2010-07-06

Piratpartiet kommer att göra det igen!


Piratpartiets intåg i svensk politik innebär inte bara att nya och viktiga frågor lyfts i debatten. Partiet, som sådant, är ett wild card som inte alltid följer politikens och opinionens standardmallar.

Så här skriver Svenska Dagbladet i en artikel i dag....
"Enligt Sifo:s senaste siffror svarar runt sex procent av väljarna att de kan tänka sig att rösta på Piratpartiet. Undersökningsledare Toivo Sjörén konstaterar att partiet måste få upp sina frågor på dagordningen för att lyckas i valet.

– Då har vi ju sett att de inte har någon lång startsträcka. Nu är ju i och för sig hovrättsförhandlingar i The Pirate Bay-målet lagda till efter valet, men annars hade det kunnat vara en sådan fråga, säger han."
Och det finns en skillnad mellan förra årets EU-val och årets riksdagsval. Den här gången finns det ett par hundra tusen människor som redan har röstat pirat en gång. Människor som fått rätt bra valuta för sin röst. För dem bör det inte vara något svårt beslut att rösta på (pp) en gång till.

Lägg till det alla andra som sett att Piratpartiet, i Europaparlamentet, är ett seriöst parti som kan leverera. Och som tar ansvar i stora frågor som rör integritet, rättssäkerhet och yttrandefrihet. Ett parti som förstår informationssamhället, den digitala ekonomin och som försvarar internets frihet. Ett parti som kan göra skillnad.

Mitt stalltips är att Piratpartiet kommer att rycka på slutrakan. Den här gången också.

38 kommentarer:

  1. Nja, nog är det skillnad alltid. I EU valet finns inte block på samma sätt. Jag är liberal (klassisk) men om många sådana röstar pirat blir det rödgrön valseger. Jag vill ha en borgerlig regering som följer sina verkliga ideal, inte medverka till att Ohly blir minister!

    SvaraRadera
  2. Anonym 1,

    Det är tråkigt med den här fixeringen på blockpolitik. Integritets-, demokrati, rättssäkerhetspolitiken blir lika urusel oavsett vilket block som regerar - om inte PP kommmer in.

    Så rösta du PP med gott samvete

    // Också liberal

    SvaraRadera
  3. @ anonym
    jo... men nu finns det vill inte något borligt parti som följer ideal?

    SvaraRadera
  4. Det finns i praktiken inte många partier som följer några ideal alls mer än röstoptimering, vilket gör att de samlas allt mer i mittfåran och stampar varann på tårna.

    Det enda som räknas är procent väljare, ideologi och sakfrågor byts glatt om undersökningar och opinioner visar att det kan tänkas vara så att gräset är en liiiten aning grönare på andra sidan staketet.

    Borgare eller rödgrönt, sak samma. Det blir nån procent där, nån förändring där men i det stora hela för båda blocken idag en mish-mashpolitik som är lagom avsmakad och kryddad för att vara så mainstream som möjligt.

    En politikens McDonalds, helt enkelt. Och alla är uppklädda som Ronald McDonald.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker det är bättre om Piratpartiet får 3 procent än om de får 2 procent. Därför går min röst till Piratpartiet.

    SvaraRadera
  6. Kulturskaparna verkar också gilla oss. :) Speciellt efter att vi suttit tillsammans och bollat idéer.

    SvaraRadera
  7. Det sägs att Rick har utlovat en episk valrörelse. Detta blir mitt livs mest spännande riksdagsval någonsin.

    SvaraRadera
  8. Håller med Anonym no. 1.

    Det skulle vara förfärligt om man indirekt röstade fram Ohly som minister.

    Alliansen har gjort många snesteg och jag skulle helst se någon annan än Reinfeltd på statsministerposten. Men om valet står på han och Mona är det ändå rätt lätt...

    Kommer kräva en viss huvudvärk att rösta det här valet. Ett (pp) som hade vågat tagit en liberal ståndpunkt i även andra frågor hade varit ett givet val.

    Tyvärr så fegar ju även (pp) ur i många frågor där man kunde ha varit lika liberal som man är integritets-/rättsfrågor. De lägger sig istället som en dörrmatta för (s)& Co. eller (m) & Co. i allt utom ett par (dock centrala) frågor...

    SvaraRadera
  9. Anonym 1 och anteD: Om ni följer blocken och röstar borgerligt i år kanske ni slipper se Ohly som minister, men om ni gör det så minskar ni också sannolikheten att ni någonsin får se en borgerlig regering som följer sina verkliga ideal igen.

