2010-09-19

Skall man göra något nu? Eller skall man vänta tills det är för sent?


Bilden kommer från Falkvinges blogg.

6 kommentarer:

 1. DHS har kommit på att terrorister kan använda Internet för att planera saker utifrån att använda publikt tillgängliga uppgifter, videoströmmar och bilder som Google maps etc.

  http://publicintelligence.net/ufouo-internet-sites-allow-detailed-surveillance-and-pre-attack-planning/

  Får de välja mellan att stänga internet eller övervaka hela så tror jag de skulle vilja övervaka det eftersom att det ger dem roligare möjligheter. Stänga av fok innebär ju att även deras eventuella information från övervakningen försvinner.

  SvaraRadera
 2. @petter

  Frågan är ju då hur man skulle göra något eventuellt urval i den där övervakningen. Hur kan man veta om någon på förhand är en terrorist?

  Skall varning triggas av att Svensson googlar på Kaknästornet? Han kanske planerar bombattentat... De flesta lär nog inse att det snabbt barkar utför om man börjar med sådant.

  Jag tycker man borde prioritera individuella kunskaper, sunt förnuft och goda analytiska kunskaper framför automatiserade dumma skript som lägger ihop 1+1 utan att förstå att det faktiskt kan röra sig om en vanlig semestersurfare.

  Dels skulle polis och rättsväsendet säkerligen arbeta mer effektivt, samtidigt som man eliminerar en hel del false positives.

  SvaraRadera
 3. Sorry HAX,

  De svaga kan inte heller vänta då de kastas ut i fattigdom därför kan vi inte rösta på Piratpartiet.

  Hoppas ändock att det går bra för er!

  SvaraRadera
 4. Du menar att "de svaga" ska få mer pengar mot att de underkastar sig Staten och låter sina liv bli övervakade?
  Som framgår av bloggposten så måste detta vara det första val på länge där de ekonomiska aspekterna väger såpass lätt. Blocken är så gott som överens om att både skatteuttag och övervakning ska vara massiva.
  Någon ny ekonomisk fattigdom lär vi inte se i vilket fall men väl en intellektuell...

  Min röst går till PP.

  SvaraRadera
 5. ...och det finns absolut ingenting som säger att "de svaga" har någon ekonomisk vinning att vänta för att endera blocket vinner valet... det blir nog bara mer av samma beska medicin hur det än går...

  SvaraRadera
 6. Hmm, ett sakfel i listan tror jag. Det diskuterades väl att ha ett DNA-register för halva befolkningen väl? Den manliga alltså. Du vet de där otäcka djuren som inte klarar av att behärska sig så fort de ser en kvinna.

  Är inte statsfeminism underbart så säg?

  /Rickard

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.