2010-09-10

"Skottet" som kom inifrån

Sverige har världens näst högsta skatter.

Om en vecka är det riksdagsval – och moderaternas partiledare säger att det höga skattetrycket är rätt lagom.

Reinfeldt har dödat moderaterna. Det är i dag ett zombieparti, ett skal. De saknar ideologi, kompass och visioner.

"Skottet" kom verkligen inifrån. Från partiledaren.

27 kommentarer:

 1. Ja, jag blev hysat shockad när jag läste det.

  Blir nog M ändå, även om jag skulle vilja rösta på KLP. Kanske Centern, som jag röstade på i förra riksdagsvalet. PP i EU-valet dock, men nu har ju Assange sänkt partiet till botten.

  SvaraRadera
 2. Assange är nog en av de värsta idioterna på jorden. Han ville ha en försäkran om att hans förhör inte blev känt för allmänheten, men själv publicerar han sekretessbelagd information.

  VILKEN JÄVLA JUBELIDIOT! Fy fan! En äkta såsse, som vill att lagar ska gälla när det passar dem själva. Äckel!

  SvaraRadera
 3. Reinfeldt är ju bara partiledare precis som Falkvinge bara var partiledare då han sa att det ska vara lagligt att inneha barnporr. (Jo, Rick gjorde förvisso en halvpudel senare, men...)

  SvaraRadera
 4. Att Reinfeld har en ennan tidtabell och en något mer pragmatikst syn på hur införandet av kapitalets dikatur ska gå till än libertarianerna gör honom inte till en förrädare mot det gemsamma målet.


  Just nu är det mest intressanta dock att han efter förra valet påstod att väljarna skule döma honom efter hur många arbeten han skaffar fram och det är ju fel för han har inte skaffat fram fler arbeten än vi hade då och trots det får vi troligen stå ut med honom 4 pår till som en konsekvens av det utdelande av våra skattemedel till företag och privatpersoner som han primärt ägnat sig åt.
  Alla får paket!
  Folk är dummare än man tror.

  Till ooch med dummare än Egghead själv föreställer sig.

  SvaraRadera
 5. Micke är ett levande bevis för hur många dumskalllar det finns,, som tur är verkar dom ändå inte räcka till för en rödgrön seger :)

  SvaraRadera
 6. "Sverige har världens näst högsta skatter."

  Vem har de högsta?

  SvaraRadera
 7. Araneo: Danmark har enligt vad jag hört de högsta skatterna.

  SvaraRadera
 8. Daniel: Rösta på KLP ändå är du snäll :)

  Micke: Kapitalets diktatur? Eftersom kapitalism är baserat på FRIVILLIGA utbyten så är det rätt märkligt att kalla det för en diktatur, ett statligt (alltså ofrivilligt) system. Staten baseras på att med våld tvinga människor till saker, medan kapitalism är det vi kallar människors frivilliga ekonomiska utbyten. Du verkar vara lite förvirrad här.

  Utdelande av skattemedel? Att stjäla mindre är inte att dela ut något. Om jag rånar dig och bara beslutar mig för att ta din mobiltelefon och inte din plånbok, har jag då gett dig din plånbok?

  F.ö.; är det inte dags att släppa de där marxistiska flosklerna nu? "Kapitalets diktatur", lol.

  SvaraRadera
 9. Daniel:

  Ta en stund och fundera på koncepten medborgare - integritet - stat - transparens.

  SvaraRadera
 10. @Snowroller

  Att Danmark har högre skatter än Sverige liksom ett hyfsat valutaläge vet jag (bor på en pytteliten ö i ett hörn av Danmark). Livskvalitéten kan dessutom vara många ggr högre, vilket är bra för dem som menar att pengar inte är allt.

  Men att Danmark skulle ha världens högsta skatter visste jag inte (kan dock vara tänkbart). En sak är då i alla fall kassaskåpssäker:

  Det finns ingen ingen ljugande Reinfeldt inom landets gränser.

  Varför tror du det går så knackigt i Sverige att finansministern Anders Borg måste bo i en studentkorridor?

  SvaraRadera
 11. @Daniel

  Jag tar ad notam att du om du själv hade varit en av dem vars familj mördades framför dina egna ögon och sedan blev nöjestorterad av white trash i sköld av uniform helst ser att det är helt ok om saken mörkas.

