2010-08-06

Tänkte inte på det...


US Department of Homeland Security (DHS) inför nu en avgift för inresa utan visum i USA. 14 dollar kommer det att kosta för t.ex. EU-medborgare att resa in i landet. Avgiften skall betalas i samband med att man fyller i ett obligatoriskt online-formulär innan resan.

Det är visserligen ingen jättesumma, men det extra krånglet är irriterande. Det blir lite som att införa visumplikt igen.

Pengarna kommer bland annat att användas för att finansiera en ny amerikansk myndighet med uppdrag att locka turister till landet..!

(Från början var avgiften tänkt att bli tio dollar. Men det visade sig att amerikanska staten behöver fyra dollar för att administrera varje tiodollarsedel.)

8 kommentarer:

 1. HMM, hur länge tar det innan de kommer upp i DDR-standard??

  SvaraRadera
 2. @Dennis: de kanske inte har lyckats få upp angiveriet i motsvarande volymer än, men i övrigt tycker jag nog att de redan är framme.

  SvaraRadera
 3. När jag reste in via bil i somras fick jag förutom fingeravtryck och liknande också betala en mindre summa, 6 dollar. Enligt wiki,

  "If entering over the land frontier, must pay a fee of $6. For those arriving by air or sea, the cost of the visa waiver is included in the ticket."

  SvaraRadera
 4. En rimlig kostnad för USA-politiker att resa in i Europa vore 1000 000 £
  f ö såg jag att husannonser i Spanien hade kvar pesetas som valutan.

  SvaraRadera
 5. i afghanistan har 10 personer, 8 av dem västerländska läkare och hjälparbetare hittats brutalt mördade av terrorister.

  Men vad tråkigt, mycket roligare att knäppa USA på näsan...

  SvaraRadera
 6. Om de bantade på sin grymt överdimensionerade försvarsbudget så skulle de haft råd med sagda myndighet. Att be turister betala för att komma in i landet i ett försök att locka dit fler turister är sannerligen korkat.

  SvaraRadera
 7. Anonym @ 13:26

  Vi gav oss in i ett nytt Vietnam-krig. Lite får vi skylla oss själva.

  Att talibanerna är mordiska svin är dock ingen nyhet.

  SvaraRadera
 8. Hur tänkte dom nu? Jag fyllde i ESTA:s formulär senast i våras och det gäller i två år. Jag kommer säkert att åka till USA 2-3 ggr till i år(tyvärr, jobbet kräver det) och kommer inte att fylla i något mer.

  Hur ska dom kunna klämma mig på pengar?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.