2010-11-23

Uppror mot säkerhetsteatern?


Det verkar som om många i USA börjar få nog av nakenskanning och intim muddring i flygplatsernas säkerhetskontroller. Aftonbladet | Expressen

Nu är det inte alltid integriteten som sådan som är det främsta skälet. En mer allmän moralpanik och nakenskräck tycks göra sitt till. Men strunt samma. Folk börjar protestera, vilket är en bra sak.

Och det finns många vinklar på det här...

AP: Security protest could disrupt Thanksgiving travel
Schnitt: Airport Security Measures Spark Unusual Passenger Reaction
Daily Mail: TSA Staff: We hate obese passengers and people with personal hygiene issues
Today Travel: TSA workers face verbal abuse from travelers
WND: Spreadin' the glove: TSA infecting U.S.?
CFP: Obama Gives a Pass: TSA Won’t Touch Muslims’ Junk

Det ser faktiskt ut som om det här är på god väg att gå över styr.

23 kommentarer:

  1. Jag skrev om det igår också. Hoppas Amerikanarna kan få ordning på sin hysteri, så vi slipper skiten också...

    Här skrev jag - Godtycke och laglöst land på våra flygplatser


    Ett annan nyhetstips, orelaterad till TSA, men relaterat till ditt jobb - Herman van Rompuys insats första året sågas i Studio Ett i P1:

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4199354

    :-)

    SvaraRadera
  2. All dessa kritiska röster... Var fanns de när man började tvinga sig ta av sig skorna? När man inte fick ta med sig för mycket vätskor ombord? När folk blev avisade beroende på vilka böcker man hade med sig eller vad som stog på ens t-shirt? För att inte glömma när folk, till och med barn, vägrades få flyga eftersom deras namn liknande något som fanns på den monströsa no-fly listan?

    Undrar vad som ändrats...

    SvaraRadera
  3. Läste en krönika i Aftonbladet om hur illa paranoian kan bete sig och inspirera USA's anhängare i västerlandet

    Kanske blir "strålningssäkra kläder" nästa mode?

    SvaraRadera
  4. Här är en artikel till på Yahoo/AP:


    TSA chief: Body scan boycott would be mistake

    Notera antalet kommentarer till denna artikel
    (27 tusen just nu).

    SvaraRadera
  5. @Markus"Lake"Berglund,
    Slippa skiten här?
    Pyttsan, nakenscannrarna finns redan på flera Europeiska flygplatser.
    Men med den mer liberala synen på nakenhet i Europa så begränsar sig de europeiska protesterna till indignerade blogginlägg...

    SvaraRadera
  6. Angående paranoian i USA:

    Tom Waits - What's he building in there?


    Säga vad man vill om Michael Moore, men hans slutanalys i dokumentären Bowling for Columbine - att amerikanerna skulle vara räddare än andra, håller jag med om.

    Rädda människor är många gånger farliga. Rädda människor med makt är direkt livsfarliga.

    SvaraRadera
  7. @Lars:

    Med "här" menade jag i första hand i Sverige, inte Europa. Här i landet har det inte börjat användas i någon större utsträckning än, men jag har förstått det som att de pratar om det i riksdagen denna vecka...

    SvaraRadera
  8. Detta är så ofattbart sjukt, perverst och kriminellt att det finns inget att diskutera utan bara en sak att säga och hoppas att det amerikanska folket verkställer det:

    Sätt omedelbart TSA-chefen John Pistole och DHS-chefen Janet Napolitano i fängelse. Eftersom nakenscannrarna framkallar cancer är de dessutom skyldiga till försök till folkmord - vilket borde innebära dödsstraff.

    Lägg ner båda organisationerna omgående och sätt merparten i fängelse eftersom de som sökt sig till dessa jobb redan gallrats ut som USA:s sjukaste och mest perversa yrkeskår som gjort sig skyldig till sexuella övergrepp på miljontals människor. Sexuella övergrepp vilka normalt ger ett straff på minst 5 års fängelse .

    SvaraRadera
  9. Även om vi skulle ha noll säkerhetskontroll som man hade förr i tiden så är det mycket säkrare än att köra bil.

    Skrota hela säkerhetsproceduren, det är bara löjligt och onödigt, kostar en djävla massa pengar och tid som vi skattebetalare och resenärerr får stå för.

    Om någon vill hitta på något spelar det ingen roll vad man har för säkerhetsrutiner, de hittar alltid på ett sätt att komma runt det i alla fall.

    Krutet måste läggas någon annanstans,nämligen på att skapa förhållanden som generar balanserade och lyckliga människor.

    Och det får man inte genom att bomba civila människor i mellanöstern och tredje världen. Tvärtom.

    SvaraRadera
  10. Det är inte vanliga medborgare som behöver genomgå säkerhetskontroller utan CIA/Mossad/MI6-agenter och Pentagonpersonal som hela tiden arrangerar falseflag operations som 9/11, 7/7, Madrid, underwearbomber m fl.

