2010-06-24

WD29: Hela listan - De vill utöka datalagringen till att även registrera alla våra googlingar


I förra veckan fick ju written declaration no 29 - som vill utöka EU:s datalagringsdirektiv till att även gälla våra nätsökningar - tillräckligt stöd för att bli antagen i Europaparlamentet.

Europaportalen har nu listan på alla ledamöter som skrev under.

Gå ut i ditt internationella nätverk och uppmana folk att inte rösta på dessa människor i nästa EU-val.

5 kommentarer:

 1. Efter att wd29 antogs så har jag funderat över om det verkligen är rätt taktik vi använder för att kämpa mot en växande övervakningsstat. Uppenbart är ledamöterna i EP beredda till att rösta för vad som helst bara man spelar ut kortet barnporr. Det skulle vara intressant att se om man skulle kunna lägga fram en WD som krävde att alla (kyrkobesök/religiösa sammankomster) skulle registreras via datalagringsdirektivet. Allt för att begränsa "barnporren". Med vissa katolska prästers härjningar och Knutby i färsk minne borde det väl vara en mycket berättigad åtgärd? Den som har rent mjöl i påsen har väl inget att frukta av att få alla sina kyrkobesök/biktningar/kollektbidrag registrerade? Jag undrar vad Alf Svennson skulle säga då? Samt hur han skulle motivera att han skrev på det ena men inte det andra?

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Ibland överträffar verkligheten dikten.
  Det är inteen timme sedan jag skrev mitt förra inlägg och då hittar man det här

  SvaraRadera
 4. Någon som orkar lista undertecknarna per land? Så att man kan se var det stora flertalet undertecknare kommer ifrån (både i absoluta tal och hur stor andel av landets totala antal MEPar vore intressant... )

  SvaraRadera
 5. Motmedel på Gång

  Förmodligen också betald inom ramen för något av ramprogrammen i EU. Om så skulle vara fallet så lagstiftar parlamentet mot sådant som EU å andra sidan betalar för att ta fram. Jävligt smart i så fall....

  Slutsumman blir iallafall en helt verkningslös övervakning eftersom de som inte önskar bli övervakade kan välja bort det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.