    Att Piratpartiet måste in i riksdagen är viktigt, inte bara för de direkta "piratfrågorna" utan också för att markera för alla andra partier att det inte bara handlar om vilket parti som lovar den genomsnittslige väljaren mest pengar i form av skattelättnader eller bidrag, utan att principiella frågor faktiskt är viktiga.

    SvaraRadera
  10. @Qeruiem: +1

    @anteD & "Anonym 1": Det är just det att PP inte är ett liberalt parti som är PPs styrka. Ni kanske hatar Ohly och Sahlin men allvarligt talat - vad spelar det för roll vad clownerna heter när de ändå gör samma konster?

    SvaraRadera
  11. @anteD - att göra PP till yttligare ett borgerligt parti vore tråkigt. Att säga att pp fegar ur för att vi inte följer det traditionella vänster-höger skalan är direkt fel.

    Jag håller med Christer att PPs tvärpolitiska inriktning är dess styrka. Själv står jag närmare radikalvänstern(eg. Mao Tse-tung) än vänsterpartiet. Och trots den avsky jag känner mot högern och moderaterna inser jag att PP politik är så fundamentalt för varje fungerande samhälle att de förtjänar min röst, även om det indirekt kan innebära en röst på Reinfeldt.

    SvaraRadera
  12. Och det finns ju ingen garanti för att PP tvunget skulle stödja just de rödgröna, allt hänger ju på vilken sida som går med på våra krav. Så att automatiskt anta att en röst på PP är en röst på rödgrön är felaktigt.

    SvaraRadera
  13. anledningen till att pp verkade rycka i slutet av eu-valet var inte för att en jättedrös med människor helt plötsligt ändrade sej om vilka de skulle rösta på. anledningen var att det var först då de frågade folk vad de tänkte rösta på i eu-valet, innan det var frågan vilka de skulle rösta på om det var riksdagsval idag eller liknande.

    SvaraRadera
  14. "Människor som fått rätt bra valuta för sin röst."

    Jag skulle vilja säga som PP-röstare att jag har fått väldigt bra valuta för min röst, har aldrig känt mig så representerad, så blir naturligtvis en röst på PP i riksdagsvalet.

    Jag är mörkblå men om jag kan hjälpa PP in så att de etablerade partierna tvingas att ta hänsyn till våra grundläggande frihetsfrågor kan jag stå ut med Toblemona i 4 år. Helst vill jag naturligtvis att det blir en Allians seger med stöd av PP så den gamla frihetliga borglikheten kan komma åter.

    SvaraRadera
  15. Om Piratpartiet skulle välja sida i blockpolitiken skulle det klyvas itu. De två resulterande piratpartierna, Blåpiraterna och Rödpiraterna, skulle ha ytterst liten chans att nå över 4-procentspärren något av dem. Redan av detta skäl är det nära nog otänkbart för Piratpartiet att ta ställning blockpolitiskt.

    Ni som inte är säkra på att ni vill rösta Pirat får fråga er vad som är viktigast: att typ a-kassor och skatter blir/förblir lite mer som ni vill, eller att ni alls får behålla er personliga integritet och förbli hyfsat fria från totalitära Storebrorsfasoner från makthavarnas sida. FRA-lagen och IPRED var bara början på en marsch mot ett fruktansvärt Orwells 1984. Moderaterna verkar precis lika kåta som sossarna på att få bygga färdigt ett Orwells 1984 om de inte stoppas.

    Rösta Pirat!

    SvaraRadera
  16. Ni högerblockare som tvekar att rösta PP av blockskäl, betänk att även vänsterblockare i lika hög grad vill rösta PP. Röstar ni på högerblocket tvingar ni en vänsterröstare att göra likadant för att kompensera. Resutatet är två röster mindre för PP och ingen skillnad för blocken.

    SvaraRadera
  17. Ärligt så har jag tvekat under ett halv år vad jag ska rösta men allt pekar åt PP nu. Är trött på allt det gamla geggiga som bara går runt i samma spår.

    SvaraRadera
  18. Fortsätter det så här så kanske Rick får vara med på nästa Bilderbergmöte.

    Rösta Pirat

    SvaraRadera
  19. Piratpartiet blev i alla fall onämnt i SVT:s "Debatt" i måndags. Alltid något.

    Partiledarutfrågningarna är väl annars den stora chansen om Rick får vara med där.

    SvaraRadera
  20. Å Gudrun Schyman bränner pengar i Almedalen...

    Kan man bränna CD-skivor? Köra över med ångvält?

    SvaraRadera
  21. apa tycka, apa skriva07 juli, 2010 00:44

    > om många [liberaler]
    > röstar pirat blir det
    > rödgrön valseger.

