2010-12-07

Assange i finkan till 14 december

Det blev ingen borgen för Wikileaks talesman Julian Assange. Nu kommer han till en början att hållas fängslad till den 14 december, medan rättvisans kvarnar långsamt mal på. Med största säkerhet kommer han att utlämnas till Sverige.

En noterbar detalj i sammanhanget är att svenska åklagare – som vägrat åka över och höra Assange i London – ändå var på plats vid dagens domstolsförhandling, i London.

12 kommentarer:

 1. Och Marianne Ny kallar till presskonferens för att meddela att "Gripandet är verkställt". Lite hybris kanske?

  SvaraRadera
 2. Det påminner om hur man gör med en del MC-klubbar nuförtiden: kan man inte komma åt verksamheten som den är, så lagför man istället medlemmarna för minsta lilla småbrott för att försvåra verksamheten för dom.
  Samma här: man lägger ner mycket jobb på att åtala för något man antagligen skulle ha avskrivit annars.

  SvaraRadera
 3. Julhandla på Oxford Street kanske? Vem är det som har rest dit? Och litet skattefri sprit kanske? Statstjänarnas aptit på betalda turistresor är notorisk.

  SvaraRadera
 4. Marianne Ny är ett korrupt avskum.

  SvaraRadera
 5. Anarkistpacket igång igen ser jag :)

  SvaraRadera
 6. Samtidigt kliver Sveriges utrikesminister Carl Bildt ombord på planet till Belgrad. Carl som är i en förundersökning misstänkt för delaktighet för brott mot folkrätten.

  När åker Carl Bildt upp på Interpols lista över most wanted? Och när kommer Marianne Ny låta meddela att man arresterat Carl...?

  SvaraRadera
 7. Pinochet hade mer tur med sin borgen: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/204398.stm

  SvaraRadera
 8. Jag kan se framför mig hur det kommer att se ut när han kommer på svenskt häkte: Fångarna ger en stående ovation, vakterna ber om en autograf och fängelsedirektören som aldrg synts till på avdelningen förut kommer för att ta i hand.

  SvaraRadera
 9. Thomas Bodström var den som initierade övervakningsstaten i jakten på terrorister och fildelare.. kan hända i nära samarbete med USA efter 9/11?

  Om vi nu leker med tanken att Assange utsatts för en honungsfälla i Sverige, är det inte lite kusligt att Thomas Bodströms advokatbyrå, genom partnern Bergström, företräder målsäganden, som i så fall skulle vara amerikansk agent?

  Samtidigt som Bodström själv sedan en tid befinner sig i USA - ett land han lovordar, bl.a. genom sin blogg...

  Vem är Bodström? Och hur ser hans band till amerikanska myndigheter ut?

  SvaraRadera
 10. http://maxalas.blogspot.com news,videos,online sport

  SvaraRadera
 11. Här är en bra artikel från Mail Online: How two one-night stands sparked a worldwide hunt for Julian Assange som verkar ha fått med det väsentliga i ordningsföljden inklusive Annas försök att radera blogg och twitter inlägg som skulle ligga henne i fatet.

  SvaraRadera
 12. Pinochet hade mer tur med sin borgen: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/204398.stm
  ---------------------------------

  Det beror på att den globala högern ser honom som en förgrundsgestalt därför att han implementerade delar av Miltons Friedmans terorier på sin diktatur vilket sedan användes av Thatcher och Reagan under 80 talet för att stärka kapitalets grepp i Usa och England.

  Hade det inte varit för det så hade han utlämnats till valfritt land som sökt honom för att ställas till ansvar för massmord.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.