2010-12-08

Wikileaks: Paradigmskifte


Plötsligt kastade Makten masken. En människa som avslöjar Maktens lögner, dess dubbelspel och dess hemlighetsmakeri inför sina egna medborgare är på väg att råka riktigt, riktigt illa ut. Inte i Burma. Inte i Kina. Inte i Iran. Den här gången slår mörkrets krafter till här hos oss, i västliga demokratier som USA, Storbritannien och Sverige. DN | SvD | Nyheter24

Makten vrider om armen på företag som Visa, Mastercard, Amazon, PayPal och andra – så att de medverkar till att tysta en obekväm röst. Utan lagstöd. Utan domstolsbeslut. Se fler exempel hos Emma på Opassande.

Och vad tror Makten att den kommer att uppnå? Mer än att skapa en martyr?

Wikileaks kommer att fortsätta sitt arbete även om Assange tas ur trafik. Bara ambassadtelegrammen räcker sisådär fyra till fem år med nuvarande publiceringstakt. I pipelinen finns redan en rejäl örfil mot bankdirektörer som har svikit sina ägares, sina kunders och allmänhetens förtroende. Dessutom har Wikileaks inte kunnat ta emot mer material sedan oktober månad. När de kranarna öppnas igen, då kommer en ny flod av nya skandaler – var så säker.

Motkraften mot Makten är enorm. Den får FRA-motståndet, när det var som intensivast, att framstå som rena söndagspromenaden.

Var fjärde minut startar någon, någonstans i världen, en ny site som speglar Wikileaks. Twitterflödet på ord som Wikileaks och Assange är så intensivt att det i princip inte går att överblicka eller ens att följa på ett vettigt sätt i realtid. Bloggosfären kokar över av ilska. Och media börjar fatta att det här är på allvar, nu.

Ju mer Makten jagar Julian Assange och Wikileaks, ju starkare blir motkraften.

Vi börjar närma oss en punkt där risken är stor att någon Makthavare kan komma att göra något riktigt, riktigt farligt och dumt.

Uppdatering: Utrikesminister Bildt förnekar att det förekommit kontakter mellan Sverige och USA om att utlämna Assange.

32 kommentarer:

 1. I fysiken säger man "Till varje kraft finns det en motkraft"

  Kanske börjar bli lite mer av det när det gäller kraften "Nationalstaten"

  SvaraRadera
 2. Från och med nu så är USA lika mycket en demokrati som Kina, Nordkorea, Iran, Vitryssland för att nämna några av världens alla trevliga diktaturer.

  En regering som gör precis allt den kan, och inte sällan tar till både olämpliga som olagliga medel, för att tysta en kritisk röst ska mötas med stenhårt motstånd.

  Ett tredje världskrig ligger inte långt borta som det känns just nu.

  SvaraRadera
 3. Kriget pågår ju för fullt. Man måste inte kriga med bomber :)

  SvaraRadera
 4. Något jag inte riktigt hört komma fram i debatten är frågan huruvida Assange som i princip tagit på sig rollen som ansvarig utgivare kan ställas till ansvar för det som publiceras. Nog finns det möjligheter att ställa personer till straffrättsligt ansvar om de publicerar handlingar som äventyrar den nationella säkerheten.

  T.ex. Jan Guillio blev väl fälld för spioneri efter. Vilket inte är helt orimligt att även Assange skulle kunna anses vara skyldig till.

  SvaraRadera
 5. Snälla HAX, sluta blint dyrka Assange och tänk lite kritiskt.

  Alla artiklarna du länkar till om utlämningsryktena hänvisar till en och samma källa, ett litet otydligt textstycke i The Independent.

  Flertalet experter har sagt att USA skulle få svårt att döma honom utifrån de amerikanska lagarna och en utvisning från Sverige kan bara ske om brottsanklagelserna även finns i svensk lag! Allt snack om att han skulle mördas är bara löjligt. Amerikanska regeringen är varken så dumma eller onda. Dom fattar att det bara skulle slå tillbaka mot dem själva.


  /M

  SvaraRadera
 6. @Anonym:
  Tillåt med att småle åt din naiva enfald.

  Precis som USA skulle behöva en lag för att håva in JA. Om lagen inte finns ser de till att skapa något som passar för ändamålet.

  SvaraRadera
 7. Det är för Assange som för de tidningar som är med i publiceringen, man kan ställas till ansvar för det man publicerar.

