2010-12-07

Assange om sitt arbete

Assange skriver om sitt och Wikileaks arbete i The Australian.

Ett citat...
"People have said I am anti-war: for the record, I am not. Sometimes nations need to go to war, and there are just wars. But there is nothing more wrong than a government lying to its people about those wars, then asking these same citizens to put their lives and their taxes on the line for those lies. If a war is justified, then tell the truth and the people will decide whether to support it."

Uppdatering: Nu på svenska.

4 kommentarer:

  1. Ganska bra sammanfattning av hela diskussionen om öppenhet kontra hemlighet, nedkokat till ett par rader.

    /pilsnernisse

    SvaraRadera
  2. Progressive Obama!07 december, 2010 17:35

    Eftersom hela västväldens samhällssystem numera bygger på att bevara en offentlig lögn - en uppenbar sådan, men likt förbannat en som t.ex. vännen Hax blir djupt upprörd om någon tar upp - så följer med nödvändigt att den offentliga lögnen sprider sig till alla samhällsområden.

    Om vi inte kan nämna varför vi är i Afghanistan - och det ingår ju i Det Onämnbara i såväl svensk som allmänt västlig politik - så får vi väl ljuga ihop någon förevändning.

    Men visst är det skoj när Assange drar ner byxorna på det politiskt korrekta etablissemanget och "avslöjar" att de faktiskt ljuger sig blå i ansiktet för att slippa prata om Det Som Inte Får Nämnas I Det Offentliga Samtalet.

    Det penibla är ju att vi alla vet hur det ligger till - det är bara det att så många av oss investerat så mycket i att blanda bort korten och låtsas att vi inte vet och känner skammens rodnad på kinden när någon pekar på kejsarens nya kläder.

    SvaraRadera
  3. Är artikeln i Aftonbladet bortplockad?

    SvaraRadera
  4. Artikeln verkar vara borta eller så är länken trasig.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.