2010-05-21

Telia fortsätter trotsa IPRED

"Telia Sonera vägrar fortfarande att lämna ut namnet på den person som drivit fildelningssajten Swetorrents och överklagar hovrättens beslut till Högsta domstolen (HD)."
Läs mer hos SvD/TT »

5 kommentarer:

 1. Nu gäller det att vi alla skickar uppmuntringsmail till Telia och berättar att det de gör faktiskt får oss att vara deras kunder. De gör det av en enda anledning, att tjäna pengar. Låt oss göra det tydligt att de faktiskt tjänar pengar på att trotsa IPRED

  SvaraRadera
 2. Bravo. Rätt så. Privata intressen skall och bör inte ha större befogenheter än polisiära instanser. On definitivt inte utan några som helst krav på bevisbörda.

  SvaraRadera
 3. Henrik.

  Jag skrev ett mail angående Ipred till Socialdemokraterna. De vill nu förändra Ipred genom följande åtgärder:

  "1) Det måste tydligt framgå att det huvudsakliga syftet är att komma åt den fildelning som sker i kommersiell skala.
  2) Det ska bara få finnas en organisation som kan få tillgång till vem som har en viss IP-adress. Upphovsrättsinnehavarna måste alltså samarbeta. Det minskar även risken för bluffakturor.
  3) Hänsyn måste tas till att privatpersoners internetabonnemang kan ha missbrukats av någon annan.
  4) Lagen måste följas upp av en oberoende granskare. Vi vill därför inrätta en integritetsombudsman.
  5) Vi vill tillsätta en Kommission för upphovsrätt och tillgänglighet på internet för att följa teknikutvecklingen och föreslå regeringen åtgärder."

  Jan Rosén sade för ett slag sedan (något som du bloggade om) att: "Det nödvändiga skyddet för privatliv måste vägas mot det lika nödvändiga skyddet av upphovsrätten."

  Den syn som Jan Rosén i ovanstående citat ger uttryck för verkar nu också Socialdemokraterna ha intagit. De skriver i svaret till mig: "Värnandet av upphovsrätten måste dock balanseras mot den personliga integriteten." Likheterna med Jan Roséns uttalande är slående!

  /Frekar06

  SvaraRadera
 4. http://www.rubinmedia.se/rlymmel.html - en liten sida som följer vår rättssak mot den danska statens behandling av oss under COP15 den 12 december då vi godtyckligt greps.

  SvaraRadera
 5. @Fredrik Karlsson

  M.a.o. vill S göra kosmetiska förändringar utan direkt innebörd. Det som är härsket me IPRED till att börja med är och förblir att privata intressen ges större befogenheter än polisiär instans.

  Det finns tungt vägande anledningar till att polisen inte heller har sådana befogenheter.

  S förslag ändrar ingenting av detta.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.