2010-07-23

Mangasex: Uppdatering

Missa inte flera nya, intressanta länkar i bloggposten om den tecknade barnporren, nedan. Och en hel del matnyttigt i kommentarerna.

5 kommentarer:

 1. Manga kommer alltså från Japan. Sedan är japanernas relation till vardagssex både omfattande och avspänd på samma gång.Såg en dokumentär från BBC för några månader sedan, som sakligt beskrev sex-sitaionen i Japan. Det enda jag kom på att säga, var:

  -Oj då... Och jag som trodde att vi här i Sverige hade ett relativt avslappnat förhållande till sex!

  Sex för japan är något helt naturligt och fullständigt avdramatiserat. Sex finns övarallt och tillgång till att köpa sex likaså. De som jobbar med att erbjuda sexuella tjänster, har lika hög ställning i samhället som velken arbetare eller tjänsteman som helst. Faktum är att en kvinna som jobbar med att erbjuda sex-tjänster, även kan ha pojvän, man och familj. Detta med dessas vetsakp. Det är alltså inget fult eller nedvärderande. Visserligen förkommer det våld och våldtäkter även i det japanska samhället. Men dessa är betydligt mindre än vad som sker i andra civiliserade länder med en betydligt mer restrektiv syn på sex.

  Sedan får någon annan avgöra om sådant bara funkar på japaner och deras folkgrupp och mentalitet. Men det skulle ju vara samma som att säga att:
  "Det är bara svarta som passar för att vara boxare, eftersom de ändå har så få hjärnceller att förlora."

  Kan någon komma med en analys om Japaners både omfattande integrering av sex i samhället samt deras samtidigt avslappnade attityd till det hela, så vill jag gära ta del av denna.

  .

  SvaraRadera
 2. @Per Almkvist
  ganska simpelt japan har inte haft mycket att göra med de kristna syn på sex och samlevnad de har inte varit tabu att utforska olika fetischer. på 70-80 talet var det inget ovanligt med nakenhet i sverige heller, nu har vi bombats av kristen amerikansk höger kultur sen 1950 så då ändras hemma opinionen eller mer eller mindre hjärntvättas till att ha samma åsikter som de vi underhåller oss med det är därför vi den lite yngre generationen som läst/kollat på anime och manga inte förstår hur en man kunde bli fälld för att ha fiktiva bilder av en viss art.

  SvaraRadera
 3. Upp med de 51 bilderna på webben så fort som möjligt tillsammans med sarkastiska kommentarer om tant Ask.

  SvaraRadera
 4. Man hör ju hur tanken att någon publicerar barnporren får det att rycka i baguetterna i pedofilpartiet piraterna.

  SvaraRadera
 5. @Anonym

  Vuxet och moget inlägg. Du ÄR medveten om att Ronja Rövardotter faller in under barnporrlagen numer?

  Det behöver man inte vara vare sig piratpartist eller pedofil för att anse vara idiotiskt. Mangateckningar faller i helhet oftast in under samma kategori.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.