    Bara om borgarna vägrar avrusta FRA medan socialisterna går med på det. PP:s idé är ju att sälja sin röst i alla andra frågor till dem som röstar som PP vill i integritets- och rättssäkerhetsfrågor.

    SvaraRadera
  22. @Anonym (23:50): Troligtvis inte, obekväma människor som drar trollen ut i ljuset och tvingar makthavare att tvätta sin smutsiga byk är nog inte mer välkomna än Lars Ohly. Det är inställsamma smilfinkar som mer än gärna gör sig till marionetter som träffas i de sammanhangen.

    M.

    SvaraRadera
  23. PP i riksdagen blir en nyttig näsknäpp för de etablerade partierna, och inte minst för Reinfeltd.

    Tänk också på att om inget av blocken är tillräckligt tillmötesgående till PP (om PP kommer in i riksdagen) så stödjer förmodligen PP det minsta blockets stadsministerkandidat. För att sedan rösta mot detta blocket i alla för partiet oviktiga frågor, om jag förstått rätt! Det kan bli kul!

    SvaraRadera
  24. Angående grafiken: Sannolikheten att min röst förändrar Sverige är ju minimal. När var senaste gången som mandatfördelningen i riksdagen ändrades av en enda röst?

    Jag oröstar nog istället.

    SvaraRadera
  25. Jag anser att det är viktigt att PP kommer in i riksdagen så vi äntligen kan se ett slut på de två blockens politik.

    Se bara på hur det är i USA. Skulle jag vilja leva där? Knappast.

    Vi behöver ett parti som tar ställning inte blockpolitiskt men logiskt och humanistiskt. Vi behöver ett parti som inte ljuger för sina väljare för att behålla makten och sedan göra tvärs emot vad de sagt.

    Se bara på vad PP uträttat i Bryssel. PP håller vad de lovar. Inget annat riksdagsparti kan säga samma sak utan att ljuga dig upp i ansiktet.

    SvaraRadera
  26. Jakten på Wikileaks och Piratebay07 juli, 2010 10:30

    Piratpartiet måste uppmärksamma att Wikileaks grundare Julian Assange är jagad av pentagon för att bedriva riktig journalistik.
    Samt att Piratebay sammarbetar med Wikileaks! Detta är en grundläggande yttrandefrihets fråga!

    Vi måste kräva svar ifrån våra politiker om de ställer sig bakom att pentagon kan tysta journalister angående grova krigsbrott! Ska vi tillåta makthavare utföra jakt på journalister!

    Ring in till medierna, emaila politikerna och ställ dessa frågor till politikerna i medierna, valstugorna etc. Samt spela in samtalen på video och lägg upp dem på internet.

    Källor:

    Collateral Murder - Wikileaks - Iraq


    Pentagon Looking For WikiLEAKS Founder!