  Min uppmaning till de som tycker publiceringen är fel, brottslig och att de som står bakom publiceringen borde straffas: Gör polisanmälan, låt åklagare inleda förundersökning och väcka åtal. Låt domstol avgöra om det är fråga om ett brott. Men sluta gnälla i media och sluta trakassera wikileaks genom att slänga ut dem från servrar och stoppa betalningar från donatorer. Antingen tror man på den fria pressen eller så gör man det inte.

  SvaraRadera
 8. Anonym som jämför USA med Kina och Nordkorea, vad baserar du detta på? Ett litet textstycke i the Independent och rykten som sprids?

  Kolla på statsskick. lagar och internationellt agerande så förstår du hur löjligt ditt påstående är!

  SvaraRadera
 9. Jag vill gärna bidra med följande:


  "Låt mig säga er hela sanningen: om fascismen skulle komma till Amerika, så kommer den i namn av friheten".


  Så sa Thomas Mann redan 1940 och just nu så ser det ut som om den väg som vandras går precis som han sa. Det finns folk som tänker humanistiska tankar och därmed kunde se långt fram och som redan för sjuttio år sedan kunde se att det finns risker att vi hamnar i ett helvete.

  Man måste passa sig!

  SvaraRadera
 10. @Mikael nu yttrar du bara fördomar och visar att du är konspiratoriskt lagd!

  Då kan jag väll börja slänga ur mig den väldigt vagt grundade tanken att de som tjänar mest på störtvågorna av hat mot USA är länder som Kina och Ryssland. Så nu tänker jag därför påstå att Assange är kinesisk eller rysk agent!

  /M

  SvaraRadera
 11. I Kina skulle inga tidningar publicera det som läcks. Det är skillnad, sluta vara så hemmablind. Men självklart bör vi göra allt för för att Wikileaks ska fortsätta avslöja lögner och korruption!

  SvaraRadera
 12. @ /M

  Det är just precis vad jag gjort!

  Det är inte bara "ett litet textstycke i the Independent och rykten som sprids". Det har redan hänt och på riktigt dessutom! PayPal, Visa, Mastercard, Amazon, Moneybookers med flera företag har antingen stängt ner eller fryst allt som har en koppling till Assange och Wikileaks.

  Vi ser ju hur USA agerar internationellt just nu och det är f-n inte demokratiskt och vackert!

  Jag skulle kunna göra en löjligt lång lista på hemskheter som världens enda supermakt tar till i demokratins namn och det tror jag att du innerst inne vet. Tänk exempelvis waterboarding, övervakning, avlyssning, dödsstraff, ûberkorporativism (ACTA), jakt på oliktänkande och kritiker, högst tvivelaktig rättsskipning (Guantanamo m.m.), mutor, skyddande av terrorister.

  SvaraRadera
 13. Nu är det allvar! Nu måste vi agera!!! Dags för en fotoutställning i EU-parlamentet!!!!

  SvaraRadera
 14. @Anonym:
  "Så nu tänker jag därför påstå att Assange är kinesisk eller rysk agent!"

  Det var ju till och med lite roligt! :)) Och visst, ditt påstående spär på mina konspiratoriska ådror.

  Vad vore livet utan konspirationer?.... Och ironi..

  SvaraRadera
 15. @Anonym.

  "...Tänk exempelvis waterboarding, övervakning, avlyssning, dödsstraff, ûberkorporativism (ACTA), jakt på oliktänkande och kritiker, högst tvivelaktig rättsskipning (Guantanamo m.m.), mutor, skyddande av terrorister."

  Dödsstraff är inget tecken på avsaknad av demokrati, avlyssning har skett sedan urminnestider och sker i alla världens länder. Här skiljer sig dock formen, kontrollen och fokus för avlyssning mellan demokratier (som USA) och Kina, Nordkorea m.fl. ACTA har inget direkt med demokrati eller inte att göra. Möjligtvis vissa rättigheter. Jakt på oliktänkande och kritiker tvivlar jag på att USA gör i lika hög grad som Kina och Nordkorea eller flertalet andra länder! Jakt på oliktänkande sker inte i USA av regeringen, däremot finns väldigt många intoleranta människor i landet! Guantanamo var fel, men människorna som har sats där sitter inte där bara för att de tänker annorlunda! Sist gällande mutor så vet jag inte vad du syftar på. Men jag kan nämna flertalet länder som du tydligen ignorerar där korruptionen är väldigt mycket mer utbredd i samhället. Flertalet av dom i Europa.

