2010-06-11

Piratpartiet hjälper oppositionen i Iran

The Pirate Party offers a helping hand to democracy.

Den 1 juli kommer Piratpartiet för övrigt att vara medarrangöer för en konferens om ny teknik och demokrati, med fokus på Iran. Konferensen äger rum i Europaparlamentet i Bryssel.

12 kommentarer:

 1. Låter som en smartare strategi än sanktioner...

  SvaraRadera
 2. Anonym, från din första länk: "I believe George Bush and Dick Cheney plan to take care of Iran before they leave office,"

  Känns lite inaktuellt...

  SvaraRadera
 3. Det är inte speciellt inaktuellt för samma planer är på gång nu. Att iran inte blev attackerat av bushregimen orkar jag inte gå in på, men Obama regeringen funkar likadant och de vill anfalla Iran. Det är bara frågan om när, Obama och Bush är samma sak. Att Obama är president nu är som att Bush klätt ut sig och bytt skepnad för ingen av den är de som styr.

  SvaraRadera
 4. Thomas Palm,

  tyckte du också att det var fel med sanktioner mot Sydafrika?

  SvaraRadera
 5. Denna youtube videon säger allt:

  http://www.youtube.com/watch?v=SNocyz1NRjA

  SvaraRadera
 6. Jonas V, sanktioner fungerar bättre mot demokratier än mot diktaturer eftersom ledarskiktet alltid kan undvika att drabbas av dem. De vita i Sydafrika såg sig som en del av Västvärlden och därför kändes sanktionerna extra hårt, i Iran blir de däremot mer ett bevis på att resten av världen är emot dem.

  Vad tycker du själv om sanktioner mot Israel?

  SvaraRadera
 7. Thomas Palm,

  du är tillräckligt begåvad för att veta vad jag anser om något sådant. Om jag inte varit nyopererad i september 2007 hade jag åkt till Tel Aviv utan att tveka. Där slutar jag att diskutera den frågan.
  Jag anser dock att sanktionerna mot Sydafrika var fel för det är bättre att handla med människor än att bojkotta dem. Det är bättre att de får intryck av andra människor och idéer än att vara isolerade.

  SvaraRadera
 8. Bara ett tillägg om bojkotter, om man som privatperson inte vill köpa produkter från ett land eller en tillverkare har man givetvis rätt att göra så. Påtvinga dock inte anda agenom lagstiftning att göra det.
  Så de israel-vänner som vill bojkotta palestinska produkter kan göra det hur mycket de vill och vice versa men blanda inte in mig i de valen.

  SvaraRadera
 9. Jonas V, så sanktioner mot Israel och Sydafrika är fel. Vad anser du om sanktionerna mot Iran och Gaza? (Det senare i och för sig en blockad snarare än sanktioner, men effekterna är desamma, bara värre)

  Anonym, jag vet inte om Obama vill anfalla Iran, men vissa andra verkar pigga på saken. Det här låter lite oroväckande, och är dessutom färskt:
  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/report-saudi-arabia-gives-israel-air-corridor-to-bomb-iran-1.295672

  SvaraRadera
 10. Thomas Palm,

  ibland vet jag inte om du förställer dig. Vad får dig att tro att jag skulle vara för sanktioner mot Israel? Jag är emot blockaden av Gaza av samma skäl som jag är emot blockaden av Kuba.

  SvaraRadera
 11. En sak till, eftersom jag är egenföretagare hinner jag inte sätta mig in i allt. Nu har jag 7-dagarsveckor för att kunna försörja mig och försörja dem som lever på mitt arbete.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.