    Wikileaks skyddas av svenskt webbhotell

    Rumored Manhunt for Wikileaks Founder Julian Assange 1 of 4

    SvaraRadera
  27. email lista riksdagsledarmöter del 107 juli, 2010 10:40

    kg.abramsson@riksdagen.se,
    tina.acketoft@riksdagen.se,
    christer.adelsbo@riksdagen.se,
    carina.a.elgestam@riksdagen.se,
    ann-christin.ahlberg@riksdagen.se,
    urban.ahlin@riksdagen.se,
    jan.andersson@riksdagen.se,
    jan.r.andersson@riksdagen.se,
    magdalena.w.andersson@riksdagen.se,
    max.andersson@riksdagen.se,
    phia.andersson@riksdagen.se,
    ulla.andersson@riksdagen.se,
    yvonne.andersson@riksdagen.se,
    berit.andnor@riksdagen.se,
    gunnar.andren@riksdagen.se,
    michael.anefur@riksdagen.se,
    staffan.anger@riksdagen.se,
    staffan.appelros@riksdagen.se,
    sofia.arkelsten@riksdagen.se,
    ann.arleklo@riksdagen.se,
    otto.von.arnold@riksdagen.se,
    lena.asplund@riksdagen.se,
    luciano.astudillo@riksdagen.se,
    stefan.attefall@riksdagen.se,
    anti.avsan@riksdagen.se,
    christina.axelsson@riksdagen.se,
    lennart.axelsson@riksdagen.se,
    gunnar.axen@riksdagen.se,
    hans.backman@riksdagen.se,
    helena.bargholtz@riksdagen.se,
    ibrahim.baylan@riksdagen.se,
    eva.bengtson.skogsberg@riksdagen.se,
    finn.bengtsson@riksdagen.se,
    marianne.berg@riksdagen.se,
    ulf.berg@riksdagen.se,
    sten.bergheden@riksdagen.se,
    mats.berglind@riksdagen.se,
    sven.bergstrom@riksdagen.se,
    agneta.berliner@riksdagen.se,
    bo.bernhardsson@riksdagen.se,
    per.bill@riksdagen.se,
    laila.bjurling@riksdagen.se,
    patrik.bjorck@riksdagen.se,
    jan.bjorkman@riksdagen.se,
    torbjorn.bjorlund@riksdagen.se,
    gustav.blix@riksdagen.se,
    thomas.bodstrom@riksdagen.se,
    sinikka.bohlin@riksdagen.se,
    per.bolund@riksdagen.se,
    helena.bouveng@riksdagen.se,
    claes-goran.brandin@riksdagen.se,
    josefin.brink@riksdagen.se,
    anita.broden@riksdagen.se,
    anne.marie.broden@riksdagen.se,
    catharina.brakenhielm@riksdagen.se,
    katarina.brannstrom@riksdagen.se,
    roland.backman@riksdagen.se,
    emma.carlsson.lofdahl@riksdagen.se,
    gunilla.c.carlsson@riksdagen.se,
    ulrika.carlsson@riksdagen.se,
    bodil.ceballos@riksdagen.se,
    mikael.cederbratt@riksdagen.se,
    margareta.cederfelt@riksdagen.se,
    mikael.damberg@riksdagen.se,
    staffan.danielsson@riksdagen.se,
    inger.davidson@riksdagen.se,
    rossana.dinamarca@riksdagen.se,
    esabelle.dingizian@riksdagen.se,
    susanne.eberstein@riksdagen.se,
    tina.ehn@riksdagen.se,
    kjell.eldensjo@riksdagen.se,
    lars.elinderson@riksdagen.se,
    tomas.eneroth@riksdagen.se,
    annicka.engblom@riksdagen.se,
    christer.engelhardt@riksdagen.se,
    kerstin.engle@riksdagen.se,
    hillevi.engstrom@riksdagen.se,
    marie.engstrom@riksdagen.se,
    annelie.enochson@riksdagen.se,
    karin.enstrom@riksdagen.se,
    gunvor.g.ericson@riksdagen.se,
    jan.ericson@riksdagen.se,
    alf.eriksson@riksdagen.se,
    birgitta.eriksson@riksdagen.se,
    erik.a.eriksson@riksdagen.se,
    peter.eriksson@riksdagen.se,
    matilda.ernkrans@riksdagen.se,
    jan.ertsborn@riksdagen.se,
    mahmood.fahmi@riksdagen.se,
    fredrick.federley@riksdagen.se,
    eva.flyborg@riksdagen.se,
    kenneth.g.forslund@riksdagen.se,
    patrik.forslund@riksdagen.se,
    egon.frid@riksdagen.se,
    aleksander.gabelic@riksdagen.se,
    inge.garstedt@riksdagen.se,
    mats.gerdau@riksdagen.se,
    agneta.gille@riksdagen.se,
    lars.u.granberg@riksdagen.se,
    karin.granbom.ellison@riksdagen.se,
    marie.granlund@riksdagen.se,
    ulf.grape@riksdagen.se,
    monica.green@riksdagen.se,
    lisbeth.gronfeldt.bergman@riksdagen.se,
    rolf.gunnarsson@riksdagen.se,
    billy.gustafsson@riksdagen.se,
    holger.gustafsson@riksdagen.se,
    lars.gustafsson@riksdagen.se,
    walburga.habsburg.douglas@riksdagen.se,
    christin.hagberg@riksdagen.se,
    liselott.hagberg@riksdagen.se,
    michael.hagberg@riksdagen.se,
    kerstin.haglo@riksdagen.se,
    lena.hallengren@riksdagen.se,

