2010-12-06

Assange spelar skickligt

Wikileaks talesman Julian Assange är på väg att överlämna sig till brittisk polis – för att ta striden mot utlämning till Sverige i brittisk domstol. Och det är faktiskt möjligt att britterna kommer att underkänna det sällsynt tunna svenska häktningsunderlaget.

Vilket även innebär att Assange kan komma att hålla på kortet att släppa alla filer på en gång. Med stor säkerhet kommer vi att få se information portioneras ut även under tiden Assange brottas med rättsväsendet.

The Daily Telegraph | The Guardian | NYT

9 kommentarer:

 1. Om inte Wikileaks gjort det redan så är det bara en tidsfråga innan man kommer "läcka" planterad desinformation. Desinformatörens tänkbara syfte är då att sänka WL's trovärdighet och därmed hela sajtens existens eller påverka ett pågående politiskt skeende.
  Assanges kurragömmalek kan svårligen vara till gagn för hans egna personliga trovärdighet.

  /Johan

  SvaraRadera
 2. Johan: Möjligt. Men då det kontrolleras innan så måste det vara en ganska ordentlig bluff och det funkar inte så bra i längden att göra så. Till slut lurar man folk inom den egna organisationen att något man läcker ut är på riktigt och så sabbar man för sig själva. Alternativt så sitter en annan person och läcker ut vad som är desinformation eller ej i bakgrunden och så åker byxorna ner igen.

  Stora organisationer (läs stater) kan inte hålla hemligheter i längden.

  SvaraRadera
 3. Frågan är om han inte borde få det avklarat här innan USA & Co lyckas pussla ihop formellt åtal mot honom. Å andra sidan kan det vara riskabelt då det tydligen finns få gränser för hur långt åklagaren är villig att gå. Hon har ju fått uppbackning av svea hovrätt och indirekt av HD.

  Rätt skrämmande faktiskt vilket genomruttet rättsväsen vi har. Ok för att någon tokig enskild åklagare kan göra dumheter men att man inte har ingripit från högre ort för att stoppa hennes härjningar utan tvärt om sanktionerat det blir det för mycket.

  Situationen känns rätt hopplös.

  SvaraRadera
 4. Viktig kommentar om wikileaks:

  http://www.infowars.com/western-civilization-has-shed-its-values/

  SvaraRadera
 5. Början på förra länken:

  Western Civilization no longer upholds the values it proclaims, so what is the basis for its claim to virtue?


  Disregard for the First Amendment is well established in the U.S. media, which functions as a propaganda ministry for the government.
  For example, the U.S. print and TV media and the U.S. government have made it completely clear that they have no regard for the First Amendment. Consider CNN’s Wolf Blitzer’s reaction to the leaked diplomatic cables that reveal how the U.S. government uses deceptions, bribes, and threats to control other governments and to deceive the American and other publics. Blitzer is outraged that information revealing the U.S. government’s improprieties reached the people, or some of them. As Alexander Cockburn wrote, Blitzer demanded that the U.S. government take the necessary steps to make certain that journalists and the American people never again find out what their government is up to.

  SvaraRadera
 6. Här är länken:

  http://www.infowars.com/western-civilization-has-shed-its-values/

  SvaraRadera
 7. Infowars slutsatser är som vanligt helt enkelriktade, Man kan lika gärna anklaga 9/11 truth rörelsen för samma sak. Alex Jones har själv sagt att hans agerande leder till att the New World order rullas fram fortare nu när de blivit upptäckta, men att de inte har något val och måste fortsätta denna kapplöpning. När sedan Wikileaks läckor leder till att politiker ropar högt efter att införa en polisstat, ja då tvärvänder plötsligt Alex Jones och påstår att det är Wikileaks fel att detta händer. I så fall är det också Alex Jones fel, han har ju enligt honom själv bidragit till att tempot skruvats upp för att införa polisstaten.

  Det är bara inse, Alex Jones är en jävla bluffmakare i underhållningsbranschen som hatar Wikileaks konkurrens.

  SvaraRadera
 8. Anonym 7 dec

  Du är ju snurrig, hur kan man förvrida sanningen så skevt?

  Jag menar, LYSSNA på vad Alex säger istället.

  INGEN kommer med så mycket samlad vederhäftig och extremt välunderbyggd information som Alex. Han är ett unikum på den här planeten i dessa tider av lögner och falskspel.

  Man börjar ju undra vad folk har uppe i huvudet när inte de mest självklara och enkla saker går in?

  SvaraRadera
 9. Jones är en galenpanna, och hans efterföljare är villiga att kompromissa med sanningen för att få tillhöra en klick som inbillar sig att de vet något avgörande.

  Han spelar inte på samma plan som Assange.

  När det gäller våldtäktsanklagelserna ska de prövas i rätten snarast möjligt. Allt annat vore dumt.

  Med den mediabevakning det kommer bli, så vore det omöjligt att "fuska". Våldtäkt är inte lätt att bevisa i Sverige.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.