  Resten av oss ser det hela annorlunda och aningen mer nyanserat. Mer transparens vad stat anbelangar, mindre när det gäller person. Det är vad PP alltid har stått för.

  Och gillar du inte den saken kan du bekvämt masa dig till SD där du mer hör hemma. Vi i västvärlden betalar med pengar och liv för att skydda...vad? Ett krig där man ljuger för uppdragsgivarna (det vill säga, om du inte hade förstått den saken, oss) om vad man är ute efter, vad man åstadkommer, och fram för allt, hur vår vilja representeras av de som vi anställt att ta hand om saken.

  Hade ett företag uppvisat lika mycket mygel och ren kriminalitet som våra värda representanter i Afghanistan uppvisat hade det företaget belagts med näringsförbud i morgon.

  Men nu gäller det krig, och då kräver jag fanimig att veta att de som utför uppgiften sköter sig. Det har de inte gjort, men därefter fifflat med bokföringen. Och vissa tölpar, nyttiga idioter och villiga verktyg, går med på att våra anställda ljuger som desperata A-lagare hos socialen för att de hävdar, bildligt talat, att det finns en god anledning till att de ertappas med händerna i andras byxfickor.

  SvaraRadera
 12. Han säger precis det han behöver för att vinna valet, nåt annat handlar det inte om. Dogmatiker får bara ströröster av de redan frälsta, här gäller det att skrämma bort så få tveksamma som möjligt. Nästnästa val blir det kanske s tur att svara med samma mynt.

  SvaraRadera
 13. Robert Rönngren är förstår inte att ifall hans libertatanska utopi tvingas på alla (vilket är förutsättningen för att kunna tillämpa den) så utgör den en totalitär lösning.

  Det är så det funkar mwed frälsning.
  Utmåla paradiset som tillräckligt himmelskt så blir det lättare att bortse från hålen i vägen.

  SvaraRadera
 14. "Robert Rönngren är förstår inte att ifall hans libertatanska utopi tvingas på alla (vilket är förutsättningen för att kunna tillämpa den) så utgör den en totalitär lösning."

  Du har verkligen sparkat stolpe-ut här, poängen med libertarianismen är att den INTE tvingas på någon. Om du vill leva i ett socialistiskt samhälle får du det, förutsatt att det baseras på frivillighet. Libertarianism är FRÅNVARON av tvång. Jag vill låta dig leva som du vill, men du vill inte låta mig leva som jag vill. Jag kan inte för mitt liv förstå varför ni socialister har så svårt att greppa detta.

  SvaraRadera
 15. Du har verkligen sparkat stolpe-ut här, poängen med libertarianismen är att den INTE tvingas på någon.
  -------------------------------
  Poängen med libertarianismen är att den ska utgöra det täcke under vilket annat sker (den är alltså en totalitär utopi på samma sätt som kommunismen) och om du vill byta täcke så kommer det våldsmonopol som lagts ut på entreprenad till lägstbjudande kapitalister (dom som redan köpt all annan makt genom "privata överenskommelser") att döda dig.

  Detta är kärnan i vad en libertariansk stat innebär i praktiken.

  Libertarianisim är superfascism.

  För vissa människor räckte det inte med liberalism utan man var tvungen att ha en idevärld som innehåll samma tvång som alla andra idevärldar så man skapade libertarianismen och det är inte en slump att deni Sverige efter att ha importerats på 60 talet främst drivits av folk från näringslivets propgandaapparat.

  SvaraRadera
 16. Jag kan inte för mitt liv förstå varför ni socialister har så svårt att greppa detta.
  --------------------------
  Jag är liberal.

  SvaraRadera
 17. Robert Rönngren: Grejjen är att socialister helst slipper jobba så hårt för det dom vill ha. Det är lättare att tvinga andra att jobba åt dom. Då funkar inte frivillighet.

  SvaraRadera
 18. Nej, du är inte liberal enligt någon som helst vettig definition av ordet.

  "Poängen med libertarianismen är att den ska utgöra det täcke under vilket annat sker"

  Förklara gärna närmre vad du menar här med ett "täcke". Gör det gärna någorlunda sammanhängande också.

  "den är alltså en totalitär utopi på samma sätt som kommunismen)"

  Du får väl tro att den är en utopi om du vill, men den är per definition MOTSATSEN till totalitär.

