2010-11-22

Och nu... vad?

Wikileaks har lovat att komma med en ny läcka under dagen.

Själva presenterar de denna läcka som något som "kommer att skaka om världen som vi känner den". Länk»

Såpass. Säkrast att äta en stadig lunch och att ta varmt på under, kanske.

Under dagen kommer hovrätten även att pröva beslutet om Julian Assanges häktning.

29 kommentarer:

  1. Hm, jag har inte läst något som säger att det ska ske idag...?

    SvaraRadera
  2. Nä det är om någon månad.. Dessa tweets ämnar att generera intresse och donationer, då de länkar till deras donations-sida

    SvaraRadera
  3. Kanske det handlar om UFO:n och utomjordingar?

    SvaraRadera
  4. Tror du ligger nära sanningen, Elias. Om de verkligen menar att världen kommer att vara en annan efter avslöjandet, så räcker det knapppast med någon storpolitisk skandal. Eller också kommer vi att få bevittna ett våldsamt antiklimax och därmed vändpunkten för plattformen.

    Det finns onekligen ett inneboende problem i att de hela tiden försöker överträffa sin senaste bedrift. Det fungerar inte i längden.

    SvaraRadera
  5. Ett tillrättalagt avslöjande om 11'e september-attackerna måhända?

    Jag tror fortfarande att wikileaks är en CIA-front, men det blir onekligen intressant att se vad som läcks denna gång.

    SvaraRadera
  6. 1) Varför länkar du till en sida med andrahandsinfo? Hur enkelt som helst att söka uttalandet direkt från wikileaks (Twitter);

    2) Då hade du kunnat göra en korrekt "citering" och inte felaktigt påstå att wikileaks kommer avslöja ngt idag;

    3) Problemet med det är att det så lätt blir felaktig information i www om vem eller vad som sagt vad och hela j-a internet blir en värdelös informationskälla;

    4) Det är t.ex väsentligt att även ha läst wikileaks uttalande (tweet) precis föregående det du (omedvetet) refererade till om att nyhetssläppet gäller ett 7 ggr så stort material som iraq war logs;

    5) Då hade antagligen inte efterföljande kommentarer om att det kanske handlar om UFO:n eller utomjordingar [sic] skrivits eller att det är ett problem att wikileaks försöker överträffa sig själva;

    6) Men för att spinna vidare på ditt sådda frö om wikileaks rapportering så överhörde jag följande på lokala fiket:

    -"Wikileaks kommer publicera dokument ikväll som visar att det finns utomjordingar på vår planet. Henrik-Alexandersson, du vet han som har en av Sveriges största bloggar om politik, har redan bunkrat upp med proviant för det kommer antagligen bli ett jävla krig när de släpper det. Jag menar, utomjordingarna som bott här i hemlighet lär bli skit-snea!
    -"Men tänk om det inte finns några utomjordingar då?"
    -"Fy fan vilket antiklimax det kommer bli! Då har wikileaks tappat allt för mig. Det är ett problem att de lovar så mkt."
    -"Mmm.... vad skulle du ha nu igen, en kaffe och två chokladbollar?"

    Jag tycker det ligger ett ansvar i att förmedla korrekt information från början. Annars urvattnar man sin egen trovärdighet och tomtar kan härja fritt i kommenteringsfunktionen.

    Tack annars för en intressant blogg.....som bör läsas med en nypa salt.

    /Ricard

    SvaraRadera
  7. Rysk skandal?
    /Petter N

    SvaraRadera
  8. Ricard: Jag läste originalet och baserade min vilda gissning om utomjordingar på det.

    SvaraRadera
  9. Det var stora ord. Jag tror på't först när jag ser det.

    Vad är så stort att att avslöja att det kommer att förändra världen som vi känner den?

    Kan det vara nåt Obamakritiskt? Nä, knappast, va? Kan det vara att dom skall avslöja IPCC? Nä, säkert är det nån högerdemoniskt avslöjande om tillståndet i världen. Skall dom införa Tobinskatten i alla fall, kanske?

    Låter lite som Sanningsrörelsen här nästan, va? Förhållningssättet är att alltid vara skeptisk.

    SvaraRadera
  10. Det är nu det kommer, Wikileaks kommer bevisa att 9/11 was an inside job, för att införa the new world order.

