2010-07-31

Det rör på sig...

I dagens opinionsmätning i Aftonbladet får övriga partier (det vill säga främst Piratpartiet och Fi) 3,4 procent, vilket är en uppgång med 1,8 procentenheter.

Och så väldigt mycket röster tror jag inte att Schyman fick genom att elda upp pengar. Det börjar bli läge att särredovisa Piratpartiet.

26 kommentarer:

 1. heja pp! hoppas ni med kommer in.

  SD 5,6% och vågmästarroll gjorde mig inte ledsen precis! det här skrotiga vraket moder svea kanske fortfarande kan räddas.

  Blir SDs intåg i riksdagen tillräckligt säkrad så ska jag överväga att rösta på pp.

  SvaraRadera
 2. det blir allt tydligare att valet kommer att hänga på mycket få röster i år.

  Det kan vara din röst som avgör om statsministern heter Reinfeldt eller måna så kasta inte bort din röst på nåt flummigt piratparti.

  Det absolut säkraste sättet att flytta Sverige högerut är en fortsatt alliansregering i majoritetsställning. Om vänsterröran vinner är det inte bara alla bra reformer som görs ogjorda utan landet tar ett mastodontkliv vänsterut i alla frågor som kommer upp.

  Har vi redan glömt sosseväldet som vi hade för bara 4 korta år sedan? Jag vill iallfall inte tillbaka dit, och det tror jag inte många frihetliga pirater vill heller om de tänker efter...

  SvaraRadera
 3. Bengt:

  Utan att borgarna återupprättar integriteten och rättsstaten? Skulle inte tro det.

  Det är faktiskt lite fascinerande att Reinfeldt riskerar makten genom att envisas med att svika borgerliga kärnvärden.

  SvaraRadera
 4. Jag hann ialla fall få in en kommentar i SVD innan dom stängde kommentarsfunktionen. YEAH ME!

  SvaraRadera
 5. @bengt Jag har försökt rösta frihetligt i Sverige sen någon gång på 90-talet utan att ha blivit nöjd. Idag ser jag ingen större skillnad mellan de auktoritära partierna oavsett om de står till höger eller vänster på en ekonomisk skala - den viktigaste frågan är, med bred marginal, den om auktoritärt styre eller frihetligt.

  Piratpartiet är sveriges enda parti med en frihetligt inriktning jag vågar lita på kommer att accepteras även efter valet (jämför med gråtande partipiskade moderatliberaler eller lögnarna i Fascistpartiet Liberalerna t.ex).

  SvaraRadera
 6. En fråga till HAX:

  Ska vi börja ta kampen mot SD? Börjar det inte bli dags för det?

  SvaraRadera
 7. @bengt.

  Jag har inte glömt den förra röda mandatperioden, som ledde till början av Bodströmsamhället.

  Jag har inte heller glömt den nuvarande blå mandatperioden som lett i samma riktning. Nu dock förpackad i en blå liten Ask.

  Det blir Lila för min del.

  SvaraRadera
 8. Det börjar bli läge att särredovisa Piratpartiet.

  Sentiago Resarch Sverige AB har gjort opinionsundersökningen. Om man kontaktar dem och frågar så borde man få ut uppgifterna om piratpartiet.

  Adress:

  Sverige
  Sentio Research Sverige AB
  Sveavägen 155 (6tr)
  113 46 Stockholm

  Telefon: (+47) 913 07024

  E-post: arve@sentio-research.se

  Sentio Research Sverige AB

  Ska vi börja ta kampen mot SD? Börjar det inte bli dags för det?

  Detta är rätt svårt, för kampen om SD väljarna kan slå hårt emot PP. Retar man upp potentiella SD väljare så röstar de på SD av ren trots. Detta mänskliga beteendemönster bör framförallt en del läsare i denna blogg känna igen sig i.