    SvaraRadera
  28. email lista riksdagsledarmöter 207 juli, 2010 10:41

    bjorn.hamilton@riksdagen.se,
    carl.b.hamilton@riksdagen.se,
    charlotte.hammar.johnsson@riksdagen.se,
    krister.hammarbergh@riksdagen.se,
    anders.hansson@riksdagen.se,
    lennart.hedquist@riksdagen.se,
    jorgen.hellman@riksdagen.se,
    solveig.hellquist@riksdagen.se,
    caroline.helmersson.olsson@riksdagen.se,
    emma.henriksson@riksdagen.se,
    lars.hjalmered@riksdagen.se,
    hans.hoff@riksdagen.se,
    christian.holm@riksdagen.se,
    ulf.holm@riksdagen.se,
    siv.holma@riksdagen.se,
    peter.hultqvist@riksdagen.se,
    carina.hagg@riksdagen.se,
    kent.harstedt@riksdagen.se,
    berit.hogman@riksdagen.se,
    margareta.israelsson@riksdagen.se,
    leif.jakobsson@riksdagen.se,
    eva-lena.jansson@riksdagen.se,
    inger.jarl.beck@riksdagen.se,
    peter.jeppsson@riksdagen.se,
    isabella.jernbeck@riksdagen.se,
    renee.jeryd@riksdagen.se,
    ann-kristine.johansson@riksdagen.se,
    annie.johansson@riksdagen.se,
    bengt-anders.johansson@riksdagen.se,
    jan.emanuel.johansson@riksdagen.se,
    jorgen.johansson@riksdagen.se,
    kenneth.johansson@riksdagen.se,
    lars.johansson@riksdagen.se,
    mats.johansson@riksdagen.se,
    mikael.johansson@riksdagen.se,
    wiwi-anne.johansson@riksdagen.se,
    ylva.johansson@riksdagen.se,
    jacob.johnson@riksdagen.se,
    eva.johnsson@riksdagen.se,
    peter.jonsson@riksdagen.se,
    hakan.juholt@riksdagen.se,
    christine.jonsson@riksdagen.se,
    amineh.kakabaveh@riksdagen.se,
    mehmet.kaplan@riksdagen.se,
    anders.karlsson@riksdagen.se,
    sonia.karlsson@riksdagen.se,
    ulrika.karlsson@riksdagen.se,
    yilmaz.kerimo@riksdagen.se,
    reza.khelili@riksdagen.se,
    marianne.kierkemann@riksdagen.se,
    dan.kihlstrom@riksdagen.se,
    anna.kinberg.batra@riksdagen.se,
    bertil.kjellberg@riksdagen.se,
    margareta.b.kjellin@riksdagen.se,
    maria.kornevik.jakobsson@riksdagen.se,
    kurt.kvarnstrom@riksdagen.se,
    sofia.larsen@riksdagen.se,
    hillevi.larsson@riksdagen.se,
    jan-olof.larsson@riksdagen.se,
    kalle.larsson@riksdagen.se,
    lars.mejern.larsson@riksdagen.se,
    nina.larsson@riksdagen.se,
    olof.lavesson@riksdagen.se,
    helena.leander@riksdagen.se,
    bjorn.leivik@riksdagen.se,
    goran.lennmarker@riksdagen.se,
    lennart.levi@riksdagen.se,
    lars.lilja@riksdagen.se,
    desiree.liljevall@riksdagen.se,
    anna.lilliehook@riksdagen.se,
    johan.linander@riksdagen.se,
    bjorn.lind@riksdagen.se,
    camilla.lindberg@riksdagen.se,
    goran.lindblad@riksdagen.se,
    lars.lindblad@riksdagen.se,
    hans.linde@riksdagen.se,
    curt.linderoth@riksdagen.se,
    asa.lindestam@riksdagen.se,
    else-marie.lindgren@riksdagen.se,
    sylvia.lindgren@riksdagen.se,
    jan.lindholm@riksdagen.se,
    elina.linna@riksdagen.se,
    per.lodenius@riksdagen.se,
    anne.ludvigsson@riksdagen.se,
    agneta.lundberg@riksdagen.se,
    kerstin.lundgren@riksdagen.se,
    fredrik.lundh@riksdagen.se,
    maria.lundqvist.bromster@riksdagen.se,
    malin.lofsjogard@riksdagen.se,
    johan.lofstrand@riksdagen.se,
    torbjorn.lovendahl@riksdagen.se,
    cecilia.magnusson@riksdagen.se,
    fredrik.malm@riksdagen.se,
    betty.malmberg@riksdagen.se,
    louise.malmstrom@riksdagen.se,
    elisebeht.markstrom@riksdagen.se,
    goran.montan@riksdagen.se,
    thomas.nihlen@riksdagen.se,
    gustav.nilsson@riksdagen.se,
    jennie.nilsson@riksdagen.se,
    karin.nilsson@riksdagen.se,
    mats.g.nilsson@riksdagen.se,

