2010-07-21

Lindberg (fp) & Berg (v) - Skrota sexköpslagen!

På språng till ett flygplan, så det får bli en snabb länk:

Riksdagsledamöterna Camilla Lindberg (fp) och Marianne Berg (v) - Skrota sexköpslagen för kvinnornas skull!

Heja!

40 kommentarer:

 1. Glädjande!

  En kommunist? - ännu mer glädjande!

  SvaraRadera
 2. Får jag fråga om det betyder att prostituerade ska betala skatt och att hallvckar ska betala sociala avgifter och försäkringar eller är iden bara att allt ska vara som det är nu med skillnaden att hallicken inte riskerar att åka fast för att ha utnyttjat den prostituerade och att den prostituerade även fortsättningsvis ska undantas från skatt?

  SvaraRadera
 3. Mick, åk på semester

  http://www.wired.com/dangerroom/2010/07/hezbollah-opens-terrorist-tourist-tr
  ap/

  SvaraRadera
 4. HAX vill att prostitution (köp såväl som sälj) ska vara tillåtet, men trafficing/slavhandel ska straffas hårt.

  Häleri är en frivillig affärsuppgörelse mellan två individer, hälaren/köparen och tjuven.
  Ska vi tolka detta som att HAX också vill avskaffa hälerilagstiftningen? (Att stöld ska fortsätta vara ett brott är nog alla överrens om.)

  Eftersom samhället inte kan komma tillrätta med varken trafficing eller stöld, har man hittat på två extra brott som ska minska marknaden för de egentliga brotten.

  SvaraRadera
 5. Ja, Micke, enligt en Kammarrättsdom från 2007 är sexsäljare ålagda att betala skatt på de inkomster de tjänat på sin verksamhet. Att sälja sex är således som vilket arbete som helst i Skatteverkets ögon (de vann alltså tvisten mot en sexsäljare i KR) medan det i lagstiftarnas ögon INTE är det. Logik i kubik...

  SvaraRadera
 6. Pelle,

  ja, det var ju verkligen ett logiskt resonemang av högsta klass du lyckades med.
  I fallet med häleri missar du att det är en tredje part inblandad som blivit av med sina ägodelar. I fallet med sex-köp finns ingen tredje part.

  SvaraRadera
 7. Undrar just vad Asks blodtryck låg på när hon läste den där.

  SvaraRadera
 8. Vad trevligt att socialisternas första tanke när de får höra att prostitution kan bli lagligt är hur det ska beskattas. Är det möjligheten att eventuellt få del av dessa pengar som är deras drivkraft eller nöjer de sig med vetskapen att ytterligare en medborgare blir av med dem?

  SvaraRadera
 9. Jonas V, i själva häleriet är ingen annan inblandad - däremot finns ett offer i o m stölden. Som jag skrev är alla överrens om att stöld ska vara brottsligt.
  Läs en gång till...

  SvaraRadera
 10. Med den här typen av resonemang som luftas i debattartikeln kan man ju lägga ner brottsbekämpning överhuvudtaget - skrota förbudet att mörda, stjäla, misshandla för det är brott som 'alltid funnits och alltid kommer att finnas vad vi än tycker om saken' - och eftersom kriminaliseringen bara driver verksamheten "under jorden".

  SvaraRadera
 11. Vad trevligt att socialisternas första tanke när de får höra att prostitution kan bli lagligt är hur det ska beskattas
  ------------------------
  Du menar att prostitution ska ha en unik position på arbetsmarknaden när den görs helt legal genom att man gör både säljande och köpande av sex helt legalt?

  Ska företag som utgör hallickar också befrias från skatt?

  I så fall undrar jag varför just detta arbete ska ägnas dessa omsorger?

  SvaraRadera
 12. Micke: Just nu ligger du bra till att vinna VM i "jag vill inte förstå vad du skriver". Grattis!

