2010-12-02

Wikileaks: Hur dum får man vara?


Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman, Urban Ahlin, är verkligen skitsur över att hans samtal med USA:s ambassadör har kommit ut. Ahlin ville ha USA:s hjälp att hantera opinionen i Afghanistan-frågan, vilket skulle hjälpa (s) att vinna röster i valet.

Efter att ha trampat i klaveret har Ahlin, det senaste dygnet, orsakat minst lika mycket oväsen genom sina griniga försök att dra ut foten ur nämnda klaver. Om någon hade missat vad som skett, så har Ahlin själv sett till att ändra på den saken.

Men Ahlin ger sig inte med det. Nu gör han saken ännu värre, genom att gå till hårt angrepp mot svenska media och journalister – för att de har uppmärksammat saken. Media brukar inte uppskatta sådant.

Slutligen visar Ahlin vilken nollkoll han har, när han kommenterar Wikileaks som sådant. Han säger "Vad är det för öppenhet att hålla inne alla dokument och sedan släppa ett i taget?"

Ahlin måste ha missat att Wikileaks jättedumpar av material från Afghanistan och Irak medförde att mycket intressant och relevant material drunknade. Att man nu släpper lite i taget är ett sätt att se till att det inte sker igen. Vilket socialdemokraternas utrikespolitiske talesman uppenbarligen inte gillar.

Detta har ett visst underhållningsvärde.

4 kommentarer:

 1. Detta hade jag missat iaf, tack för detta HAX!

  /Stewie

  SvaraRadera
 2. Tack för citatet, nog de roligaste uttalandet på länge

  SvaraRadera
 3. Ahlin var på morgonekot just före 7:30 tillsammans med Aftonblads chef.

  Vi fick veta att Ahlin inte hade förstått (?) hur dokumenten portioneras ut.

  Men man förstår såklart att han inte önskar att informationsspridningen maximeras.

  SvaraRadera
 4. Tyvärr kan J.A. få bråttom att släppa ut övriga dokument, bara han hinner trycka på Stora Sändknappen när han hör "Open the door, this is the police!". Kanhända orden sägs på tyska eller franska, hos mig gömmer han sig i alla fall inte...

  Fråga någon av de två kvinnorna som har anmält honom, han kan ju ha blivit förlåten för den eventuellt trasiga/borttagna kondomen.

  Väldans vad bråttom det blev att kalla på honom nu då! Först går han omkring och väntar i veckor på att få tala med en åklagare, sedan när Wikileaks börjar släppa sitt material (och han har lämnat landet) så skriker åklagaren på Interpol!

  Jag undrar vad som stod på tsunamibanden, då blev det ju också väligt bråttom med att hemlighetsstämpla. Vilket både borgarna och sossarna samarbetade kring.

  Om politikerna inte hade arbetat För det Svenska folket så skulle jag ha kunnat säga, "Vad som händer på festen, stannar på festen". Men nu är faktiskt folkvalda! Precis som SD. Jag röstade på PP, faktiskt...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.