  Att en del SD väljare överväger att rösta på PP bygger på att PP är ett neutralt parti på den politiska höger vänster skalan och att de bekämpar eliten. PP kan få en del sympatiröster ifrån SD väljare som sagt om SD är säkra på att komma in. Så att reta SD väljare är nog ingen taktiskt bra lösning. Man ska nog fokusera på sina egna frågor istället för på andra. Att fokusera på felet med att Lissabonfördraget gick igenom är populärt bland SD väljare. Där är PP och SD överens. Man bör ta upp med SD väljare att PP kan göra mycket nytta i riksdagen eftersom de redan har Christian Engström i Europa parlamentet. PP kan bli mer effektiva i riksdagen tack vare det och därmed arbeta för en mer självbestämmande riksdag i Sverige. Det är nog det bästa argumentet man kan ge en Sverige demokrat att sympatirösta på PP.

  SvaraRadera
 9. Bengt: Det finns inget flummigt med PP. Det är ett litet parti som inte har råd med allt bländverk som m och s kan prestera. Verksamheten är det inget fel på. Det är mycket seriösa människor som engagerar sig i PP. Dessutom blir jag nyfiken på vad du konkret förlorar om Mona kommer till makten istället för Fredrik? 1-5% i plånboken? Hur påverkas nationalbudgeten?

  SvaraRadera
 10. Det är mycket i PP's politik som tilltalar mig men anser dock att Sveriges största problem är den hejdlösa invandringen, då den påverkar i stort sett alla sektorer i samhället negativt.
  Obs det är inte invandrarna personligen som är problemet utan invandringspolitiken.

  SvaraRadera
 11. Anonym: En minoritet som beter sig illa åt eller en stat som sparkar vanliga medborgare i magen. Decisions decisions...

  SvaraRadera
 12. Bengt: SD är ett parti som ingen på riksplanet kommer att våga samarbeta med. Miljöpartiet har ju redan sagt att dom hellre går åt höger nästa mandatperiod än att se SD som ett parti i regeringsgruppering.

  Att rösta SD är att slänga bort sin röst.

  SvaraRadera
 13. "Ska vi börja ta kampen mot SD? Börjar det inte bli dags för det?"

  Varför? Vi slåss inte om samma väljare, vi vill inte ha deras väljare. Det är bara bortkastad energi att försöka slåss med dem.

  Vi behöver försöka fånga upp tänkande väljare med respekt för mänskliga rättigheter och demokrati, det är vår målgrupp. Sådana väljare finns inte hos SD.

  "Det är mycket i PP's politik som tilltalar mig men anser dock att Sveriges största problem är den hejdlösa invandringen, då den påverkar i stort sett alla sektorer i samhället negativt."

  Läs på. Vi behöver få in arbetskraft för att klara 40-talisternas pension, och invandrare är de billigaste medborgare man kan få, eftersom de kommer i stort sett färdigutbildade.

  SvaraRadera
 14. Det är mycket i PP's politik som tilltalar mig men anser dock att Sveriges största problem är den hejdlösa invandringen, då den påverkar i stort sett alla sektorer i samhället negativt.
  Obs det är inte invandrarna personligen som är problemet utan invandringspolitiken.


  Om nu din bedömning är att invandringspolitiken är det största problemet, så måste du ju först förstå att för att överhuvudtaget kunna få igenom din politiska vilja så måste du ha en självständig svensk riksdag som inte kan bli överkörd av EU:s byråkrater.

  Idag har vi en europakonstitution som kan kräva att Sverige exempelvis ska ha fri invandring oavsett vad svensk riksdag bestämmer. Piratpartiet är det parti som redan har mandat i EU och får de även mandat i riksdagen så kan de vända på båten och ge oss en självständig riksdag, det ligger i Piratpartiets intresse.
  Detta kan gå eftersom de etablerade partierna visat sig benägna att lyssna på PP i EU, men alla partier har lovat att stänga ut SD.

  Man måste tänka lite större än vad du gör om man vill kunna få vår riksdag självständig igen.

  Tyvärr har inte SD förmågan eller förståndet att ge oss en självständig riksdag eftersom de inte förstått det, samt inte har mandat i EU.

  Dessutom är det bråttom när nästa EU val kommer kan det vara försent att vända på det här demokratiskt. Vi står inför en stenhård ekonomisk kris som snart kommer komma och ett EU som i snabb takt avecklar demokratin i europa.

  Samtidigt står du och stirrar på problemet med invandringen och missar hela den större bilden som är tusen gånger mer hotfull än vad du ens verkar va förmögen att förstå.

