara består av demokratier och delar världen i två poler istället för i mer än hundra nationer anser ofta att denna nya organiation ska ägna sig åt att idka krig mot dom icke demokratiska länderna.Krig i vilka dom själva inte har nån avsikt att delta i men det låter ju ju bra och slagkraftigt.

    Anmärkningsvärt är ochså att dom människor som vil dela in världen på deta sätt och därmed skapa en koloss som kommer att få EU att förefalla som ett skämt också motsätter sig EU för att EU utgör en övernationell koloss.

    SvaraRadera
  23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  24. Micke - feberyrar du nu igen?

    Jag har du aldrig hört en enda person förorda att ett ev 'Demokratiernas Förbund' skall idka anfallskrig mot ickemedlemmar.

    Men du besvarade iofs min fråga: Kopplingen existerade bara in din fantasi (din 'verklighet') och tyvärr är det ju i stort sett alltid så när du 'deltar i diskussionen' ...

    SvaraRadera
  25. Jonas Neumeister kan tydligen inte kontrollera sitt psykdiagnosticerade av folk som "har fel".
    Kan nån hjälpa honom ?
    Det ser inget vidare ut.

    SvaraRadera
  26. Som sagt - det är nog din fantasi som ställer till det för dig nästan hela tiden ....

    ;-)

    SvaraRadera
  27. Jag tror inte att du har fattat att jag kommer att tilltala dig med dig riktiga namn varje gång du ägnar dig åt att dividera om mitt psyke.

    SvaraRadera
  28. Jonas V, jag skrev inte ett eget inlägg utan en kommentar och vad man tycker är värt att skriva då beror mycket på vad som redan skrivits. Vad jag skrivit om det istället varit Israel som varit invalt beror alltså på hur HAX valt att skriva ett inlägg om detta och jag misstänker att det inte låtit likadant.

    Rent principiellt så gäller mitt första stycke lika mycket om Israel blivit invalt. FN är en organisation för i stort sett samtliga världens länder och då blir det därefter. Det finns, förutom de permanenta medlemmarna i säkerhetsrådet, ingen uppdelning i A och B lag där B-laget inte får ha några officiella poster.

    Om Israel får en plats för kvinnors rättigheter vore väl inte så konstigt, men om en plats i rådet för mänskliga rättigheter vore lika konstig som den här utnämningen av Iran.

    SvaraRadera
  29. Det kommer att divideras om ditt psyke så länge du öppnar munnen Micke. Av naturliga skäl.

    SvaraRadera
  30. Av naturliga skäl.
    ...........................

    Visst.Det är naturligt för grisar att vältra sig i skit och du är inget undantag.

    Jävla nolla.

    SvaraRadera
  31. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  32. Kverulant?

    Det intressanta är att båda signaturerna Johannes och Br en faktisk ortoped vid namn Bo Rööser och att han ställer sina aspberger diagnoser via nätet exakt samtidigt som dig.



    Håller du inte med om det?


    Conrad sa...
    Aspergers syndrom In Persona.

    Ge dig åt vetenskapen Micke.



    Conrad sa...
    claesw,

    I det fall du inte är bekant med Aspergers syndrom, bör du genast ta reda på hur det ter sig...du verkar ha en unik

    förmåga att dra de mest vridna slutsatser av innebörden i vad andra skriver på detta forum, går du hem med öppnade

    mjölk-tetror från affären?

    Det står ju ändå "Öppnas här" i ena ändan...




    Johannes sa...
    Jodå. Classe är bekant med Aspergers syndrom eftersom han är en meningsfrände med bulten i bo.
    Själv lider dock inte Classe av Asperger eller någon annan diagnos ur autismspektrat.
    Classe är enbart okunnig och lite, eeh, ofokuserad.