  /M

  SvaraRadera
 16. Bloggtips: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3033210.ece

  FRA kritikerna och foliehattarna hade rätt?

  SvaraRadera
 17. Mycket oroande hur snabbt de internationella kredit bolagen gav efter. Vilken regering har satt press på dem? Båda företagen gav som ursäkt kriminell aktivitet; men vad jag vet så har inte Wikileaks, som organisation, blivit anklagad än mindre dömd i domstol för något olagligt.

  Assange och Wikileaks försöker man nu frysa ut för att de säger olämpliga saker, att det råkar vara sant är ju av mindre betydelse. Att det inte är de som läkt denna information är av än mindre betydelse.

  Vad som är av betydelse är att de visat vad staten egentligen har i mjölpåsen, och det skall de straffas för - HÅRT!

  "During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act." ~ George Orwell

  SvaraRadera
 18. Jag hoppas att det blir ett riktigt stort världskrig snart. Det behövs för att nollställa en hel del saker i världen. Det är väl klart som fan att det inte går att ordna rättvisa med politik när det gått så här långt? Varför skulle de som har makt, pengar och inflytande lämna ifrån sig det? Hela systemet är galet och de som har möjlighet att rätta till det är de som inte har någon anledning att göra det.

  SvaraRadera
 19. > /M sa...
  >
  > Anonym som jämför USA med Kina och > Nordkorea, vad baserar du detta på? Ett > litet textstycke i the Independent och > rykten som sprids?
  > Kolla på statsskick. lagar och
  > internationellt agerande så förstår du > hur löjligt ditt påstående är!

  Eh... Lagar i väst är betydelselösa har vi just fått lära oss. Hela det juridiska systemet är ju sänkt när det kommer till kritan. I slutändan är det pengar och makt som bestämmer. En skillnad mellan Kina och väst är väl att man är lite mer öppen med hur systemet faktiskt fungerar i Kina. I västvärlden ser man bara skymtar av det ibland.

  SvaraRadera
 20. Alex Jones startade infokriget för mer än 15 år sen mot det internationella brottssyndikatet som innehar den verkliga makten i världen, men som döljer den bakom sin kontroll av i första hand länder som USA, UK, EU och Israel.

  Folk tror därför t ex att det är USA eller Israel som nationer som agerar i olika frågor när de i själva verket bara används som ett maktinstrument av det finansiella brottssyndikatet.

  Det är detta brottssyndikat HAX kallar för Makten.

  De kontrollerar i stor utsträckning media i världen och därmed vilka tankar och "sanningar" som folk tillåts tänka och "tro" på. Den verkliga sanningen får sällan komma fram.

  Makten kontrollerar det militärindustriella komplexet, i hög grad också den finansiella världen, utbildning, näringsliv, polis, säkerhetstjänster och militär ii världens olika länder, undantaget Iran, Nordkorea (och kanske i viss mån Brasilien och Ryssland).

  De tillhör ingen nation, religion, politisk gruppering eller ideologi men använder dessa som instrument för att söndra och härska, ställa olika nationer och grupper mot varandra.

  De börjar nu bli hårt trängda, eller så synes det vara, samtidigt som deras agenda har börjat komma till en punkt där de måste börja visa sitt fula totalitära ansikte öppet för att kunna fortsätta sin färd mot en totalitär världsdiktatur.

  De börjar bli hårt trängda dels pga effekterna under 15 år av Alex Jones och hans www.infowars.com inklusive hans 25 dokumentärfilmer som i detalj avslöjar Maktens struktur, arbetssätt och mål.( kan ses på internet: http://www.google.com/search?q=Alex+Jones+film&tbo=p&tbs=vid%3A1&source=vgc).

  Dels pga många andra som kämpat vid Alexs sida i infokriget och nu en till: wikileaks som fått infokriget att syna makten och för öppen ridå bekräfta delar av det Alex och många andra visat på tidigare.

  Infokriget tycks nu börja närma sig det första infovärldskriget där makten börjat visa upp sina kanoner öppet för första gången. Det är på infokrigets spelplan som Makten trots alla sina enorma resurser i övrigt kan förlora och därför måste de nu göra allt.

  Eller är det hela bara ett spel för galleriernal? Är wikileaks en fälla som Makten gillrat i infokriget? Läckorna skadar inte Makten egentligen men kan få deras marionetter att inför folket med rätta framstå som indignerade.

