2010-11-09

WoT: Säkerhetsbyråkratin

Sammanlagt 1.271 regeringsorgan och 1.931 privata företag arbetar med terroristbekämpning, inrikes säkerhet och underrättelseverksamhet på 10.000 platser runt om i USA.
Cirka 854.000 människor är engagerade i verksamheten och har tillgång till topphemligt material, till de allra mest hemligstämplade uppgifterna.
I Washington har 33 byggnader för topphemligt underrättelsearbete byggts eller är under uppförande sedan september 2001. Tillsammans upptar de 1,6 miljoner kvadratmeter golvyta, tre gånger så mycket som försvars-högkvarteret Pentagon.
Expressen påminner om hur den amerikanska säkerhetsbyråkratin har svällt de senaste tio åren. Uppgifterna grundar sig på Washington Posts artikelserie i samma ämne.

Om man bortser från verksamhetens volym, så måste man fråga sig om detta verkligen kan vara effektivt. Jag menar, man hade ju indikationer på att något var på gång redan innan 9-11. Men den informationen fastnade i säkerhetsbyråkratin - som ändå var mycket mindre på den tiden.

Risken för att relevant information slarvas bort i dag måste vara ännu större.

8 kommentarer:

 1. Intressant att 1900 amerikanska företag är beroende av terroristnoja för att generera vinst och att deras uppdragsgivare är den amerikanska staten som när terroristbranchen skapades leddes av amerikanska storföretag by proxy.

  Själv drar jag inga slutsatster av det förhållandet utan utgår från att kapitalet alltid fungerar enlig den naturlag som gör kapitalism till den enda idegröt av alla tänkbara som alltid fungerar för allas bästa.

  SvaraRadera
 2. Finns vissa likheter mellan anti-terrorindustrin och en annan industri.

  Ingen av dem har några incitament att ändra på det rådande läget, tvärtom.


  Upphovsrättsindustrin.
  De är inte ute efter att lösa problem, de är heller inte ute efter att artister ska få det bättre.
  De är ute efter att tjäna pengar åt sig själva.

  Anti-terrorindustrin.
  De är inte ute efter att lösa problem, de är heller inte ute efter att medborgarna ska få det bättre.
  De är ute efter att tjäna pengar åt sig själva.

  SvaraRadera
 3. Anledning till att så häpnadsväckande många regeringsorgan och företag arbetar med terroristbekämpning och underrättelseverksamhet i den här omfattningen är att de inte alls arbetar med att bekämpa terrorism.

  Utan något helt annat.

  Anledningen är att de arbetar med att kartlägga och bekämpa de som motsätter sig eller kan komma att motsätta sig införandet av det globala 1984-samhället eliten planerar. Därför såg de till att för Sveriges del bla införa också FRA-lagen (via avtal med Homeland Security), därför sysslar man på ambassaderna i Stockholm, Oslo osv med att övervaka medborgare i strid med lagen.

  Naturligtvis har det ingenting med terrorism att göra vilket bara utgör en täckmantel för att föra den lättlurade massan bakom ljuset, så långt det går. De planerade och genomförde 9/11 som en falseflag operation för att få en ursäkt att börja bygga upp kontrollsamhället på samma sätt som nazisterna fixade till Riksdagshusbranden för att kunna bygga upp sin kontrollstat, skillnaden idag är att nu omfattas hela världen och man använder modern avancerad teknologi.

  Men folk börjar vakna upp mycket tack vare Alex Jones (http://www.infowars.com/) och andra och eliten börjar bli desperat. Den alternativa median som avslöjar elitens planer på ett diktatoriskt kontrollsamhälle finns framför allt på internet. Därför är eliten i full gång med att försöka ta kontroll över nätet både fysiskt och lagstiftningsvägen genom regleringar och censur. De kommer eventuellt släcka ner internet inom en snar framtid med en till falseflag operation i form av en cyberattack som ursäkt om inte folk vaknar upp och tar tillbaka kontrollen över internet, framförallt fysiskt. Watch out!

  Vilka är då eliten? Framförallt utgörs de av ägarna till Federal Reserve, vilken inte är statlig utan en privat bankkartell bestående av N.M. Rohtschild Bank i London, JP Chase, Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo och några till. Förutom att de kontrollerar de flesta regeringar, det globala finansiella systemet och äger i stort sett allting så äger de också ovan nämnda övervakningsindustri och tjänar stora pengar genom att skattebetalarna får stå för notan.