    Om vi inte sätter dessa organisationer och deras masters Rockefeller och Rothschilds i fängelse omgående kommer vi bara att fortsätta få se "terroristattacker", nästa gång kanske med små kärnvapen.

    De gör det för att få ursäkter att steg för steg montera upp övervaknings- och kontroll samhället.

    Du vill inte ha ett sådant samhälle? Se då till att få Rockefeller och Rothschild bakom lås och bom.

    www.infowars.com

    SvaraRadera
  11. Jag flyger hellre med människor som blivit scannade.

    /Micke

    SvaraRadera
  12. Scanningen är meningslös då ändalykten oupptäckt kan förvara mer sprängmedel än vad som krävs för att slå ut ett flygplan.

    Men det här borde bjuda in till viss kreativitet vad gäller udda prylar att stoppa på sig för skoj skull? :)

    /Johan

    SvaraRadera
  13. Vem bryr sig om det är sent, folk har börjat säga något iallafall.

    SvaraRadera
  14. Amerikanarna vil istället ha profilering vilket omedelbart skulle peka ut muslimer och färgade vilket Obama administrationen inte vågar införa av PK-skäl

    SvaraRadera
  15. Vadå moralpanik. Att kvinnors yttre blygdläppar blir fingrade, bröst blir upplyfta, snubbars pungar fondlade, är väl för fan inte OK. Det är en j-a skillnad mellan av att ta av en sko, eller låta en snubbe lyfta din pung. Det var det ena.

    Det andra är att TSA agenter gör detta, emot sina egna regler, utan att säga till emellanåt, och utan att erbjuda att göra det privat. Man behöver inte vara pryd för att tycka att det är lite magstarkt att en snubbe fingrar på ens frus mutta med hela handflatan.

    Det tredje är att de tvingat av folks proteser, på både veteraner, fd cancerpateitners bröstproteser, och som på den lille pojken som varit funktionshindrad sedan födseln, där man tog av proteserna och bad honom gå (?) genom metalldetektoren. Mamman försökte säga att han kan inte gå, kan jag hjälpa honom. Nej.

    En fjärde katastrof var en snubbe med påse på magen som varnade TSA agenterna att han hade just det. Det angår inte oss, sa dem, och visiterade honom så grundligt att påsen sprack. De lämnade honom med byxorna nere täckt i sitt eget piss. Du kan ta på dig nu, sade de, och gick.

    Övergreppen är löjligt kränkande. Det är därför folk är upprörda.

    Och då har vi inte ens talar om imageskannermaskinerna ännu, godkända av FDA förvisso, men inte testade av tredjepart. Så valet blir mellan att gå utsätta sina barn, som i mitt fall, för en experimentiell teknologi (med färskt minner hur det gick sist när FDA godkände något, jag tänker på det katastrofala H1N1 vaccin som tog kål på folk), eller att se deras könsdelar bli undersökta av en främmande vuxen.

    SvaraRadera
  16. Får jag anmäla din blogg och den bilden som barnpornografi bara för att se vad som händer när du har bilder på tallande pedofiler? :)

    SvaraRadera
  17. Läste just på Ars Technica om vad Adam Savage från Mythbusters lyckades av misstag ta med sig på flygplanet. TSA vet verkligen vad de gör ;)

    SvaraRadera
  18. Kvinnliga terrorister kan fortfarande gömma sprängmedel i vaginan. Vad blir då nästa steg? Att man ska gräva i underlivet på alla kvinnliga passagerare?

    Inklusive tanter i 80-årsåldern från mellanvästern eftersom det inte vore PK att profilera passagerarna?

    Någonstans blir det bara absurt och farsartat.

    SvaraRadera
  19. TSA-personal tar hand om en misstänkt terrorist:
    http://www.youtube.com/watch?v=lFoa0LsqVbQ&feature=player_embedded

    SvaraRadera
  20. Jag flyger hellre med människor som blivit anal- och fittprobade.

    /Micke

    SvaraRadera
  21. Justitieutskottet har nu gjort sitt utlåtande om nakenskanning. Nyckelmeningen är denna:

    "Justitieutskottet, som ställer sig positivt till den nya tekniken i och för sig, välkomnar kommissionens initiativ till en diskussion om man bör införa ett EU-regelverk för användningen av säkerhetsskannrar och vilka villkor som regelverket i så fall ska innehålla.

    Detta kan jämföras med KU:s utlåtande:

    "Om en helhetsbedömning ger vid handen att en enhetlig reglering bör ske av villkoren för användning av säkerhetsskannrar, anser konstitutionsutskottet att en lämplig utgångspunkt kunde vara att endast sådan teknik får användas som inte producerar kroppsbilder."

    SvaraRadera
  22. Re: Micke
    Hur fan ska du veta att du åker med anal- och fittprobade ?
    Obama har ju undantagit en av de större riskgrupperna ?
    Jävla nöt!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.