    Johannes sa...
    Neuropsykiatriska tillstånd som manifesterar sig ofta och mångordigt ger bra ledtrådar för diagnostik av, t.o.m. en

    Med. Kand, bulten.
    Perseverationen vid enstaka ord, ixoidin, kravet på ordagrann vidimering av utsagor,frånvaron av förståelse av det

    underförstådda och implicita ,dålig självironi och distans till sig själv, inger starka misstankar om

    autismspektrumvarianten Aspergers syndrom.





    Tja Bulten har ju själv kommit ut som Aspergerdiagnosticerad , så vad fortsätter han larma om?
    http://bultenibo.blogspot.com/2009/08/omstart-for-bloggen-jag-kommer-ut-som.html

    /BR







    ג 'ון wrote:
    AspergerMicke är återigen ute på den halaste av isar.
    Ohly grät när Berlinmuren föll, Kalle svensson är högt uppburen medlem av svensk-kubanska vänskapsföreningen och

    Vänsterpartiet demonstrerar villigt och glatt tillsammans med Hamas och Hezbollahflaggor samt dissar Israel som är

    en demokrati medan man underlåter att kritisera Nordkorea, Vietnam och Kuba på tillnärmelsevis samma rabiata sätt.
    Micke borde dra någon gammal sovjetisk flagga över sig och sätta en dumstrut ovanpå.
    /BR



    Tror det var ett halvår sen jag påtalade det sist. Värt att upprepas.

    Micke har aspergers. I kubik.

    Uppfyller ALLA kriterier. Socialt inkompetent och närmast totalt oförmögen att ta andras perspektiv. Malande besserwisser med det monomana specialintresset att pesta ned bloggar med sina halmgubbar.

    Besatt av detaljer, fixar inte helhet. Beter sig även allmänt gnälligt och rättshaveristiskt vilket tycks vara vanligt i den aktuella diagnosgruppen.




    Micke är ju psykiskt sjuk på riktigt. Mani är ett tvångsmässigt beteende, som bygger på att man dras till vissa saker. Kan liknas vid en form av överdriven fixering. Ofta får personer med en mani en känsla av välbehag när de utför en manisk handling.

    Micke har maniskt suttit och diskuterat sig själv i tusentals inlägg nu på denna blogg, om samma saker i flera år nu.

    När ska Micke byta skiva. Det har hakat upp sig.




    Vem som har hakar upp sig kan vi diskutera.
    En sak är klar och det är att du är ett ryggradslöst svin som inte klarar av att använda en och samma signatur konsekvent och därigenom stå för den skit du sprider.

    Dra nu åt helvete

    SvaraRadera
  33. Micke - du skriver ju tom idiotinlägg i andra människor/kommentatorers namn i syfte just att kleta ned dem med skit.

    Vad säger det om dig?

    SvaraRadera
  34. Jonas Neumeister som ju också under fem års tid execellerat med att ställa psykdiagnoser på folk via internet slår ett slag för sin kollega men nu är det slut med det.

    Du får välja själv hur fan du ska ha det.Antingen håller du käften och låter mig vara ifred och slutar att oavbrutet ifrågasätta mitt psyke ELLER så kommer jag att varje gång du gör det svara med att adressera svaret till dig under ditt verkliga namn.

    Du får välja själv.

    Goggle skiter i vilket.

    SvaraRadera
  35. Jaha Mickes freakshow igen, de är fan obegripligt att personalen inte kan hålla dig under bättre uppsikt. Så du slipper skämma ut dig på det här viset.

    SvaraRadera
  36. Micke, har du gått på retorikkurs nyligen? ;-)

    SvaraRadera
  37. Även om google skiter i dig Micke så kunde det väl vara bra att följa några av de goda råd du får här hos HAX, exempelvis att plocka ut filifjonkan ur mumindalen? Majeutik...

    SvaraRadera
  38. Micke - jag har ingen aning om vad du lider av i verkliga livet. Men det du skriver här (och på många andra ställen) kan vem som helst läsa.

