2010-08-02

Piratpartiets valrörelse har börjat


Det har varit mycket Piratpartiet i media de senaste dagarna. Valmanifest (se bloggposten nedan), Pride-parad, piratskutan och en rad debattartiklar är bara några exempel. Och allt fler av tidningarnas ledarskribenter börjar lyfta piratfrågorna.

I opinionsmätningarna märks det att något håller på att hända i hemliga lådan – gruppen "övriga partier". Man ser rätt tunga namn skriva att det nog ändå är möjligt att (pp) kan rycka och ta sig in i riksdagen. Naturligtvis kan vi det. Vi gjorde det i europavalet – och vi kommer att göra det igen.

Dessutom är dramaturgin utmärkt: Kommer ett politiskt parti att ta sig från knappt synbart i opinionsmätningarna och in i riksdagen under den korta, intensiva valrörelsen? Naturligtvis kan vi det. Piratpartiets frågor håller på att få fäste – och gammelpartierna har inga bra svar. (För övrigt har piratväljare bättre saker för sig mellan valen än att sitta hemma och vänta på att Sifo skall ringa...)

Det känns att många piratsympatisörer tänker hänga på sig den lila tröjan och gå ut och kampanja när semestern snart är över. Och jag är rätt säker på att vi kommer att få se en hel del kulturpersonligheter och samhällsdebattörer "komma ut" som piratpartister fram till valdagen.

Vad du kan göra? Här finns en del tips. Det gäller att synas. Skaffa ett par pirattröjor eller knappar och bär dem. Printa någon pirataffisch och sätt upp över ditt skrivbord på jobbet. Och prata piratfrågor med alla du känner.

Nu har det lossnat. Då gäller det att öka. Att öka tempot och att göra mer dag för dag fram till valdagen. Varje dag.

Nu är det dags att ta striden för svenska folkets rätt till privatliv, för rättssäkerheten, för ett öppet samhälle och för ett fritt internet!

1 kommentar:

  1. Visst är det spännande. Nu kommer vi se något historiskt hända. Jag är med.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.