  SvaraRadera
 13. Jag förstår alldeles utmärkt att ytterst få av dom som anser att prostitution ska göras helt lagligt anser att arbetet ska likställas med alla andra arbeten.

  Djupare än så sitter inte övertygelsen.

  SvaraRadera
 14. @ Anonym 21 juli, 2010 21:59

  Skillnaden är att det hör rör sig om ett brott utan offer...

  SvaraRadera
 15. @ Micke

  "Jag förstår alldeles utmärkt att ytterst få av dom som anser att prostitution ska göras helt lagligt anser att arbetet ska likställas med alla andra arbeten.

  Djupare än så sitter inte övertygelsen."

  Vad syftar du på här? Att de ska betala skatt?

  SvaraRadera
 16. Jag skulle vilja påstå att det är en blandning av både radikal feminism och gamla patriarkala strukturer som gör att kvinnor politiskt korrekt kan ses som viljelösa offer.

  Att som artikeln återigen skylla ALLT på patriarkala strukturer är lite tjatigt.

  SvaraRadera
 17. Varför skriver du aldrig om MAx Keiser, Gerald Celente, och Alex Jones?

  Du Hax och Piratpartiet skulle få ett ordentligt uppsving om ni tog kontakt med Alex Jones och va på hans show och debattera med honom.

  Mr 387920

  SvaraRadera
 18. @Micke

  Blir prostitution lagligt får vi göra som i Holland och behandla det som all annan inkomstbringande verksamhet - skattesedel, pensionsgrundande inkomst, försäkringskassa etc.

  Problematiken uppstår snarare ur det sociala stigmat som kan uppstå.

  @Anonym

  Vad Asks blodtryck låg på när hon läste det där vet jag inte, men jag vill se hennes och Pehrsons ansiktsuttryck när prostitution följdriktigt skall klassas som en "hushållsnära tjänst"...

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Vad syftar du på här? Att de ska betala skatt?


  Ja naturligtvis..

  Om prostitution ska vara helt lagligt så ska densamma hanateras på exakt samma sätt som alla andra arbeten och företagande.

  Dessutom ska samhället hantera yrket på samma sätt som man hanterar alla andra yrken utbildningsmässigt.D.v.s ungdomar på högstadiet och gymnasiet ska ges information om möjligheterna att göra karriär genom att prostituera sig.

  Vi pratar ju om ett riktigt arbete.

  SvaraRadera
 21. Micke att sälja sex är väl redan ett riktigt arbete. 100% lagligt och man ska egentligen betala skatt etc som landar på dryga 50% när man har klumpat ihop allt.

  Tänk även på att för varje tusenlapp en torsk besparar så "bestuls" samtidigt staten på 500:- i utebliven skatt. Så alla med vänsterperspektiv borde definitivt vilja legalisera prostitution.

  SvaraRadera
 22. Jag säger bara, vi skall ha absolut rättvisa i det här landet!

  SvaraRadera
 23. Micke: Anser du att denna information ges ut angående aktörer i porrfilmer idag? Det är ju trots allt lika lagligt som prostitution skulle kunna vara om lagen nu skulle tas bort.

  För du sitter väl inte och får moralpanik i sommarvärmen? Du läste väl artikeln innan du gick hit och raljerade?

  SvaraRadera
 24. @Micke

  "D.v.s ungdomar på högstadiet och gymnasiet ska ges information om möjligheterna att göra karriär genom att prostituera sig."

  Min erfarenhet av yrkesinformation under gymnasiet var, för att säga det krasst, att den inte imponerade. Men ja, samma typ av information som ges angående exempelvis yrkesvalet "modell", eller "artist" borde rimligtvis även ges om prostitution.

  Så länge det rör sig om en högre nivå av yrkesinformation än "Jo, förresten, man kan få bra betalt för att suga kuk" vilket tyvärr är den nivån som existerande yrkesinformation i gymnasiet rör sig om, med fåtal undantag.