  Det lite märkliga är att media tillåts publicera nyheter om wikileaks. Normalt sett hade de kunnat göra det till en ickenyhet som de gör med så mycket annat om Makten tyckt att det varit för obekvämt och få hade vetat om wikileaks existens överhuvudtaget förutom entusiasterna på nätet.

  Men av någon anledning tillåts media visa upp wikileaks och läckta dokument dag ut och dag in. Dessutom borde ju media i första hand tagit upp skumrasken i de läckta dokumenten och utkrävt ansvar från politiker och diplomater men istället ger de en bild av Assange som den "skyldige".

  Det kan vara att wikileaks är en "9/11", iscensatt av Makten på samma sätt som de iscensatte 9/11 som en illusorisk attack mot "sig själva", dvs västvärlden för att få förevändningen att sätta upp hela den
  övervakningsapparat vi sett rullas ut alltmer för varje dag sen dess.

  Infokriget utspelar sig framförallt på internet. Om friheten på internet går förlorad liksom den fysiska kontrollen, har de som kämpar mot den totalitära kriminella Makten i princip förlorat större delen av sin arsenal.

  Med kunskap om hur förslagen Makten är och ofta använder PRS-principen (problem-reaction-solution) talar mycket för att wikileaks kan vara en false flag operation, en ny "9/11", en trojansk häst för att få en förevändning att ge nådastöten i infokriget, dvs ta den definitiva kontrollen över nätet.

  I kongressen har redan passerat och ligger lagförslag som ger Makten möjlighet att båda släcka ner vilka websidor de vill och också rent fysiskt släcka ner hela internet.

  Wikileaks läckor som "retar" amerikanska och andra intressen kommer väldigt lägligt.

  SvaraRadera
 21. Mycket talar för att alternativa strategier kan behöva framarbetas i infokriget. En snabb massiv global medvetenhet om vad Makten egentligen är tycks vara nödvändigt för att komma någon vart.

  För att folk ska få denna nödvändiga globala medvetenhet är Alex Jones, hans filmer och www.infowars.com absolut centralt. Sprid den informationen vidare till så många som möjligt så fort som möjligt.

  SvaraRadera
 22. Jag hoppas att skandalerna leder till att USA tillfrisknar så det som är gott i landet med konstitution, frihet, entreprenörskap, mångfald osv kan fortsätta göra nytta för amerikanarna och världen.

  Många karriärer tar slut nu och kanske även en del företag men det är ett övergående problem i ett öppet och demokratiskt samhälle.

  Det som verkligen skulle kunna sabba en sund utveckling är om desperata makthavare lyckas åstadkomma ett "världskrig", önska aldrig detta.

  SvaraRadera
 23. "PayPal's vice president Osama Bedier talking about suspending the WikiLeaks account "as a result" of a letter from the State Department."

  http://www.guardian.co.uk/news/blog/2010/dec/08/wikileaks-us-embassy-cables-live-updates

  SvaraRadera
 24. OBS!!!

  http://www.medievarlden.se/nyheter/2010/12/svensk-tjanst-mojliggor-betalning-till-wikileaks

  SvaraRadera
 25. @ Anonym 16:10

  Men det är ju helt lysande! Dock känns det lite tveksamt när Sunde ligger bakom det hela men det känns härligt att man i alla fall fortfarande kan sponsra Wiki.

  http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/07/wikileaks-under-attack-definitive-timeline

  SvaraRadera
 26. Har inte läst alla inlägg här, men vad jag dels kan utläsa är hur folk försöker skilja mellan USA's "demokrati" och kinas diktatur, där sådan här information inte skulle existera inom media...

  VAKNA...

  Nummer 1:
  Demokrati är bara ett annat ord för slöjad diktatur, med dagens mått räknade. Du får välja mellan 2 block, pest eller kolera, båda är starkt för just den ekonomiska vinningen...

  Nummer 2: I en diktatur styr ledarna med makt och rädsla, och rädslan för att dö eller skada sina familjemedlemmar ligger för grund att gola på alla oliktänkande...

  Nummer 3: I en demokrati styrs OCKSÅ samhället med just MAKT och RÄDSLA, men i en annan form. De sociala påtryckningarna av att vara annorlunda kan även här leda till att någon anger dig till polis etc p.g.a. ditt olika tänkande.