    Och tro mig, du ger inget friskt intryck! Du ballar ur väsentligen varenda gång du blir emotsagd, eller får dina många vanföreställningar korrigerade eller bara påpekade för dig. Och du är groteskt j:vla otrevlig när detta sker. Gång på gång!

    Jag har sett att du har skrivit ut existerande personers namn på internet. Jag har ingen aning om varför eller vad du tror att du kan vinna genom det. Men du har tidigare skrivit idiotinlägg under mitt namn i syfte att kleta skit.

    Jag tror inte att du vann ngt på det heller, utan bara framstod som någon med grava personliga problem.

    Tror du verkligen att dina problem är orsakade av signaturer på internet som inte håller med dig i dina virrigheter? Jag tror nämligen att problemet ligger ngn helt annan stans!

    SvaraRadera
  39. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  40. Jag tar mig friheten att helt och hållet citera en tidigare skribents inlägg. Det var så otroligt rakt på sak, och förklarade hela situationen (Tack Byggaren!):

    "Efter Henriks ifrågasättande av Irans vilja att vara jämlikt så får vi lära oss att:

    Iran visst kan bidra med något då man har 60% kvinnor på Universitetet. (Palm)

    Att folk som kritiserar Irans vilja till jämställdhet vill bomba sönder det och att vi inte är beredda att dö för Irans frihet. Du fick i alla fall ihop ett rätt där, Micke.

    Att Iran inte borde bli exkluderat att leda kommissionen för kvinnans rättigheter då man antagligen har "brajta" kvinnor i Iran. (Helena Viita)

    Skönt att se att det finns en intellektuell vänster som ställer upp för mänskliga rättigheter."

    SvaraRadera
  41. Jonas Neumeister har uppenbarligen inte förstått att om han fortsättningsvis ställer sina psykdiganoser baserade på att folk har fel åsikt så kommer alla som söker honom på nätet att delges hans metod att idka politisk agitation genom att sinnesjukförklara dom han pratar med när dom söker honom via t.ex Google.

    Detta gäller naturligtvis Patrik Öberg också.

    Ju mer frekvent ditt behov att att ställa psykiatriska diagnoser är ju mer kommer dessa att synas som en konsekvens av att varje gång någon söker ditt namn i Google så kommer dokumentationen av din diagnoser att flyta upp som sökresultat.

    Förstår du Jonas?

    Varje gång du talar om för världen att jag är sinnesjuk så kommer världen att hitta din diagnos vid varje sökning på ditt namn som görs?
    Vill du ha det så så förslår jag att du förstätter som tidigare.

    SvaraRadera
  42. Att folk som kritiserar Irans vilja till jämställdhet vill bomba sönder det och att vi inte är beredda att dö för Irans frihet. Du fick i alla fall ihop ett rätt där, Micke.
    ------------------------------


    Ja det är ju bra med tydlighet om var man står.

    Vi andra som är liberaler skulle nog drista oss till att först kräva av oss själva att dö för friheten innan vi skickar andra i döden för att göra jobbet åt oss.

    SvaraRadera
  43. Micke, det känns som om du behöver en stor kram just nu.

    Kramis!


    Jag förlåter dig!

    SvaraRadera
  44. Patrik Öberg.

    Det enda jag behöver som berör dig är att du Jonas Neumeister och Bo Rööser gör ett val som innebär att jag fortsättningsvis slipper adressera er med era riktiga namn.

    SvaraRadera
  45. Det räckte visst inte med en kram.

    Här får du en till Micke!

    Kramis!

    SvaraRadera
  46. Håller med Olaus Petri:

    Du får en kram från mig också Micke! *kramisar*

    SvaraRadera
  47. "Vi andra som är liberaler skulle nog drista oss till att först kräva av oss själva att dö för friheten innan vi skickar andra i döden för att göra jobbet åt oss."

    Så kritik av regimer innebär att man vill bomba sönder länderna de verkar i? Innebär det att du vill bomba sönder USA och Kina och att du är beredd att dö för detta?