  SvaraRadera
 25. Micke att sälja sex är väl redan ett riktigt arbete.
  --------------------------------
  Jag anser personligen inte det liksom jag inte anser att det är ett arbete att äta.

  SvaraRadera
 26. Så länge det rör sig om en högre nivå av yrkesinformation än "Jo, förresten, man kan få bra betalt för att suga kuk" vilket tyvärr är den nivån som existerande yrkesinformation i gymnasiet rör sig om, med fåtal undantag.
  --------------------------------
  Ja det är den typen av information som man bör ge eleverna på samma sätt som man idag aktivt lotsar icke högpresterande elever till olika callcenters och uthyrningsfirmor.

  Eftersom det nu är så att dom allmänna värderingarna skiftat så mycket att det är ett arbete att suga kuk.

  Läste för ett tag sedan att en mycket stor del av högstadie elever idag anser att det är ok att sälja sex.

  När jag var ung var det mycket få människor som ansåg att det var ett rimligt sätt att tjäna pengar genom att suga kuk på folk man inte känner.

  Undrar vad som orsakat värdeförändringen?

  SvaraRadera
 27. Micke: Ge ett enda exempel på när samhället hänvisat en icke lämplig person (alltså en person som inte redan har erfarenhet inom yrket) att söka jobb som porrskådis i Sverige.

  Om inte så kan du lägga ner dina moraliserande inlägg angående arbetslöshetsförsäkringstvång, yrkesvägledning och dylikt.

  SvaraRadera
 28. Det kan mycket väl vara ett arbete att äta. Är väl inget konstigt med det? Folk som testar restauranger, provsmakar nya produkter osv.

  SvaraRadera
 29. Stefan: För att inte tala om att testa sängar och andra möbler...

  Ett jobb är en aktivitet som en annan person betalar dig för att göra.

  SvaraRadera
 30. Micke: Ge ett enda exempel på när samhället hänvisat en icke lämplig person (alltså en person som inte redan har erfarenhet inom yrket) att söka jobb som porrskådis i Sverige.
  ------------------------
  Har läst om att det förekommit att kulturarbetare anvisats denna typ av arbete och det är naturligtvis helt rimligt att arbetsförmedlingen föreslår arbete som prostituerad åt arbetslösa om kuksugande anses vara ett arbete vilket beskattas och i övrigt hanteras som alla andra arbeten .

  Menar du att så inte bör vara fallet?

  SvaraRadera
 31. Micke, staten är den störste hallicken med nuvarande lagstiftning. Minns du inte den prostituerade i Halmstad tror jag det var som deklarerade sina försäljningar av sex. Skatt fick hon betala så vem är hallick i detta fall?

  SvaraRadera
 32. Der är inte förbjudet att sälja sex och eftersom det är ett arbete att sälja sex så ska man rimligen betala skatt för dom inkomster man gör.

  Det är dock mycket mindre intressant än den förändring i attityder som skett under som senaste 10-20 åren som enligt undersökiningar blnad ungdomar visdar att en mycket stor del av dom anser att säljande av sex är ett bra sätt att tjäna pengar.

  SvaraRadera
 33. Micke: Säg som det är, du är rädd för att bli tvingad att börja jobba som kuksugare!

  SvaraRadera
 34. Anonym 21:38, det var en tung passning till Micke som han sannerligen förtjänar i all sin galenskap.
  Poängen är att ngt som är förbjudet enligt lag, d v s KÖPA sex skor sig staten på i vanlig ordning från säljaren. Snacka om hyckleri och koppleri. Micke fattar nog aldrig, det övergår hans förstånd.

  SvaraRadera
 35. Kantarellkungen22 juli, 2010 22:21

  Är det verkligen lagligt att göra kommersiell porrfilm i Sverige? De som har sex i de sammanhangen får betalt, antar jag. Eller är det idéellt?