  SvaraRadera
 15. Det är självklart så att invandringen inte kan lösa ett enda problem vad gäller den åldrande befolkningen och vård av pensionärer - invandrare åldras också såklart.

  Det enda som löser det problemet är att höja pensionsåldern.

  SvaraRadera
 16. Varför? Vi slåss inte om samma väljare, vi vill inte ha deras väljare. Det är bara bortkastad energi att försöka slåss med dem.
  Vi behöver försöka fånga upp tänkande väljare med respekt för mänskliga rättigheter och demokrati, det är vår målgrupp. Sådana väljare finns inte hos SD.


  Du motsäger dig själv när du i nästa mening besvarar en SD väljare som säger att han gillar PP:s politik också.

  Däremot håller jag med om att vi inte ska slåss emot SD, vi ska istället fokusera på varför man ska rösta på oss så att SD väljare förstår att PP har en mycket större möjlighet att göra sveriges riksdag självständig igen till skillnad ifrån SD. Och att en självständig riksdag är grunden för att överhuvudtaget kunna veta att ens röst i framtiden räknas.

  Läs på. Vi behöver få in arbetskraft för att klara 40-talisternas pension, och invandrare är de billigaste medborgare man kan få, eftersom de kommer i stort sett färdigutbildade.

  Nu går jag in här och är djävulens advokat här. SD är emot flyktinginvandring. Arbetskrafsinvandring är de beredda att godkänna ifrån fall till fall, exempelvis om man kan påvisa att det behövs för att klara av 40 talisternas pensioner. På den frågan är jag rätt säker på att SD och dess väljare skulle acceptera arbetskraftsinvandring, så länge lönerna till de arbetande är under svenska kollektivavtal.

  SvaraRadera
 17. Det är självklart så att invandringen inte kan lösa ett enda problem vad gäller den åldrande befolkningen och vård av pensionärer - invandrare åldras också såklart.
  Det enda som löser det problemet är att höja pensionsåldern.


  men snälla nån, vi lever här och nu och det är ont om tid. Arbetskraftsinvandring har historiskt sätt många gånger visat sig vara nödvändigt för vår nation. Däremot så kan arbetskraftsinvandring användas som en lönedumpande faktor och det är det som SD är emot, inte arbetskraftsinvandring som gynnar att landets företag och officiella sektor fungerar.

  Att höja pensionsåldern är dock en väldigt kortsiktig lösning som dessutom inte kommer fungera om man inte gör något åt vårt lands arbetsmiljö som måste förbättras om människor ska hålla så länga utan att gå sönder.

  SvaraRadera
 18. Om man föreslår att öka invandringen så att man får fler människor för att ta hand om pensionärerna så tänker man mkt kortsiktigt, invandrare åldras också och behöver tas omhand en dag, det blir en accelererande cirkel där man hela tiden måste ta in fler och fler. Det har ingenting med arbetskraft att göra eller nåt annat heller, helt enkelt en matematisk omöjlighet som jag tror alla förstår utom mr spam-a-lot.

  SvaraRadera
 19. Evert har både rätt och fel.

  Vi behöver tillväxt också.

  Vi behöver alltså mer tillväxt *och* fler invandrare.

  Det går att fixa om viljan finns. Livet och världen är inget nollsummespel.

  SvaraRadera
 20. Det skulle glädja mig om ni kommer in i Riksdagen och kan göra något åt övervaknings- och frihetsfrågorna, men jag kommer inte att rösta på er för jag vill absolut inte riskera att det blir en rödgrön regering pga det. Även om alla partier tycker lika i många frågor så är ändå skillnaderna i färdriktning stor och jag vill inte åka åt det rödgröna hållet. Politiken är mycket större än en enskild sakfråga, även om den frågan är stor.

  SvaraRadera
 21. Risken/chansen för att SD kommer in i riksdagsvalet är mycket stor. Lägger ingen värdering i just detta, det är väljarna som avgör. Risken/chansen är också stor att SD kan få en vågmästarposition.

  MEN: Om detta nu blir verklighet, då är det oerhört viktigt att det erbjuds ytterligare ett vågmästaralternativ: PP.

