2010-05-24

Piratpartiet på internationell frammarsch

Om Krafterna vill, då kanske Amelia Andersdotter i vart fall får tillträda som observatör i Europaparlamentet innan månadsskiftet juni/juli. Då får hon sitt kontor, personal och kan börja jobba med EU-frågorna på allvar. (Fullvärdig ledamot i parlamentet kan det dock dröja ytterligare ett tag innan hon blir.)

I Holland är det val den 9 juni – och det finns goda chanser att Piratpartiet kommer att komma in i den nederländska riksdagen.

Även i Tjeckien och Belgien är det valrörelse. Speciellt i Tjeckien verkar Piratpartiet driva en riktigt rivig valrörelse.

4 kommentarer:

  1. Bra, Piratpartiet känns som en verklig ny företeelse där det är viktigare att vi är representerade i flera länder än stora i ett. Internet är ju som bekant utan gränser.

    SvaraRadera
  2. Tycker att det är lite konstigt att de nya parlamentarikerna inte fått börja jobba än. Vem bestämmer när de får tillträda egentligen? Man får lätt en känsla av att det är byråkraterna som styr och ställer därnere.

    SvaraRadera
  3. @Hannseman

    Största problemet är Ministerrådet, dvs de nationella regeringarna. Vissa regeringar tycker inte att det var rätt partier från det egna landet som fick de nya posterna.

    SvaraRadera
  4. @Rasmus

    Ja, den där demokratin med folkvilja och annat läbb går inte hem så väl hos många ministrar...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.