    SvaraRadera
  29. email lista riksdagsledarmöter del 307 juli, 2010 10:42

    nils.oskar.nilsson@riksdagen.se,
    pia.nilsson@riksdagen.se,
    rolf.k.nilsson@riksdagen.se,
    ulf.nilsson@riksdagen.se,
    lars-axel.nordell@riksdagen.se,
    marie.norden@riksdagen.se,
    andreas.norlen@riksdagen.se,
    christer.nylander@riksdagen.se,
    birgitta.ohlsson@riksdagen.se,
    carina.ohlsson@riksdagen.se,
    lars.ohly@riksdagen.se,
    ronny.olander@riksdagen.se,
    eva.olofsson@riksdagen.se,
    fredrik.olovsson@riksdagen.se,
    hans.olsson@riksdagen.se,
    kent.olsson@riksdagen.se,
    lena.olsson@riksdagen.se,
    liselotte.olsson@riksdagen.se,
    jasenko.omanovic@riksdagen.se,
    mikael.oscarsson@riksdagen.se,
    christina.oskarsson@riksdagen.se,
    irene.oskarsson@riksdagen.se,
    leif.pagrotsky@riksdagen.se,
    veronica.palm@riksdagen.se,
    nikos.papadopoulos@riksdagen.se,
    peter.pedersen@riksdagen.se,
    johan.pehrson@riksdagen.se,
    goran.s.persson@riksdagen.se,
    kent.persson@riksdagen.se,
    margareta.persson@riksdagen.se,
    sven-yngve.persson@riksdagen.se,
    mats.pertoft@riksdagen.se,
    helene.petersson@riksdagen.se,
    desiree.pethrus.engstrom@riksdagen.se,
    goran.pettersson@riksdagen.se,
    helen.pettersson@riksdagen.se,
    leif.pettersson@riksdagen.se,
    lennart.pettersson@riksdagen.se,
    marina.pettersson@riksdagen.se,
    karin.pilsater@riksdagen.se,
    maria.plass@riksdagen.se,
    jessica.polfjard@riksdagen.se,
    marietta.de.pourbaix-lundin@riksdagen.se,
    chatrine.palsson.ahlgren@riksdagen.se,
    anne-marie.palsson@riksdagen.se,
    margareta.palsson@riksdagen.se,
    raimo.parssinen@riksdagen.se,
    annika.qarlsson@riksdagen.se,
    lage.rahm@riksdagen.se,
    inger.rene@riksdagen.se,
    bosse.ringholm@riksdagen.se,
    helena.riviere@riksdagen.se,
    eliza.roszkowska.oberg@riksdagen.se,
    hans.rothenberg@riksdagen.se,
    rosita.runegrund@riksdagen.se,
    carin.runeson@riksdagen.se,
    peter.radberg@riksdagen.se,
    jan-evert.radhstrom@riksdagen.se,
    britta.radstrom@riksdagen.se,
    ameer.sachet@riksdagen.se,
    lennart.sacredeus@riksdagen.se,
    mona.sahlin@riksdagen.se,
    gunnar.sandberg@riksdagen.se,
    mats.sander@riksdagen.se,
    ake.sandstrom@riksdagen.se,
    fredrik.schulte@riksdagen.se,
    eva.selin.lindgren@riksdagen.se,
    birgitta.sellen@riksdagen.se,
    karl.sigfrid@riksdagen.se,
    eva.sonidsson@riksdagen.se,
    lars-arne.staxang@riksdagen.se,
    hans.stenberg@riksdagen.se,
    maria.stenberg@riksdagen.se,
    thomas.strand@riksdagen.se,
    ola.sundell@riksdagen.se,
    elisabeth.svantesson@riksdagen.se,
    per.svedberg@riksdagen.se,
    karin.svensson.smith@riksdagen.se,
    ingvar.svensson@riksdagen.se,
    bjorn.von.sydow@riksdagen.se,
    henrik.von.sydow@riksdagen.se,
    anneli.sarnblad@riksdagen.se,
    cecilie.tenfjord-toftby@riksdagen.se,
    anna.tenje@riksdagen.se,
    tommy.ternemar@riksdagen.se,
    solveig.ternstrom@riksdagen.se,
    ewa.thalen.finne@riksdagen.se,
    goran.thingwall@riksdagen.se,
    olle.thorell@riksdagen.se,
    roger.tiefensee@riksdagen.se,
    tone.tingsgard@riksdagen.se,
    gunilla.tjernberg@riksdagen.se,
    tomas.tobe@riksdagen.se,
    stefan.tornberg@riksdagen.se,

