2010-06-11

Google slår vakt om det bestående?

Så väl Yami som Humlan uppmärksammar att Googles verktyg för valanalys bara har med de etablerade riksdagspartierna.

Visst är det lite märkligt att just Google bestämt sig för att slå vakt om det bestående? Speciellt som gammelpartierna ofta visar sig vara internets fiender.

Dessutom kan man ana att det finns speciellt mycket att lära och förstå om de mindre partiernas popularitet och möjligheter på internet. Därför är det lite tråkigt att (pp), (sd) och (fi) inte finns med i Googles verktyg.

17 kommentarer:

  1. Dessutom har dom bara med Peter Eriksson för MP, känns väl inte som intressesiffran för honom är den intressanta av deras två språkrör?

    SvaraRadera
  2. Henrik:

    Så här funderade jag häromdagen:

    I AB börjar man nu med en valgrafik så man kan följa hur landet ligger. Och det är väl bra, men jag fattar inte varför inte Piratpartiet inte är med. Att Kalle Ankapartiet och andra mindre och oftast lokal- eller intressepartier inte är med kan jag köpa. Men jag ber att få upplysa om att Piratpartiet de facto redan finns på plats i EU och det med två platser.

    Att utesluta partier som redan verkar i något parlament finner jag direkt stötande. På sitt sätt skulle det vara mer logiskt att SD inte fick vara med i grafiken, de finns ju bara lokalt i kommuner och landsting, PP sitter för tusan i EU, inte i Krylbo!

    Kan man inte lyfta den här frågan på något sätt?

    Det börjar närma sig val!

    SvaraRadera
  3. Troligtvis har Google resonerat som så att om PP ska redovisas så måste de, för att inte bli fällda för politisk diskriminering, också redovisa FI respektive SD. Det är de sistnämnda de inte vill redovisa för att inte få kritik från andra hållet.
    De är med andra ord toast, hur de än gör, därför väljer de det som väcker minst negativ uppmärksamhet. Fegt, kan man ju tycka.

    SvaraRadera
  4. Fredrik Larsson11 juni, 2010 15:15

    Börja använda Google för att gå in på PPs hemsida så kanske PP börjar synas i googles undersökning eftersom den baseras på antal sökningar av nyckelord om jag förstod det dom skrev rätt...

    Mvh
    Fredrik Larsson

    SvaraRadera
  5. Demoskop har med SD men inte PP. Den inkonsekvensen är betydande.

    SvaraRadera
  6. Nu tycker jag att det börjar bli lite löjligt... skall man göra ett undersökningsverktyg måste man sätta en nedre gräns någonstans, och förmodligen resonerar man som så att etableringsgränsen på 4% är den rimligaste, för väljer man att plocka med det näst största därefter, SD, så kommer folk undra varför inte Fi och PP är med, och sedan följer samtliga mindre partier med som en slags lavin.

    SvaraRadera
  7. Google anser väl att dom partierna endast är politiska och demokratiska add-ons.

    Fly or no fly? ;-)

    SvaraRadera
  8. För mig verkar inte ens 100 procent räcka för att partiet skall få vara med:

    "The requested URL /landing/elections2010/ was not found on this server."

    Hmm. Adressen tycks fungera i Lynx (2.8.5), men inte i Firefox (2.0) eller via en manuell HTTP-session, och jag kör alla tre på samma dator. Det är tydligen inte bara partier som diskrimineras, utan även webbläsare (eller något annat kriterium i samma härad).

    SvaraRadera
  9. Marcus:

    I denna tid där allt bearbetas i datorer och all information kan stuvas runt hur som helst och på bråkdelar av millisekunder, så skulle man väl i den här typen av undersökningar kunna redovisa alla, eller...?

    Och jag vidhåller att, eftersom PP redan sitter i EU där vi ingår, så borde de vara med. I alla andra sammanhang påpekas det ju om hur viktigt EU är och jag tycker att man skall handla i linje med det.

    Sen tror jag att om man sätter 4% som någon form av tröskel så får alla utanför den gränsen ingen draghjälp av dessa undersökningar.

    För visst måste det vara skillnad på att inte synas eller att synas. Om vi som väljare läser att PP ligger på 3,8 t.ex., då kan det de facto påverka tillräckligt många så att man trycker upp siffran över 4%. Vips så är man inne!

    SvaraRadera
  10. Glöm bort resultatet från EU-valet 2009. Vi har exemplet Junilistan och även nu Piratpartiet.

    Ett EU-val är ett protestval. Ett riksdagsval är på blodigt allvar.

    Medlemsflykten från Piratpartiet på ett år är i antal 33394.

    2009-06-11 18:05 49741
    2010-06-11 18:05 16347

    SvaraRadera
  11. Om du vill förstå bättre vad som pågår lyssna på Bill Waggoner angående Google. I övrigt du har en google blogg, när ska du ändra till wordpress som Christian Engström.

    Confessions Of A Spam King

    Internet Privacy part 1/7

    Bill Waggoner Reveals Evil Ties Between The 'NSA, Facebook Google' on Alex Jones Tv 1 2

    Bill Waggoner Reveals Evil Ties Between The 'NSA, Facebook Google' on Alex Jones Tv 2 2

    SvaraRadera
  12. Bill Waggoner pekar ut företaget Spamhaus som huvudansvariga för att bestämma vad som ska ske på Internet. Han skriver om detta ingående i sin bok "Confession of a spam king" Värt att titta närmare på.

    spamhaus

    Webnaster Radio

    SvaraRadera
  13. Lyssna på länken ovan Webnaster radio, obs felstavat, det är Webmasterradio. Den intervjun är väldigt lärorik och det är väldigt kunnigt folk som debatterar denna viktiga fråga angående spamming och hur bekämpande emot spam håller på att gå över styr och hota vår integritet, samtidigt som detta bekämpande av spam behövs. Mycket intressant debatt.

    Här är länken igen:

    Webmaster - Confessions of a Spam King

    Citat ifrån Webradio:

    Confessions of a Spam King

    May 26, 2010

    Leave a comment

    Bill Waggoner is back to talk about his new book Confessions of a Spam King, plus we discuss list hygiene and brand management with James Carner of Quickie Marketing. We also hear from Dennis Dayman, Chief Privacy Officer for Eloqua, as Jon and Kevin begin a regular segment of speaking with members of the Email Experience Council.

    SvaraRadera
  14. Goggle är inte längre vad du sedan länge lärt dig att det är. Idag är det en stor byråkratisk koloss som alla andra jättar och styrs av precis samma karriärkåta och vänskapskorrumperade pack. De ställer mycket gärna upp på idén om att göra om internet till en ny form av kabel-TV om de kan visa för sin chef att just deras lilla avdelning tjänar två kronor mer på det. De tvekar inte en sekund om att visa sig så duktiga.

    MS.

    SvaraRadera
  15. Om du går in på Googles verktyg Google trender kan du jämföra vilka partier du vill och vilka partiledare/språkrör som helst.

    http://www.google.se/insights/search/#
    Helena

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.