2010-06-12

Någon ogillar fri information...



Från RTA. Vad har ni för uppfattning om RT/RTA (Russia Today)? Ofta välgjort och kul. De drar en del rätt hårda växlar, men jag tror inte jag har kommit på dem med några större sakfel ännu. Men hur propagandistiska är de? De verkar finnas på tv:n på massor av hotell nu för tiden. Är de på svensk kabel-tv också?

20 kommentarer:

  1. Jag vet inte... Känns varken mer eller mindre propagandistiskt än många andra mediaflöden. Man får som vanligt filtrera och jämföra, som med allt annat.

    Om folk i allmänhet var bättre på det, skulle vi kanske ha ett annat mediaklimat...?

    SvaraRadera
  2. Russia Today en ironisk reaktion pa dagens media klimat. En rysk station star for det fria ordet i vast, vem hade kunnat tro det under kalla kriget.

    RT har alltid varit sakliga i rapportering angande piratpartiets fragor.

    RT ar den enda stora media man kan fa hora en an annan sida av saken

    ga in pa RT youtubekanal och sok pa pirate, manga bra reportage.

    http://www.youtube.com/user/russiatoday?blend=1&ob=4#p/search

    SvaraRadera
  3. Känns som att de är lite paranoida över vad USA gör. Ibland drar de konspirationsteorier och refereras sedan till som källa av 911-gänget (aka. sanningsrörelsen). Tex. ett inslag om att HAARP skulle vara ett hemligt supervapen. Jag tycker att man ska ta det de säger med en liten nypa salt.

    SvaraRadera
  4. RT enligt Wikipedia

    RT (TV network)

    Finns som val for hemsprakskanaler pa kabeltv men jag kan inte hitta var de ar bestallda. alla stora bolag har den inte som hemsprakskanal.

    Hemsprakskanaler

    kanalinstallningar

    RT Youtube

    Russia Today hemsida

    SvaraRadera
  5. Simon, RT rapporterar bara om 9 11 och Harp, och later folk komma till tals, se reportagen

    9/11 Truth Search: Planes didn't take twin towers down

    Finns inget som visar att RT propagerar nar det galler Haarp, de rapporterar!!! Se sjalv!

    Chavez: US weapon test caused Haiti earthquake

    SvaraRadera
  6. Känns konstigt att behöva vända sig till Al Jazeera och Russia Today för riktiga nyheter, istället för skvaller, trivialiteter och drev om detaljer.

    Det är lättare att objektivt rapportera om en händelse ifall man har distans från situationen. På så vis är de säkert objektivare än flera amerikanska nyhetskanaler på många ämnen som rör oss i västvärlden.

    Vilka områden de är vinklade på är ofta lättare förutspå med. Man kanske är lite extra kritisk när Russia Today snackar rysk demokrati, eller när Al Jazeera behandlar Islam.

    SvaraRadera
  7. Den kritik som framforts ar att Russia Today ags av ryska staten, se vad som star om dem i wikipedia.

    SvaraRadera
  8. Ekonomin har RT rapporterat om mycket bra via celente

    Celente: Banks gambling with taxpayer money

    SvaraRadera
  9. De(t) känns som Today Show utan den uttalade humorn.
    Mycket bra gjort.

    Att inte inrikeskrux tas upp beror mycket på överlevnad, inte ägande.

    SvaraRadera
  10. "I know he is one of Them. But they often know things that we don't – particularly about what we are up to."

    Den frasen av en viss Vidal är tänkvärd i dessa sammanhang.

    Andra ställen att skumma över för att skaffa sig en mer nyanserad bild än det som kommer från vår inställsamma mediakoncentration är The Real News och Asia Times.

    Jag vill också komma ihåg något mycket ironiskt uttalande av en viss Putin angående vår pressfrihet och hur våra medier utnyttjar den nuförtiden, den gången hade han pinsamt rätt, även om han kanske kastade lite sten i sitt glashus. Det är då nyttigt att komma ihåg det där citatet jag började med.

    -Inge Namn

    SvaraRadera
  11. RT är intressant eftersom de rapporterar ur en annan synvinkel än vi är vana vid. De är, som Beelzebjörn skriver, varken mer eller mindre vinklade än andra medier. Men de har en annan vinkel :-)

    SvaraRadera
  12. RT är vassa och trovärdiga om allt förutom rapportering om rysk inrikespolitik och övergrepp mot ryska oppositionella.

    Det är självklart att man får en bättre helhetsbild genom att lyssna på undertryckta och nedtystade perspektiv i nyhetsbevakningen.

    Vill man ha koll på Mellanöstern ska man både titta på Al-Jazeera och Memri (som troligen finansieras av den Israeliska säkerhetstjänsten).

    Vill man ha bra koll på USA ska man inte missa de nedtystade vänsterperspektiven i DemocracyNow.

    Vill man veta vad svenska gammalmedia försöker tysta ned ska man läsa bloggarna Politiskt Inkorrekt, Fria Tider och Fria Nyheter.

    SvaraRadera
  13. Nyckelordet numera lyder: Nyhetsvärdering.

    Nu har vem som helst möjlighet att göra sin egen nyhetsvärdering.

    Tyvärr har det haft effekten att halsstarriga Konspirationsteoretiker ökat enormt och suger bandbredd och skymmer sikten för oss som försöker göra seriösa nyhetsjämförelser för att analysera.

    Man får helt enkelt skärpa sinnena ytterligare för att höra och se i bruset.

    Finns någon liknande tjänst på globala inrikes- och utrikesnyheter som Denis Duttons Climate Debate Daily?

    Är det ett övermäktigt projekt, kanske?

    SvaraRadera
  14. Rättelse: Nyhetsvärdering görs givetvis före publicering på en redaktion.

    Jag använde ordet lite slarvigt i överförd betydelse ovan, som att värdera, analysera och kritisera redan publicerade nyheter, alltså.

    SvaraRadera
  15. LD vågar inte attackera RT rakt ut, men vill ändå få vissa nyheter att framstå som konspirationsteorier. LD:s Tramsande är snart en enmanskör.

    Att ta upp Bilderberggruppen skymmer inte sikten för politiska frågor, istället ökar den intresset. Det är Oscarsgalan och fotbolls vm och hollywood film som skymmer sikten för folket som inte ens vet vad statsministern heter i vårt land.

    Om alla som bara är intresserade av paris hilton etc skulle intressera sig för bilderberggruppen så skulle inte vårt övervakningssamhälle kunnat växa fram. En fråga leder till att man engagerar sig i fler frågor och börjar debattera dem.

    SvaraRadera
  16. Vad folk som LD inte fattar är att hans politiska intresse är inom en såpbubbla. Att veta namnet på vår justitieminister är överkurs för stora delar av befolkningen.

    Umgås man bara i en viss krets utan att röra sig inom flera olika så fattar man inte hur verkligheten ser ut och då blir man arrogant och får ett stort ego som styr än istället för att ta till sig rapporteringen ifrån RT/Russia Today.

    SvaraRadera
  17. Vad folk som LD inte fattar är att hans politiska intresse är inom en såpbubbla. Att veta namnet på vår justitieminister är överkurs för stora delar av befolkningen.

    Umgås man bara i en viss krets utan att röra sig inom flera olika så fattar man inte hur verkligheten ser ut och då blir man arrogant och får ett stort ego som styr än istället för att ta till sig rapporteringen ifrån RT/Russia Today.

    SvaraRadera
  18. Hörru, puckoanonym!

    Man kritiserar andra som man känner sig själv. ;-)

    Känns det ensamt när det ekar i teatersalongen?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.