    SvaraRadera
  30. email lista riksdagsledarmöter del 407 juli, 2010 10:42

    lars.tysklind@riksdagen.se,
    erik.ullenhag@riksdagen.se,
    hans.unander@riksdagen.se,
    peder.wachtmeister@riksdagen.se,
    gunilla.wahlen@riksdagen.se,
    gote.wahlstrom@riksdagen.se,
    tommy.waidelich@riksdagen.se,
    gunnel.wallin@riksdagen.se,
    hans.wallmark@riksdagen.se,
    mikaela.valtersson@riksdagen.se,
    meeri.wasberg@riksdagen.se,
    marianne.watz@riksdagen.se,
    lars.wegendal@riksdagen.se,
    marie.weibull.kornias@riksdagen.se,
    barbro.westerholm@riksdagen.se,
    borje.vestlund@riksdagen.se,
    maria.wetterstrand@riksdagen.se,
    cecilia.widegren@riksdagen.se,
    allan.widman@riksdagen.se,
    cecilia.wigstrom@riksdagen.se,
    rune.wikstrom@riksdagen.se,
    christer.winback@riksdagen.se,
    siw.wittgren-ahl@riksdagen.se,
    ingemar.vanerlov@riksdagen.se,
    claes.vasterteg@riksdagen.se,
    maryam.yazdanfar@riksdagen.se,
    anders.ygeman@riksdagen.se,
    kristina.zakrisson@riksdagen.se,
    solveig.zander@riksdagen.se,
    christina.zedell@riksdagen.se,
    jan.erik.agren@riksdagen.se,
    anders.akesson@riksdagen.se,
    per.asling@riksdagen.se,
    alice.astrom@riksdagen.se,
    karin.astrom@riksdagen.se,
    oskar.oholm@riksdagen.se,
    krister.ornfjader@riksdagen.se,
    sven-erik.osterberg@riksdagen.se,
    thomas.ostros@riksdagen.se

    SvaraRadera
  31. Få ut Piratfråga i media07 juli, 2010 10:48

    Till Email: val@tv4.se


    kan ni ställa frågor till partiledarna, här är ett exempel på en fråga som berör piratfrågor. Får de tillräcckligt många mail så tar de upp frågan.

    Exempel på fråga:
    Vad anser ni om Wikileaks och att de släppte ut videos på amerikanska soldater som skjuter oskyldiga människor i irak.? Wikileaks talesperson Julian Assange är nu jagad av makthavarna, vad är eran kommentar på detta, samt att Piratebay tillhandahåller servrar till Wikileaks.

    SvaraRadera
  32. @Anonym 1 och AnteD

    Jag vill också hellre ha en borgerlig regering som följer liberal filosofi. Men de valen har vi inte. Vi har valet mellan en "borgerlig" regering som agerar som Sossarna under deras absolut sämsta år vid makten - där ingen liberalitet alls finns kvar.

    Eller så röstar man PP och riskerar att under 4 år den rödgröna smörjan får stödet.

    Jag jämför det med skillnaden mellan att ta ett skott i nacken eller stå ut med att sitta på en spik. För inse faktum, Reinfeldt, Ask och Schlingmann är värre på alla sätt och vis än Mona's tobleronepolitik, även inklusive Bodström och Ohly.

    Får de rödgröna makten så missköter de sig som de gjort under majoriteten av sin regeringstid i Sverige, förvisso. Men vi vet av erfarenhet att det går att leva med dem under korta perioder även om det inte blir trevligt.

    Reinfeldt och Ask kan vi inte leva med alls. Så enkelt är det.

    SvaraRadera
  33. Så många dumskallar finns det inte så att PP skulle kunna komma in i Riksdagen, Hexan!

    SvaraRadera
  34. @ Utbult

    Lol, dumskallarnas sammansvärjning är ju vad man kan kalla Alliansen. Moderat har jag varit sen födslen. Dock kan alliansen gapa efter min röst så mycke de vill. Jag var inte moderat för att jag ville stärka staten på medborgarnas bekostnad. Snarare tvärtom.

    PP ftw

    /Smen

    SvaraRadera
  35. Jag är en av dessa som röstar på Piratpartiet. Av två enkla anledningar:

    1) Jag anser frågorna om personlig integritet och skydd från en rättsosäker övervakarstat (IPRED-privatpolislagen, FRA-massavlyssningslagen, Telekomlagringsdirektivet) vara mycket mer värda än 100kr hit eller dit inom transfereringssystemen.

    2) Det finns idag ingen som helst liberal ideologi kvar inom det parti jag röstat på tidigare! Jag är förbluffad över och ser med vämjelse på hur M har kickat ut allt vad ideologi heter i sin jakt på väljare. Istället går M i bräschen övervakningssamhället, med S goda minne.

    Piratpartiet är ett självklart val för mig.