  Visst, i en demokrati är vi lite friare, för om majoriteten har så lite frihet att de börjar genomskåda politikerna, så rasar begreppet "demokrati", som på nåt sätt ger en nation stöd av folket att börja attackera andra länder för att "påtvinga demokrati" och "befria" detta stackars land...

  Men, i dessa dagar, när även demokratins medborgare får sin frihet mer och mer kränkt, så tror många att det är diktaturer som det är fel på, en grundläggande ledarmekanism som används sen urminnes tider. Att skapa en fiende. "Vi är goda, dom är dumma"...

  I en demokrati så styrs medias information med hjälp av pengar istället för polis, vilket verkar mindre allvarligt. Men är det det?
  Hur mycket har t.ex. SVENSK media skrivit om just integritetsfrågorna innan valen? Och hur mycket brydde sig politikerna om svenskarnas åsikt i FRA?

  ALLT är i nuläget diktatur i mina ögon, för minoriteten sopas under mattan i alla fallen. Personligen tycker jag att diktatur är bättre, för det är mer ärligt. Alla vet hur det ligger till, och lyder...

  I en demokrati blir vi lurade att lyda, och gör inte saker för att överleva, utan för att vi är blinda och fullständigt lurade. Vad är bäst?

  Minoriteter och oliktänkande är den typen av människor som utvecklar människan och dess idéer, socialt, teknologiskt och befriar människor från sina personliga fängelser, som byggts upp av år av manipulation och dold propaganda...

  Och den som klagade på konspiratiska tankar: LÄS!

  Vad är fel med att vara konspiratorisk? Det är bara ett annat ord för att vara misstänksam, och i dessa tider; är det inte KLOKT att vara det, så mycket fulspel som pågår bakom ridåerna. Vi får kort sagt sakta men säkert reda på att allt vi visste var en lögn och manipulation.

  ENDA anledningen att du använde det ordet var för att det hade en negativ klang i den bemärkelsen att "du var för oliktänkande, ge upp!", och tyvärr är normerna så intryckta i vårt huvud att TOM jag, konspirationernas egenutsedda mästare ( ;) ) undviker ordet. För det gör det inte lättare för mig att nå ut till andra. Inte för att ordet i sig har en dålig betydelse i sammanhanget, utan för att vi har lurats att tro att FÖR oliktänkande människor helt plötsligt ogilitigförklaras för att de tänkte utanför ramarna...


  RÄTTA MIG!

  SvaraRadera
 27. Har inte läst alla inlägg här, men vad jag dels kan utläsa är hur folk försöker skilja mellan USA's "demokrati" och kinas diktatur, där sådan här information inte skulle existera inom media...

  VAKNA...

  Nummer 1:
  Demokrati är bara ett annat ord för slöjad diktatur, med dagens mått räknade. Du får välja mellan 2 block, pest eller kolera, båda är starkt för just den ekonomiska vinningen...

  Nummer 2: I en diktatur styr ledarna med makt och rädsla, och rädslan för att dö eller skada sina familjemedlemmar ligger för grund att gola på alla oliktänkande...

  Nummer 3: I en demokrati styrs OCKSÅ samhället med just MAKT och RÄDSLA, men i en annan form. De sociala påtryckningarna av att vara annorlunda kan även här leda till att någon anger dig till polis etc p.g.a. ditt olika tänkande.

  Visst, i en demokrati är vi lite friare, för om majoriteten har så lite frihet att de börjar genomskåda politikerna, så rasar begreppet "demokrati", som på nåt sätt ger en nation stöd av folket att börja attackera andra länder för att "påtvinga demokrati" och "befria" detta stackars land...

  Men, i dessa dagar, när även demokratins medborgare får sin frihet mer och mer kränkt, så tror många att det är diktaturer som det är fel på, en grundläggande ledarmekanism som används sen urminnes tider. Att skapa en fiende. "Vi är goda, dom är dumma"...

  I en demokrati så styrs medias information med hjälp av pengar istället för polis, vilket verkar mindre allvarligt. Men är det det?
  Hur mycket har t.ex. SVENSK media skrivit om just integritetsfrågorna innan valen? Och hur mycket brydde sig politikerna om svenskarnas åsikt i FRA?

  ALLT är i nuläget diktatur i mina ögon, för minoriteten sopas under mattan i alla fallen. Personligen tycker jag att diktatur är bättre, för det är mer ärligt. Alla vet hur det ligger till, och lyder...