  Alla frihetsälskare, både till höger och till vänster, har egentligen en skyldighet att rösta pirat. För då kan PP få den vågmästarposition som SD annars får, något som väldigt många inte vill se.

  Logiskt. Ge riksdagen ett annat vågmästaralternativ!

  /Ri

  SvaraRadera
 22. Om man inte är villig att riskera att det blir en röd-grön regering för att få chansen att rädda de medborgerliga fri- och rättigheterna, då kan det blå blocket i praktiken ensamt bestämma vilka fri- och rättigheter vi skall ha, med eller utan PP.

  Politiken är ett spel, där man ibland riskerar att förlora insatsen. Den som inte satsar alls kommer dock inte heller att vinna något. Ett PP utan vågmästarroll är ungefär lika användbart som en blombombad folkpartist utan vågmästarroll. Vad skulle vi göra i fyra år, sitta och skriva motioner som regeringspartierna antingen kan förkasta eller ta åt sig äran av?

  SvaraRadera
 23. Det här resonemanget hör jag hela tiden "Men tänk om vi blir tvungna hålla med Mona å Ohly!!!".

  Saken är kallt att vi kan leva i fyra år till med S/V/MP. De har i trettio års tid raspat sönder Sverige sakta men säkert i min åsikt.

  Alliansen under Reinfeldt gör egentligen samma sak men där Mona och Ohly använder en handrasp har den karlen en motorsåg.

  Mitt hopp är att PP kommer in som vågmästare - och det är faktiskt om man är gammalmoderat att föredra om det blir S vi samarbetar med efter valet, och de hamnar i majoritet. Moderaterna och Folkpartiet är som partier just nu ruttna in i märgen, och de liberaler som sitter i dessa partier är samtliga idag på undantagstillstånd utan någon form av förtroendeuppdrag eller möjlighet att yttra sig. Att personvalen skickade Karl Sigfrid till riksdagen är en lycklig tillfällighet men vi kan nästan ta för givet att han kommer försvinna från kandidatlistan helt om han inte lovar Reinfeldt evig trohet först.

  Varje gång vi går till val och lägger en röst på M så skickar vi det tydliga budskapet till regeringen att de lugnt kan fortsätta såga ned trädet vi sitter i.

  Det är i mitt tycke hög tid att komma i håg att en röst i ett riksdagsval även är ett vapen att straffa med. För M kommer inte att förändras inifrån - det kan man tala med de flesta aktiva moderater och konstatera att de får mindre gehör i sitt eget parti än vad SD ges av Ohly.

  SvaraRadera
 24. både sd och pp är starkast bland yngre väljare, av de kanske 7 sd-väljare förutom mig själv som jag känner så är det 2 förutom jag som kommer att välja mellan piratpartiet och sverigedemokraterna.
  3/7.
  Att pp inte slåss om samma väljare är ju bara önsketänkande, det är som jag upplever det solklart att ni gör. Både åldersdemografiskt och bland mina vänner och ute på forumen när man pratar med sd:are.

  Det är dags att inse att unga svenskar ogillar både svensk invandringspoltiks misslyckande som de drabbas värst av, såväl som massövervakning på nätet mm, som de även drabbas mest av.

  SvaraRadera
 25. inte alla unga förstås, men tillräckligt många för att det kanske inte ska vara så taktiskt av er att just i fallet sd spy galla över oss o måla ut oss som ondskan självt, är inte pp officiella ställning att ni ska vara helt neutrala i andra frågor än integritetsfrågorna?

  ni är ganska många som misslyckas med att inte skrämma bort folk med andra åsikter än era i just invandringsfrågan. Ni klarar ju av att hålla tand för tunga om ekonomiska frågor, miljöpolitik mm mm vad är problemet med er när det gäller just vår massinvandring. Tror ni att ni ökar ert väljarstöd för era integrationsfrågor på det här viset, ifall ni inte märkt det så finns det redan 7 andra sd-hatande partier representerade i riksdagen. Ni har allt att förlora men inget att vinna på hålla på såhär i min mening.

  SvaraRadera
 26. integrationsfrågor. ska stå integritetsfrågor

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.