  "och om du vill byta täcke så kommer det våldsmonopol som lagts ut på entreprenad till lägstbjudande kapitalister (dom som redan köpt all annan makt genom "privata överenskommelser") att döda dig."

  Byta täcke som i att återigen börja våldföra sig på alla andra genom staten eller? Definiera som sagt gärna vad du menar med "täcke".

  "Libertarianisim är superfascism."

  Här kan vi verkligen prata om "newspeak". Fascismen är en specifik ideologi som är nationalistisk (libertarianismen är internationell till sin natur), baserad på att individen är underordnad staten (återigen raka motsatsen till libertarianismen), för en korporatistisk socailistisk ekonomi (motsatsen till libertariansimen igen) och har en positiv syn på våld där det är okej att med våld ta makten (igen raka motsatsen till libertarianismen). Du kallar alltså libertariansimen för vad den är raka motsatsen till. Kallar du även slaveri för frihet och krig för fred? Varför inte kallt för varmt när du ändå håller på. Sluta försöka argumentera genom att spruta ur dig massa meningslöst dravel som att kalla libertarianism för fascism. Kom med vettiga argument istället.

  "För vissa människor räckte det inte med liberalism utan man var tvungen att ha en idevärld som innehåll samma tvång som alla andra idevärldar så man skapade libertarianismen och det är inte en slump att deni Sverige efter att ha importerats på 60 talet främst drivits av folk från näringslivets propgandaapparat."

  Jag är inte en del av "näringslivets propagandaapparat", jag lovar. Definiera gärna ordet "tvång", för jag misstänker att du även här använder "newspeak". Den ursprungliga liberalismen låg dessutom ytterst nära libertarianismen, det är därför en del libertarianer kallar sig för "nyliberaler" eller "klassiska liberaler" du vet. Kanske dags att lära sig lite om liberalismens historia om du ska utge dig för att vara liberal?

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. "Livskvalitéten kan dessutom vara många ggr högre, vilket är bra för dem som menar att pengar inte är allt."

  Finns det ärligt talat någon människa som någonsin menat att pengar är allt?

  "Men att Danmark skulle ha världens högsta skatter visste jag inte (kan dock vara tänkbart)."

  Det är inte bara tänkbart, det ÄR så. Inte så mycket att diskutera.

  "Det finns ingen ingen ljugande Reinfeldt inom landets gränser."

  Nej, men det finns massor med andra ljugande (och främlingsfientliga) politiker så det är ju skönt i.a.f.

  "Varför tror du det går så knackigt i Sverige att finansministern Anders Borg måste bo i en studentkorridor?"

  Går det verkligen så knackigt för Sverige?

  SvaraRadera
 22. Kanske dags att lära sig lite om liberalismens historia om du ska utge dig för att vara liberal?

  Tror du på bokstäver eller tror du på ditt eget tänkande?

  Finns friheten i bosktäverna eler i dein egen skalle?

  Vem bestämmer åt dig vad frihet är?

  SvaraRadera
 23. Nu blev SAP överflödigt. M är det nya sossepartiet.

  SvaraRadera
 24. "Tror du på bokstäver eller tror du på ditt eget tänkande?

  Finns friheten i bosktäverna eler i dein egen skalle?

  Vem bestämmer åt dig vad frihet är?"

  Du svara inte på mina argument, vilket får mig att tro att du mest är ute efter att provocera och inte efter att föra en konstruktiv debatt. Tyvärr ganska typiskt för er vänstermänniskor. Det du skrev ovan är dessutom osammanhängande dravel, så jag väljer att avsluta debatten här. Jag vann, f.ö.

  Skriv gärna igen om du vill, gärna något meningsfullt den gången.

  SvaraRadera
 25. Jag vann, f.ö.


  Vad vann du?

  SvaraRadera
 26. @Robert Rönngren

  Knackigt för Sverige? Svar: Ja.

  Se här bara hur det gick för den unga danskan som for över Öresundsbron tillsammans med sin arabiske man. De bor i Sverige för det är billigare om det inte rentav är ett lågprisland.

  "... 252 måneder og 210 dage. Så længe har jeg levet i en forestilling om, at jeg var tilpasset i det danske samfund og var en ligeværdig dansker.

  Indtil en eftermiddag i december, hvor min mand og jeg fik os en overraskelse, da vi sad i toget fra Malmø til København. "

  SvaraRadera
 27. Sverige har inte världens näst högsta skatter, eller ens särskilt högt skattetryck.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.