2010-12-06

Wikileaks: EU har givit upp om Afghanistan

Enligt ytterligare en Wikileaks-läcka har EU i princip givit upp hoppet om demokrati och fred i Afghanistan. Enda skälet till att EU-länderna fortsätter sin militära närvaro är för att hålla USA på gott humör.

Deprimerande, på så många sätt...

10 kommentarer:

  1. HAX och andra, titta på dels Alex redogörelse för hur megabankerna är ansvariga för den ekonomiska krisen och dels intervjuerna med Webster Tarpley om wikileaks egentliga bakgrund och syfte.

    Webster är en makalöst skicklig researcher som också måste ha ett otroligt kontaktnät på "isidan! av makten för att få fram sina uppgifter. Han har år ut och år bevisat att det han säger är korrekt genom att förutsäga saker och sen inträffar detta. Bla skrev han en bok om att Obama skulle bli president innan Obama ens var påtänkt som demokraternas kandidat, än mindre att han skulle vinna nomineringen och sen presidentvalet. Imponerande!!

    SÅ det Webster har att säga om wikileaks och Assange kan jag lova är otroligt avslöjande!

    SvaraRadera
  2. Här kommer länken:

    http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel

    SvaraRadera
  3. Världens medborgare måste NU skaffa sig fysisk kontroll över internet. En global gräsrotsorganisation som tilltvingar sig kontrollen är nödvändig.

    De som försöker tysta det fria ordet måste kriminalieras globalt och buras in.

    SvaraRadera
  4. Till anonym som vill ha en "global gräsrotsrörelse" med bestraffningsprivilegium: Vem ska administrera, döma, straffa etc? FN?

    SvaraRadera
  5. Hansa, jag gissar på Alex Jones.

    SvaraRadera
  6. En global gräsrotsrörelse med en målsättning: att värna om det fria ordet och i detta fall på internet.

    Är inte insatt i detalj men antar att rätten att uttrycka sig fritt finns inskrivna i grundläggande mänskliga rättigheter och därmed en del av lagstiftningen i de flesta demokratiska länder.

    Vad gräsrotsrörelsen behöver göra är att agera direkt mot sina respektive parlament för att säkerställa den fysiska kontrollen över internet i det landet.

    Samt mha rådande lagstiftning gå på de som försöker stoppa det fria ordet på internet.

    Ett parti som PP får tyvärr inte den förankring som behövs, det behöver vara en gräsrotsorganisation som samlar upp trolga 80-90 % av befolkningen som anser att friheten på internet och kontroll av den fysiska aspekten säkerställs före allting annat.

    Därmed får man demokratiska kraft att bura in personer som Hillary och galna neocons som ropar på censur av internet.

    SvaraRadera
  7. Det kommer åter till att USA köper så mycket olja av Saudiarabien som väl får antas ligga bakom en hel del dumheter.

    USA måste helt enkelt sluta med det, och blir det för tufft så får man väl göra syntetisk bensin av de stora kollagren som finns i Nordamerika.

    Mycket av världens problem skulle lösa sig om USA slutade köpa olja tror jag.

    SvaraRadera
  8. Samtidigt får man väl på något sätt känna att det är bra att EU-länderna iallafall har en realistisk hållning till Afghanistan...


    Frågan är, tycker jag, om det finns något bättre än krigföring vi kan göra för folket i Afghanistan.

    SvaraRadera
  9. @Johan Tjäder

    Gott argumenterat om det vore själva anförskaffningen av oljan som vore problemet. Det är det inte.

    Saken med USA's beroende av olja är tvåfaldigt.

    1) Oljan måste bli handlad med i USD eftersom USA har knutit sin valuta till oljan.
    2) Följdaktligen är det kontrollen över oljan som spelar roll.

    USA skiter rent allmänt i vem som har olja eller ej. Det som betyder något för deras räkning är att oljan förs i US dollar och därmed fortsätter ge samma stabila underlag för deras valuta som den tidigare guldmyntfoten.

    Annars hade Norge legat pyrt till. Det finns vissa som hävdar att Saddam hade kunnat komma undan med invasionen av kuwait...om det inte hade varit för att han började sluta avtal i euro.

    SvaraRadera
  10. @Scary

    Det är inget lätt problem. Det blir inte bättre av att USA köper olja av Saudiarabien.

    Visst har oljan och dollarns värde ett samband, men det måste även amerikanarna inse att den länken blir svagare om man försöker minska användningen av olja.

    Om minskat beroende av olja också betyder minskat beroende till dollar så kan det väl finnas en och annat som tycker det är bra också.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.