2010-11-22

Assange-affären: Överklagande av häktning skjuts upp

Historien om häktningen av Wikileaks talesman Julian Assange rullar vidare.

Nu har hovrättens beslut – vad gäller överklagande av häktningen – skjutits upp. Man har givit åklagaren fram till onsdag på sig att komma in med mer underlag.

Det verkar, med andra ord, som om hovrätten tycker att åklagaren har dåligt på fötterna.

SvD | DN

16 kommentarer:

  1. Viktigare är väl om den internationella häktningsordern är indragen iom detta?

    SvaraRadera
  2. Jag måste medge att jag inte tror att assange är skyldig, eftersom det skulle innebära att assange skulle va den största idioten genom tiderna och det verkar inte trovärdigt. Jag tror mer på att förvirrade kvinnor med en feministisk vänsterideologi lyckades få detta till våldtäkt, när det egentligen handla om att hon för första gången fått möta en man med en annan världsbild än hennes. Om dessa radikala feminister skulle få som de ville så skulle 98% av männen va våldtäktsmän, övriga 2% skulle va androgyna.

    SvaraRadera
  3. Assange är väl vänster så det sjunger om'et? Och om kvinnorna är nårra fiminister så är jag bara glad om signaturen harald är snäll och förtydligar vad han menar.

    Vad i deras olika världsbilder menar han skall ha skurit så till den grad att dessa kvinnor rätt upp o ner skall ha ljugit om att de har blivit våldtagna av honom?

    SvaraRadera
  4. @e/LD Varför skule alla som är vänster
    vara överens, hela ideologin bygger på intolerans gentemot andras livsval? Assange har aldrig varit misstänkt för mer än en våldtäkt, dessutom är det Claes Borgström som bestämt att det är våldtäkt, inte kvinnorna.

    SvaraRadera
  5. Scaber Nestor: Nej den internationella efterlysningen är tydligen fortfarande aktuell.

    SvaraRadera
  6. Jag är filknarkare och anser att man ska kunna våldta utan att det får några andra konsekveser än att folkdomstolen på nätet ska kunna utdela politiska skamstraff mot dom som eventuellt blivit våldtagna.

    I framtiden bör samma folkdomstol ges av Filknarkarnas revolutionsråd ges möjlighet att låsa in advokater så att dom håller käften om dom säger fel saker i rättegångar.

    Slutligen bör kvinnor som anmäler män straffas efter att ett tydligt utslag gjorts av folksdomdtolen.

    SvaraRadera
  7. Assange har aldrig varit misstänkt för mer än en våldtäkt, dessutom är det Claes Borgström som bestämt att det är våldtäkt, inte kvinnorna.
    -----------------------------------
    Precis.
    Egentligen borde ju Borgström få livstid för att han är fet sosse.

    Det är ju det som är brottet i det här fallet.

    Visst är det då?

    SvaraRadera
  8. Nä micke, brottet är att du fortfarande inte har blivit inlagd för dina vaneföreställningar.

    SvaraRadera
  9. @e/LD

    Enligt New York Times så handlar det i båda fallen, och kvinnorna själva påstås vara källan, om frivilligt sex med kondom som övergått till sex utan kondom av någon anledning.

    Det förklarar hur olika åklagare kan se på det som allt från möjligen ofredande till våldtäkt, beroende på vilken världsbild man har.

    http://www.nytimes.com/2010/09/02/world/europe/02wikileaks.html

    SvaraRadera
  10. *hmmm*
    Det är varken Borgström eller de anmälande kvinnorna som bestämt brottsrubriceringen till dels våldtäkt, dels ofredande. Det är åklagaren.

    På basis av vad som framkommit av vittnesmålen.

    Vad som nu behövs är Julian Assange´s berättelse om hur han upplevt saken. Och denna berättelse/förhör måste hållas i enlighet med rättsordningen, inte hur som helst. Annars får "omständigheterna" nämligen inte tas upp vid en eventuell rättegång, de förkastas.

    SvaraRadera
  11. Anonym:
    Assange har redan förhörts. Det var någon vecka efter den första polisanmälan och förhörsprotokollet läcktes ironiskt nog från polisen till Expressen på bara någon timme.

    SvaraRadera
  12. Anonym:
    Och du vet väl att Sverige har fri bevisprövning? Ingen relevant information från förundersökningen förkastas, oavsett hur man har kommit över den.

    Det här är inte USA, där det kan få konsekvenser om poliser eller åklagare bryter mot lagen.

    SvaraRadera
  13. Ignorera Micke. Han verkar vara döende i någon slags sjukdom som gör att man inte längre kan skriva sammanhängande...

    SvaraRadera
  14. Ssargon.

    Din roll som positivhalarapa på den här bloggen är inte till din fördel.

    Det kan jag säga med säkerhet.

    SvaraRadera
  15. Assange har redan förhörts. Det var någon vecka efter den första polisanmälan och förhörsprotokollet läcktes ironiskt nog från polisen till Expressen på bara någon timme.

    ----------------------------

    Ja det borde ju räcka för att bevisa hans oskuld och kommunisthäxornas skuld med tanke på att hans efternamn är Jesus.

    SvaraRadera
  16. @Micke:

    Jag kan upplysa dig om att din trovärdighet är noll, medan Ssargons är större än noll. Ssargon är alltså oändligt många gånger mer trovärdig än du.

    Din blotta existens i kommentarstrådarna här (och då går jag inte ens in på innehållet i dina kommentarer) är inte till din fördel.

    Ovanstående är inte ett personangrepp, utan ett krasst konstaterande.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.