2010-12-01

Morgonens Wikileaks-nyheter

Så ville Ahlin (s) sälja in kriget till svenskarna.

Den förra brittiska regeringen mörkade en utredning om kriget i Irak för att skydda amerikanska intressen.

6 kommentarer:

  1. Utan att kommentera "avslöjandet" i sig men tycker du inte rubriksättningen i den första nyheten är lite dubiös? Låter som Ohlys Afghanistanretorik rakt av. Handlar ett ökat stöd för Sveriges insats i Afghanistan om att "sälja in krig"? Hur tänkte du när du refererade den formuleringen rakt av?

    SvaraRadera
  2. Off topic, men jag vill bara påminna om att FRA-lagen fyller 1 år idag. Mark Klamberg skriver i ämnet och länkar till regeringens första årsrapport.

    SvaraRadera
  3. Enligt Dagens Nyheter igår säger avslöjandena också att den statskupp som utfördes i Honduras (som av den här bloggens skribenter ansågs legtim därför att kuppmakaren var tokliberal och Friedmaninriktad ochinye demokratisk socialist) var illegitim och illegal.

    Verkligen konstigt.
    Man kan inte lite på nån.

    SvaraRadera
  4. (S)Ahlins agerande är väl inte mer uppseendeväckande än att en person försöker få stöd av sina kollegor vid beslutsfattande på en arbetsplats eller inom den lokala politiken!

    /Matt

    SvaraRadera
  5. @ Henrik

    Det är inte HAXs rubriksättning utan Expressens. Undersökte du inte länkarna först?

    SvaraRadera
  6. @anonym

    Jo, naturligtvis såg jag det och det var just det som var min fråga. Varför väljer HAX att presentera nyheten genom att refera till just Expressens rubrik? Tycker HAX att opinionsbildning till stöd för Sveriges insats i Afghanistan handlar om att "sälja in kriget"?

    HAX, svara gärna, jag läser kommentarerna och är mer nyfiken på svaret än ute efter att munhuggas.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.