    SvaraRadera
  11. Det går knappast att ta större ord i sin mun än vad Wikileaks gör just nu. Att bygga upp förväntningar av det här slaget är sällan bra. Risken att många blir gruvligt besvikna är överhängande.

    Mängden dokument säger knappast heller någonting om uppgifternas dignitet. De allra största hemligheterna fästs aldrig på pränt överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  12. De har ju antytt i någon månad att de sitter på information om korruption hos ryska toppolitiker, men 2,7 miljoner dokument låter lite väl mycket för bara det. Och om det bara är det så kan det väl knappast leda till att "global history is redefined" - både ryssar och icke-ryssar förväntar sig att ryska politiker är korrumperade.

    Jag chansar på en större samling ryska dokument som delvis kan handla om nutida korruption men också en hel del äldre skumheter, kanske från kalla kriget. Dokument om t.ex. olika regeringars hittills okända förhållanden till Sovjet skulle ju kunna vara historiskt viktiga.

    SvaraRadera
  13. Intressant att propaganda papegojan e/LD är rädd för att 9/11 ska va på tapeten. Bra nu vet vi var e/LD sysslar med. Men allvarligt har du inget bättre att komma med än att lägga ut töntiga inlägg på en blogg.

    Med stor sannolikhet så kommer vi få mer information om hur Usama Bin Laden och andra medlemmar ifrån Al Qaida har samarbetat med CIA och FBI. Den som vill förneka detta kan ju läsa artiklarna nedan ifrån NBC

    NBC: Al-Qaida figure was at Pentagon meeting

    Bush Intentionally Let Osama bin Laden Escape, Asserts Congressman Hinchey

    SvaraRadera
  14. Artikeln som du länkar till säger förresten "Under måndagseftermiddagen meddelade Svea hovrätt att man inte kan fatta beslut om överklagandet av Assanges häktning förrän på onsdag".

    Så det verkar som att det inte händer någonting alls idag. :)

    SvaraRadera
  15. Det finns hur många klipp som helst släppta nu, den som sätter sig ner och tittar igenom dem, vaknar sakta men säkert.

    9/11 ..... And The Elevator Music In The WTC Plaza Played On

    SvaraRadera
  16. Nurse! He's out of bed again!

    SvaraRadera
  17. bemöt fakta, istället för att komma med patetiska attack försök, du har redan förlorat din mesiga dinosauriemedia kramare.

    SvaraRadera
  18. #Lars

    I det här fallet bidrar absolut uppgiften om antalet dokument och jämförelsen med iraq war logs till att göra spekulationerna mindre oseriösa.
    Men samtidigt som du påpekar att antalet dokument inte har ngt att göra med digniteten av dem så värderar du mängden genom att påstå att de allra största hemligheterna aldrig förs på pränt?
    Alltså, ett avslöjande om utomjordingar borde generera ett litet antal dokument enligt dig och då kan det i detta fallet inte handla om utomjordingar? Eller?

    Jag håller med om att höga förväntningar kan bli ett problem för wikileaks om det visar sig vara överdrivna uttalanden från deras sida. Men varför anta det? Har de gjort någon besviken hittills? De levererar varje gång trots stora påtryckningar för att inte publicera OCH höga förväntningar från oss alla.

    /Ricard

    SvaraRadera
  19. Sär skrivnings maffian breder ut sitt arsle över allt vilket gör att man finner ännu färre anledningar att läsa deras smörja.

    Lär dig syntax och meningsbyggnad om du förväntar dig att bli tagen på allvar.

    Du skriver ju ännu fler inlägg på den här bloggen än vad jag gör. Dina är inte ens töntiga. Dina inlägg trotsar all beskrivning i sin stupiditet.

    Skaffa dig en utbildning och ett yrkesliv som genererar lite välförtjänt fri disponibel tid mitt i karriären istället för att slösa bort meningen med ditt liv på HAX kommentarsforum. Det är ingen som klickar på dina länkar.

    SvaraRadera
  20. Ricard:

    Jag har svårt att se vad Wikileaks har att vinna på alla dessa spekulationer. Visst håller det intresset uppe runt plattformen, och kanske ansluter sig fler finansiärer, men i det stora hela tycker jag att det är ett misstag.

    Man ska aldrig slå på största trumman i förväg. Alldeles oavsett hur bra material man sitter på.

    Genomslaget med Irakdokumenten hade garanterat blivit större om man inte hade gått ut och flaggat för publiceringen en månad innan. Överraskningsmomentet försvann. Och det är mycket centralt i mediedramaturgin.