  SvaraRadera
 36. @ Micke

  ” Om prostitution ska vara helt lagligt så ska densamma hanateras på exakt samma sätt som alla andra arbeten och företagande.”

  Exakt. Så vad är problemet?

  ” Dessutom ska samhället hantera yrket på samma sätt som man hanterar alla andra yrken utbildningsmässigt.D.v.s ungdomar på högstadiet och gymnasiet ska ges information om möjligheterna att göra karriär genom att prostituera sig.”

  Utbildningsmässigt? Att sopa gator och klippa gräsmattor är idag riktiga arbeten. Ser du att ungdomar på skolorna automatiskt blir upplysta om vilka kurser de ska vidareutbilda sig i för dessa arbeten? Eller blir de det för porrfilmsjobb? Eller kan det vara så att skolorna istället specialiserar sig på att berätta om de kurser som krävs för att vidareutbilda sig för jobb inom de områden som studenten kan tänka sig att arbeta? Om någon student i dagsläget redan i skolan skulle vara intresserad av att t.ex. bli en porrskådis finns där väl inget större problem att fråga yrkesvägledaren, bortsett från pinsamheten som många skulle känna? Det enda problemet som existerar här är det tabuliknande förhållandesättet för vissa typer av arbeten.

  ” Micke att sälja sex är väl redan ett riktigt arbete.
  --------------------------------
  Jag anser personligen inte det liksom jag inte anser att det är ett arbete att äta.”

  Att äta? Nu handlade det om att sälja sex, inte att ha sex, eller hur? Anser du att man faktiskt kan ha som arbete att åka omkring bland Sveriges restauranger och bedöma kvaliteten på maten?

  SvaraRadera
 37. Att äta? Nu handlade det om att sälja sex, inte att ha sex, eller hur?
  ------------------------
  För att SÄLJA sex är förutsättningen att man HAR sex och om man inte ens greppar det så kanske man ska ägna sig åt att prata om nåt annat?

  Eller hur?

  Utbildningsmässigt? Att sopa gator och klippa gräsmattor är idag riktiga arbeten. Ser du att ungdomar på skolorna automatiskt blir upplysta om vilka kurser de ska vidareutbilda sig i för dessa arbeten?
  -------------------------

  Ja.I allra högsta grad och jag ser fram emot att alla legliserintsfärespråkare tar konsekvensen av detta och kräver att kuksugande 8 timmar om dan dels beskattas och dessutom omfattas av alla andra regleringar som gäller för normala arbeten.

  När detta sen är genomfört så hoppas jag att vi får tillfälle att återkomma till hur många som är beredda att suga kuk 8 timmar om dan under dessa omständigheter istället för att fortsätta göra det helt svart.

  Då först har vi svaret på vad legaliseringskravet är värt i realiteten.

  SvaraRadera
 38. I debatten om sexköp glömmer man ständigt att majoriteten av prostituerade har en hallick som tvingar dem att sälja sig. Det är bara några få som säljer sig utan hallick.

  Pelle har faktiskt lite rätt, liberalernas sätt att "fixa" problemen med narkotika är att göra narkotikan laglig. Här kan vi verkligen prata om att tredje part blir skadad när knarkare får snedtändningar eller rånar gör inbrott för att finansiera sitt bruk.

  SvaraRadera
 39. Ni får gärna komma med några förslag på hur en lagstiftning skulle se ut där trafficking är förbjudet. Det är trots allt dessa som utnyttjas som prostituerade och de följer med helt frivilligt ända tills de får reda på vad som gäller. Hur ska man dessutom straffa de som tvingar dem till att ha en ny kund varje timme?

  SvaraRadera
 40. "Här kan vi verkligen prata om att tredje part blir skadad när knarkare får snedtändningar eller rånar gör inbrott för att finansiera sitt bruk."


  Det är narkotikalagstiftningen och intoleransen mot narkotika som tvingar knarkaren att begå brott och som ger honom/henne snedtändningar.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.