    /Erik S

    SvaraRadera
  36. Vi hade världens chans med piratpartiet när vi röstade inför EU-valet.
    Vi hade en massmedial plattform som var absolut oslagbar vad beträffar uppmärksamhet och information till befolkningen.
    Vi hade ett tillfälle att, på gräsrotsnivå, bygga nytt, bygga mer och vara ett "riktigt" medborgar-rättsparti.
    Så blev det inte. Jag var själv delaktig i ett lokalpolitiskt engagemang, för jag var övertygad om att en grogrund för en förändring av den politiska inriktningen borde utgå från folket.
    Lite grann som att säga " - gräv där du står ".
    Eller som John Lennon sa " - tänk globalt - verka lokalt ".
    Men partitoppen visade ringa eller mycket lite vilja för detta synsätt.
    Och istället för att utnyttja det massmediala uppbåd vi hade och skapa kommunala piratavdelningar, kom vi visserligen med inom EU...men mer än så lär det inte bli.
    Väljarna glömmer fort och Piratpartiet som vågmästar-roll tror jag inte ett dugg på längre.
    Tyvärr...vi hade en chans och den kommer aldrig igen.
    Har jag fel är jag den första att jubla över det....men...

    SvaraRadera
  37. Den militära maffian U$rael's agenter i EU avslöjas t.ex. den falska kristen agenten Robert SCHÖTT (f. 1953-) opererar nu EU, fullkomligt organiserade sättet . Speciellt de svenska institutionerna blev ju värst drabbade för att den klanen SCHÖTT har dominerande makt över både svenska(!)kyrkan och svenska(!)rättsväsendet.
    - Vem är den oförskämda mäktiga ledaren då?
    - Avslöjade noga, här: den sionistiska polit-prostituerade provokatörens sanna namnet är: Claes Robert Axelsson Schött; sanna födelsedag. 19530527 och den judiska bastardens gömställe/adressen, här i hjärtat av huvudstaden: Grevgatan, 114 53 Stockholm
    Agenten Claes Robert Axelsson (Schött) bor med en hora som utnyttjar hennes efternamn:
    Marie Schött (född 21 October 1952/ett år äldre)
    Under året (2009) har Marie Schött, Lisa Swanson och Fredrik von Beetzen avsagt sig sina uppdrag som nämndemän. Låtsas agenden att lura allmänheten: Kyrkopolitiska frågor/Kyrkovalet: Inför kyrkovalet den 20 september bedrevs kampanjarbete inom församlingen främst av de som kandiderade till kyrkofullmäktige. Moderaterna behöll egen majoritet med 11 av 19 ledamöter i kyrkofullmäktige.
    Stiftfullmäktige och Stiftsstyrelsen i Stockholm stift för Stockholms Stad och län: Marie Schött
    - Vilken stift?
    - Kyrkostift!
    - Vilket parti som accepterade att bli täckmantel för denna judiska härvan?
    - Moderaterna; masonry imperialisternas mest gynnnade gänget som hjälper till att "legalisera plundringen"
    - Vem som avslöjar den här sista delen av info-kommuniké?
    - Hedvig ELEONORA, lika tjuvaktiga i samma härvan:
    http://moderaterna.net/hedvig-eleonora/2010/02/09/verksamhetsberattelse-2009/
    http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=920&Itemid=1
    http://www.dagen.se/blogg/
    Sverige är ett satellitland som ständigt bedras/hjärntvättas t.o.m. undermineras av förrädare; ännu värre, allra största kloakråttor sitter inne i hjärtat av statskicket. Då är det inte konstigt att Svenska Kyrkan är inte svenskarnas alls och Jesus bedras under den falska flaggan eftersom finnes judiska polit-horor som Robert SCHÖTT: Jesu-hatare, opererar nu både religösa och rättvesentliga områdena. Sådana agenternas sanna hebreiska förfäder som mördade Jesus. Kvinnliga råttan Marie SCHÖTT är enkla biträdande agent under befälet av råttan Robert. De både arbetar(!) för samma syftet: tjäla både info och pengar, placera i förfädernas terrorlandet: U$rael. Och de gör detta...
    - Varför då andra figurer i kyrkan blundar för sådana skamliga helt förrädiska affärer?
    - De utvalda av systemet och systemet är förrädiskt/bögigt/pervers. De samtliga skìter in ibibeln och det blir inte konstigt att de inte blir ororliga av varandras smuts. De som förlorade mänskliga andan sedan länge kan inte ens bli oroad; även en sann kloakråtta har mer mänskliga refelekser än sådana falska kyrkostift. Fega perverso-parasiter de allihop...
    - Jesus Krist skämmas över detta israelanknytna rånareligan!
    - Definitivt! Håller med dig!
     
    +++++
     
    Kristina S. ÖHOLM

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.