2010-07-06

Maktens arrogans


I dag är jag lite kinkig.

Jag tror det är förmiddagens SWIFT-debatt här i Europaparlamentet som ligger kvar och skaver i värmen. Det är något rätt obehagligt över det hela: Folkets valda representanter gör medvetet en dum och möjligen farlig sak, för att Husse har gett dem order att göra så.

Är inte det att svika väljarnas förtroende, som man uppbär som folkvald?

Det är samma känsla som efter FRA-omröstningen i den svenska riksdagen. FRA-lagen hade aldrig gått igenom om det inte hade varit för att Husse kommenderade, hotade och vred om armen på folk. En fri, självständig riksdag med värdighet hade röstat nej.

Vilket får mig att undra över om det är politisk demokrati, eller något annat, som vi ser.

Vad skall man kalla det när de folkvalda tiger och medvetet gör fel istället för att ta sitt ansvar? Man kan inte ens kalla det feghet – eftersom många av dem sviker utan betänkligheter, för att ställa sig in hos makthavare högre upp i den politiska näringskedjan.

Och vilka konsekvenser får det när ett parlament börjar springa andras ärenden istället för att vårda och försvara sitt mandat som oberoende lagstiftare?

6 kommentarer:

  1. Jag bryter mot Godwins lag direkt - men jag lydde ju bara order...

    SvaraRadera
  2. Progressive Obama!06 juli, 2010 17:41

    Men snälla, lilla... kvalitén på den här bloggen har verkligen gått i botten sedan du blev partigängare. Jag börjar undra hur mycket annat som står här - som jag inte av en tillfällighet får reda på annorstädes - som också är struntprat.

    I det här fallet handlar det om phishing och kartläggning av en politisk motståndares supportrar. Det tog ungefär 15 sec att lista ut med googles hjälp.

    http://legalinsurrection.blogspot.com/2010/07/reid-campaign-targets-angle-supporters.html

    Du var roligare som fri åsiktsbildare än som skattemedelsförsörjd partipropagandist.

    SvaraRadera
  3. Progressive Obama: Störtlöjlig anklagelse. Självfallet har Hax inte längre hela dagarna på sig att sitta och tänka ut några utstuderade blogginlägg när han har medansvar för (att utplåna) hela EU's anti-integritetsvansinne.

    Att makten är arrogant är bara förnamnet, och jag är inte förvånad. Demokrati nämns, men den lilla demokrati som sällan syns eller praktiseras är luftslott byggda på att folk tror på konceptet. I verkligheten gör makthavande politiker och framförallt de lobbyäckel som står bakom dom, precis hur dom vill, det har dom bevisat gång på gång på gång.

    Vad som behövs är ett system utan representativ demokrati, och en början kunde ju vara att PP lovade att hålla frekventa FOLKOMRÖSTNINGAR om de YTTERST FÅ frågor som inte kan lösas med den vetenskapliga metodiken, nåt som tyvärr är helt främmande för de flesta, högst egennyttiga och obildade politiker. (Förutom Rick syftar jag inte på piratpartister).

    SvaraRadera
  4. Demokratur är nog ordet Du söker HAX.

    SvaraRadera
  5. Det här är väl den vanliga taktiken inom EU att man frågar och frågar tills man får rätt svar...

    USA kan jävlas på så många sätt för att få som man vill.

    Uppenbarligen har man hotat på något vis som inte passar sig i offentlighetens ljus. Man undrar hur många MEP-ar som önskade att de kunde gömma en brasklapp bakom voteringsknappen på torsdag.

    SvaraRadera
  6. "En fri, självständig riksdag med värdighet hade röstat nej."

    Jo, men så har vi inte det. Ledamöternas måste dansa efter partiernas pipa för att bli återvalda, alltså ligger makten hos partierna.

    Endast genom att låta valet till våra folkvalda parlament vara rena personval utan inflytande från partier kan vi få en fri demokrati.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.