    SvaraRadera
  48. Efter Byggarens sista postning måste jag nog ge en Micke en kram till.

    Kramis!

    SvaraRadera
  49. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  50. God afton Micke.

    Tror jag var den som först märkte att sättet du "debatterar" och interagerar på tyder på aspergers. Om nu andra anser samma sak.... Jaha?

    Du verkar helt paranoid när du klipper/klistrar citat och spekulerar i identiteter. Tror inte du har så stora problem där utan att det bottnar i att du sitter framför dator alldeles för mycket.

    SvaraRadera
  51. Så kritik av regimer innebär att man vill bomba sönder länderna de verkar i?

    Ja om man parallellt med kritiken kräver att ett militärt ingripande ska ske.

    SvaraRadera
  52. Byggaren och Magnus, det är lätt att vara ironiskt genom att citera bara delar av någon annans inlägg. Jag är naturligtvis medveten om bristerna på mänskliga rättigheter i Iran vilket jag också antydde, men likafullt kan det vara värt att påpeka att situationen inte är helt nattsvart. Dessutom ersätter Iran Pakistan så jag vet inte om det direkt är en försvagning är rådet.

    Ironiskt nog hade jag dock fel i mitt inlägg om hur Israel inte kan bli invalda till sådana här råd. Israel sitter faktiskt där upptäckte jag vid en koll, och Iran och Israel i samma råd kan säkert ge upphov till en del komiska förvecklingar.

    SvaraRadera
  53. Palm,

    Löjlig relativist.

    SvaraRadera
  54. Micke:
    "Ja om man parallellt med kritiken kräver att ett militärt ingripande ska ske."

    Och vilka i denna tråd krävde detta? Jag kan inte hitta någon.

    SvaraRadera
  55. Och vilka i denna tråd krävde detta? Jag kan inte hitta någon.
    -----------------------------
    Ingen i den här tråden krävde det liksom ingen initialt svarade på ämnet som varken är Iran eller att jag skulle ha aspberger vara sinnesjuk eller på något annat sätt psykiskt instabil eller sakna begåvning något som hitills inte utgjort ett problem för dig i den här tråden.


    Ämnet i den här tråden är FN och vad jag riktar sarkasm mot är dom människor som önskar se ett nytt FN baserat helt och hållet på demokratier samt att många av dessa öppet önskar sig en invasion av eller åtminstone att bombningar av Iran. Aktiviteter som inga av dessa människor riskerar att dö i.

    SvaraRadera
  56. Aspergers är ofta förknippat med en viss egocentritet vilket i ditt fall Micke... leder till alla dessa halmgubbar du använder dig av.

    Du är bisarrt säker på att saker är på det sätt som du tänker dig.
    Men det är du inte ensam om. Du blir otroligt jobbig eftersom du kombinerar ditt aspergersbeteende med att vara extremt otrevlig. Gris fascist nolla....

    SvaraRadera
  57. A sa...
    Palm,

    Löjlig relativist.





    Jag ser att du ger oss exempel på hur man argumentrar på ett sätt som uttrycker din intelligens samt också understryker dina egna tidigare framförda krav på ett minimum av saklighet,och artighet etc etc.

    Vi är tacksamma för lektionen.

    SvaraRadera
  58. Joru Micke

    Den stora skillnaden är att jag har rätt och du har fel. Aspis.

    SvaraRadera
  59. För att återgå till den fråga som inlägget handlade om ursprungligen och som jag kommenterade.
    Och som vissa av pojkarna i kommentarsfälten föreföll att ha en annan mening om.
    Kanske kan den här länken stämma till en viss eftertanke.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-far-baklaxa-av-fn-1.1090587

    Sverige och svenskarna kanske inte ska sätta sig på alltför höga hästar vad gäller jämställdhetsfrågor och kvinnors rättigheter.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.