    Dessutom tenderar kraven från omvärlden att bli högre för varje gång. Det kunde man märka även vid Irakpubliceringarna. Afghanistanmaterialet fick större genomslag, även om antalet dokument var färre.

    Förväntningarna trissas ofrånkomligen upp. Kanske gjorde de ingen besviken sist, men så förfärligt mycket rabalder har det trots allt inte blivit - ännu.

    Och som sagt. Storleken på det kommande materialet är av underordnat intresse, annat än att man som tidigare kan undra över hur dålig datasäkerheten är på sina håll.

    Frågan är också hur man sedan ska kunna toppa detta. Risken är att det kommer att låta så här om något år: -Vadå, bara 100 000 dokument? Är Wikileaks på dekis?

    Kort sagt: De borde hålla tyst och sedan låta dokumenten tala.

    SvaraRadera
  21. Jag tror inte att amrisarna låg bakom 9/11, snarare var det nog al-Qaida. Men om jänkarna hade gjort det, så skulle de inte ha en j-a massa dokument om det. Så det är säkert nåt annat Wikileaks tänker släppa.

    SvaraRadera
  22. Jag tror inte att amrisarna låg bakom 9/11, snarare var det nog al-Qaida. Men om jänkarna hade gjort det, så skulle de inte ha en j-a massa dokument om det. Så det är säkert nåt annat Wikileaks tänker släppa.

    Ett insider job betyder inte att jänkarna gjorde det. Det betyder bara att det finns infiltratörer i CIA, FBI och i grupper som har kontakter med regeringen som kan ha legat bakom detta.

    Anledningen att man inte går ut med detta öppet i media, är för att dessa infiltratörer sitter på mäktiga positioner i samhället och manipulerar och styr de fåtal toppar i samhället som behöver styras.

    demokrati i modern tappning är väldigt ungt om man ser det i ett historiskt perspektiv och vi har fortfarande mycket av dåvarande härskarstrukturer kvar, som hela tiden arbetar för att ta makten. Man kan kalla dagens globala monopolföretag, för dagens sofistikerade krigsherrar och de är beredda att gå över lik för att behålla sin makt. Och ett sett är just att hålla konflikter vid liv och slå sönder nationer inifrån och bryta ner välfärdsstater där medelklassen är stark. Man vill ha en härskarklass och en slavklass. Sluta tyck en massa och läs på istället om historien.

    SvaraRadera
  23. Det här ser ju onekligen ut att bli intressant:

    "Telegrammen innehåller förtrolig korrespondens mellan företrädare för den amerikanska staten och regeringsföreträdare samt privatpersoner utomlands."

    http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/493281-usa-oroas-av-ny-wikileakslacka

    SvaraRadera
  24. Ja, detta verkar lovande, även om man, som sagt, kan undra över själva vitsen med aptitretarna.

    Här kan oheliga allianser i mängd komma i dagen. Underrättelsetjänster världen över lär kunna hållas sysselsatta i ett par år för att analysera materialet.

    Indirekt kommer man att kunna utläsa oändligt mycket som är förborgat för oss övriga, t.ex. vilka länders diplokryptering som USA och deras allierade lyckats forcera. När stater som är vänner med varandra, tror sig prata mellan skål och vägg, röjer de vissa hemligheter som de kommit över genom underrättelseinhämtning: HUMINT eller SIGINT.

    Det är dock inte så troligt att sådan vital underrättelseinformation är möjlig för oss utomstående att analysera. Men underrättelsetjänsterna kan, eftersom de lättare kan se vilka uppgifter som endast gått i hemliga kanaler. Och framför allt lär ju den avlyssnade nationen reagera, och vidta mått och steg för att optimera sin kryptering. NSA:s mardröm med andra ord.

    Det media kommer att koncentera sig på är väl det mer lättillgängliga, dvs informationens innehåll och relationerna mellan länderna. Hur USA införskaffat informationen man delger andra, får man av naturliga skäl lämna därhän.

    Det är förresten inte så säkert att Sverige klarar sig undan lika lindrigt den här gången.

    Om uppgifterna presenteras på rätt sätt, så kan de mycket riktigt skaka om världen ordentligt. Därmed inte sagt att förändringarna nödvändigtvis skulle vara till det bättre...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.