  De är nu i full färd med att krascha världsekonomin och gradvis leda in mänskligheten i en världsdepressionen av aldrig tidigare skådat slag för att därigenom lättare få kontroll och kunna genomföra sina planer på en världsdiktatur under deras tyranniska ledning.

  Ett viktigt steg är införandet av en kontantlös digital världsvaluta och en centralbank som de kontrollerar. De har medvetet skjutit dollarn i sank som nu är på väg att kollapsa för att de ska kunna införa en ny världsvaluta.

  Watch out, på G20 mötet nu i veckan kommer de troligen att presentera den elektroniska SDR som ny världsvaluta under kontroll av elitens World Bank.

  Kolla in vad bla världens främste trendanalytiker Gerald Celente och hans Trends Reseach Institute säger.

  Mia

  SvaraRadera
 4. Du har i alla fall hittat siffor på en hel del av fenomenet!

  För en tid sen var ju nyheten att ingen i USA kunde hålla ordning på fenomenet, dvs revisionen funkade inte. Man visste mycket lite om vart pengarna gick,
  ännu mindre vad man fick för dem.

  På 70-talet pratade man om det militär-industriella komplexet. Jämför Statewatch och Transnational institutes diskussion av EU-varianten av
  "The Security-Industrial Complex".

  http://www.statewatch.org/analyses/neoconopticon-report.pdf

  Ganska bra inledning:

  Despite the often benign intent behind collaborative European ‘research’ into integrated land, air, maritime, space and cyber-surveillance systems, the EU’s security and R&D policy is coa-
  lescing around a high-tech blueprint for a new kind of security. It envisages a future world of red zones and green zones; external borders controlled by military force and internally by a sprawling network of physical and virtual security checkpoints; public spaces, micro-states
  and ‘mega events’ policed by high-tech surveillance systems and rapid reaction forces; ‘peacekeeping’ and ‘crisis management’ missions that make no operational distinction between
  the suburbs of Basra or the Banlieue; and the increasing integration of defence and national security functions at home and abroad.
  It is not just a case of “sleepwalking into” or “waking up to” a “surveillance society”, as the Britain’s Information Commissioner famously warned, it feels more like turning a blind eye to the start of a new kind of arms race, one in
  which all the weapons are pointing inwards.
  Welcome to the Neo-ConOpticon.

  SvaraRadera
 5. Där ser man vad den omvärldsliga religiösa fanatiska hatvänstern mot USA ställt till det för oss alla här i världen.

  SvaraRadera
 6. ...om usa inte redan var nojjiga i sitt hotbildstänk mot nationen, så fick dom hur som helst fog för sin nojja, 11/9 - 2001. Då insåg dom även att det finns ett inre hot.

  Skrämseltaktik som politisk strategi på alla plan är ett framgångsrikt självspelande piano. Det gäller inte bara i USA som vi alla förstått.

  Att som vissa monomana skylla allt på verktyget "Kapitalet" är fullständig felfokusering och avser inte att hjälpa utan istället att stjälpa. Då är man inte en del av lösningen utan en del av problemet.

  Kapital är incitament, olja i maskinen, friktionslösare och problemlösare. Att vilja ta bort olja eller behålla oljan enbart för en viss politisk klass visar bara hur man ser på samhällsutveckling i största allmänhet.

  Det är politiska och religiösa dogmer om att kontroll av människor ger säkerhet åt människor som tagit oss till de positioner världen står inför idag.

  Tyvärr ställer allt för många oengagerade och oinitierade upp på den problemlösningen och betalar ett pris de inte är medvetna om eftersom det är deras välgörare Staten som bekostar allas vår begränsade frihet och minskade integritet...för våra egna pengar.

  SvaraRadera
 7. Jag menar, man hade ju indikationer på att något var på gång redan innan 9-11. Men den informationen fastnade i säkerhetsbyråkratin... - HAX

  Hur mycket information fastnade? Hur fastnade informationen?

  Försök se dokumentären 9/11: Press for Truth

  SvaraRadera
 8. LD är den som på den här bloggen är allra bäst att på en och samma gång kritisera och älska friedmantroende kapitalister som under Bush 8 åriga skapade både terrorhysterin och den industri som profiterar på densamma genom att samma kapital by proxy delar ut skattebetalarnas pengar för att hålla den gående.

  Detta bortser du från och det är det ultimata beviset för dina motiv.

  Du är ett kärnexempel på varför libertarianism är ett problem för oss andra liberaler som inte oavbrutet är tvugna att slicka kapitalets röv oavsett vad det tar sig sig för att visa trohet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.