2010-06-12

Newsfeed

I uppfräschningen av bloggen har jag nu stoppat in ett block med en del newsfeeds i högerspalten. Något slags kombination av sådant jag själv vill ha lätt tillgängligt och sådant jag tror att mina läsare kan vara intresserade av...

Hojta till om det blir för tungladdat.

3 kommentarer:

  1. Libertarian och praktik12 juni, 2010 19:02

    Hej Hax, lyssna just på din Podcast om frihet och statens roll i samhället och jag har frågor angående detta. Jag tycker din förklaring har många luckor och jag tror det är därför få är libertarianer, eftersom man aldrig får en klar bild, det låter ofta så flummigt.

    Men nu får du en chans att svara tydligt på mina frågor och klargöra otydligheterna i ditt resonemang.


    1. Du säger att staten ska upprätthålla ordningen. Vadå för ordning, vad innefattar ordningen som ska upprätthållas enligt dig? Specificera exakt vilka ämnesområden och vilka principer som ska gälla tack.

    2. Du säger att staten ska förhindra folk från att skada varandra. Hur är det med boxning och karate? Idag får man slå varandra om man utövar en idrott, men det är förbjudet att slåss även om båda parter är med på det. Privata sammankomster som i filmen fightclub är förbjudet, hur ser du på det, med tanke på att staten ska förhindra folk att slå varandra, men om båda parter vill, varför inte?

    3. Folket ska garanteras samma rättigheter inför staten säger du. Vadå för rättigheter? Vilka rättigheter har man som staten ska garantera, specificera. Ska man ha några skyldigheter inför staten, i så fall vad?

    4. Staten ska styras av folkets valda representanter enligt dig. Min fråga är, vad gör en libertarian om folket har en åsikt som inte är libertariansk, är folkstyret då helt plötsligt inte legitimt? Min fråga är hur kan libertarianska principer upprätthållas i ett folkstyre. Ska vi ha en konstitution som gör att folkstyret inte kan påverka vissa politiska frågor?
    Samt vem ska skriva denna konstitution, hur ska den uppstå demokratiskt om folkets majoritet inte vill ha den? Eller är det okej att införa denna konstitution utan folkets röst bakom den? Hur ska det ske rent praktiskt? Samt om det finns människor som inte vill leva i ett libertarianskt samhälle och de arbetar för att krossa libertarianska värderingar, hur ska de behandlas av staten?

    SvaraRadera
  2. En av alla Anders13 juni, 2010 10:30

    Jag tycker att du ska kolla in http://techdirt.com. Det är en blog med jättemycket info om upphovsrätt. Jag tycker att den platsar på din lisa med bloggar.

    En instressant post är A Look At Just How Much The RIAA Clogged The Court System With Mass Copyright Suits.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.