2010-11-09

En stadsdel för den "korrekta människan"


Sopsortera. Ät rätt. Åk kollektivt eller cykla. Handla miljömärkt. Motionera. Ingå i en bilpool. Umgås med grannarna.

Detta är några av de krav som ställs upp på de människor som vill bo i den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Basta!

De som vill bo i området skall genomgå en speciell utbildning i en "boskola". "Områdesambassadörer" och olika nätverk skall hålla koll på att folk sköter sig på det sätt som politikerna vill.

En stadsdel för den korrekta människan. För de lydiga, välkammade, "ordentliga" och inställsamma. För de lite "bättre" människorna. För de "goda". Fy fan, så obehagligt!

Och de stackars undersåtarna förväntas säkert vara glada och tacksamma för det detta utbrott av social ingenjörskonst. Annars kommer kanske der Volkspolizist...

Man kan vidare notera att det är den borgerligt styrda Stockholms Stad som har varit ute och grävt upp Alva Myrdal. Nu får det nog anses vara bevisat att allianspartierna, med moderaterna i spetsen, har blivit skvatt galna!

Men tänk vilken användning man kan få för borgarnas nya, fina övervakningsstat - när man skall hålla koll på att fru Jönsson motionerar enligt femårsplanen eller att Berglund på femman sopsorterar solidariskt.

Läs mer i DN...

18 kommentarer:

 1. Undrar hur man "äter rätt"??
  Vegetariskt skulle man kunna gissa?

  Nä fy fan för dylika påfund!

  SvaraRadera
 2. Som "Berglund"-are sopsorterar jag alltid solidariskt! ;-)

  Man skulle nästan kunna tro att Moderaterna trodde att det nyligen utgivna boken Corpus Delicti var någon typ av "best practice"-bok från Tyskland. Men så var det alltså inte...

  Jag skrev nyligen om boken:
  Corpus Delicti - Övervakning är nyttigt för dig

  8-O

  SvaraRadera
 3. Ein, zwei, drei, der grüne polizei.

  Miljöpoliser är iofs ett faktum redan idag. Dom håller på och jagar fortkörare på motorvägarna och slår ner på dom som kör 130 på 110-väg, allt för miljöns skull heter det när man frågar om relevansen i att stoppa en bilist och bötfälla för en sådan skitförseelse.

  Men det är bara bra, ge dom ett eget litet ghetto, vattenmelonerna. Kanske bara är bra. Då kan dom hålla på och plåga varandra med vem som är mest korrekt i sitt inställsamma bugande mot den politiska gröna överheten.

  SvaraRadera
 4. Jag undrar hur alla de som röstade på allianspartierna tänker nu.

  SvaraRadera
 5. Detta är ju bara början till att införa "gated communities" i Sverige. Nästa steg blir att anlita vaktbolag och ett fett stängsel runt området. Fanns/finns redan planer på ett sådant område i Stockolm, men tiden kanske inte riktigt mogen för stockholmaren att bli en "riktig" "gated kommunalare". Men var så lugn bara kära bröder och systrar, det kommer, det kommer...

  SvaraRadera
 6. Hax. När jag åkte förbi Österrike 1994 fanns Umwelt-politzei där med bilar med gröntljus (!) och allt. Miljöpoliser!

  SvaraRadera
 7. Jonas V:

  Precis som de tänkte innan valet, nämligen att kolera trots allt smakar marginellt bättre än pest om man tvingas välja.

  SvaraRadera
 8. Norra djurgården?

  En stadsdel skapad av moderater för moderater alltså.
  Med den placeringen behöver dom ingen privat milis eller nån mur.

  SvaraRadera
 9. "This Is Not My Life" får jag i huvudet. För dom som inte vet vad jag menar så är det en TV serie som utspelar sig i en konstjord idyll mer eller mindre av detta slag vad det gäller miljöbilar, mat, hus och gemenskap av syntetiska slaget. Finns en liten stasipolis där med som "tar hand om" invånare som inte känner att dom passar in :P

  Nej tror inte detta är nåt för mig heller. Allt för bättre miljö men det går att fixa med skatter och genom att erbjuda möjligheter för folk att källsortera bättre osv och självklart via upplysningar om möjligheterna men att skapa hela syntetiska samhällen där där man bestämmer hur folk ska äta, färdas, umgås osv där går gränsen.

  SvaraRadera
 10. Men vad snällt att man får en personlig resplan till och från jobbet.

  SvaraRadera
 11. Var det ingen mer än jag som reagerade på den sköna Orwellianska kopplingen?

  http://thestateourenemy.blogspot.com/2010/11/move-over-snowball-and-napoleon-there.html

  SvaraRadera
 12. motionera varje dag ska man också så att man håller en tillåten vikt

  SvaraRadera
 13. Mikko: Förutom att motion inte hjälper de som är genetisk programmerade att ta upp en större yta eller de med vissa sjukdomar.

  Människor som är avvikande körs väl till läger i framtiden får man anta.


  Det behövs varken nazister eller kommunister när det finns nyModerater...

  SvaraRadera
 14. Enligt Copyriot har DN-artikeln, eh, missuppfattat saker och ting något... http://copyriot.se/2010/11/09/social-fostran-for-hallbar-livsstil/

  SvaraRadera
 15. Skapade för skojs skull en liten "motståndsrörelse på Facebook. Join!

  http://www.facebook.com/home.php?sk=group_138929519492707

  SvaraRadera
 16. Jaa, vad bra! Och nu när det snöar och kaoset som det skapar visar ju särskilt att vi måste skilja på onda med egoistiska sinnen och vi andra ansvarsfulla medborgare.

  SvaraRadera
 17. Jag äter rätt. Åtminstone om rätten består av entrécôte med bearnaisesås och en hög pommes frites, gärna med starköl därtill, äter jag den gärna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.