  I en demokrati blir vi lurade att lyda, och gör inte saker för att överleva, utan för att vi är blinda och fullständigt lurade. Vad är bäst?

  Minoriteter och oliktänkande är den typen av människor som utvecklar människan och dess idéer, socialt, teknologiskt och befriar människor från sina personliga fängelser, som byggts upp av år av manipulation och dold propaganda...

  Och den som klagade på konspiratiska tankar: LÄS!

  Vad är fel med att vara konspiratorisk? Det är bara ett annat ord för att vara misstänksam, och i dessa tider; är det inte KLOKT att vara det, så mycket fulspel som pågår bakom ridåerna. Vi får kort sagt sakta men säkert reda på att allt vi visste var en lögn och manipulation.

  ENDA anledningen att du använde det ordet var för att det hade en negativ klang i den bemärkelsen att "du var för oliktänkande, ge upp!", och tyvärr är normerna så intryckta i vårt huvud att TOM jag, konspirationernas egenutsedda mästare ( ;) ) undviker ordet. För det gör det inte lättare för mig att nå ut till andra. Inte för att ordet i sig har en dålig betydelse i sammanhanget, utan för att vi har lurats att tro att FÖR oliktänkande människor helt plötsligt ogilitigförklaras för att de tänkte utanför ramarna...


  RÄTTA MIG!

  SvaraRadera
 28. Sluta försök skilja mellan demokrati och diktatur...

  VAKNA!

  Nummer 1:
  Demokrati är bara ett annat ord för slöjad diktatur, med dagens mått räknade. Du får välja mellan 2 block, pest eller kolera, båda är starkt för just den ekonomiska vinningen...

  Nummer 2: I en diktatur styr ledarna med makt och rädsla, och rädslan för att dö eller skada sina familjemedlemmar ligger för grund att gola på alla oliktänkande...

  Nummer 3: I en demokrati styrs OCKSÅ samhället med just MAKT och RÄDSLA, men i en annan form. De sociala påtryckningarna av att vara annorlunda kan även här leda till att någon anger dig till polis etc p.g.a. ditt olika tänkande.

  Visst, i en demokrati är vi lite friare, för om majoriteten har så lite frihet att de börjar genomskåda politikerna, så rasar begreppet "demokrati", som på nåt sätt ger en nation stöd av folket att börja attackera andra länder för att "påtvinga demokrati" och "befria" detta stackars land...

  Men, i dessa dagar, när även demokratins medborgare får sin frihet mer och mer kränkt, så tror många att det är diktaturer som det är fel på, en grundläggande ledarmekanism som används sen urminnes tider. Att skapa en fiende. "Vi är goda, dom är dumma"...

  I en demokrati så styrs medias information med hjälp av pengar istället för polis, vilket verkar mindre allvarligt. Men är det det?
  Hur mycket har t.ex. SVENSK media skrivit om just integritetsfrågorna innan valen? Och hur mycket brydde sig politikerna om svenskarnas åsikt i FRA?

  ALLT är i nuläget diktatur i mina ögon, för minoriteten sopas under mattan i alla fallen. Personligen tycker jag att diktatur är bättre, för det är mer ärligt. Alla vet hur det ligger till, och lyder...

  I en demokrati blir vi lurade att lyda, och gör inte saker för att överleva, utan för att vi är blinda och fullständigt lurade. Vad är bäst?

  Minoriteter och oliktänkande är den typen av människor som utvecklar människan och dess idéer, socialt, teknologiskt och befriar människor från sina personliga fängelser, som byggts upp av år av manipulation och dold propaganda...

  Och den som klagade på konspiratiska tankar: LÄS!

  Vad är fel med att vara konspiratorisk? Det är bara ett annat ord för att vara misstänksam, och i dessa tider; är det inte KLOKT att vara det, så mycket fulspel som pågår bakom ridåerna. Vi får kort sagt sakta men säkert reda på att allt vi visste var en lögn och manipulation.

  ENDA anledningen att du använde det ordet var för att det hade en negativ klang i den bemärkelsen att "du var för oliktänkande, ge upp!", och tyvärr är normerna så intryckta i vårt huvud att TOM jag, konspirationernas egenutsedda mästare ( ;) ) undviker ordet. För det gör det inte lättare för mig att nå ut till andra. Inte för att ordet i sig har en dålig betydelse i sammanhanget, utan för att vi har lurats att tro att FÖR oliktänkande människor helt plötsligt ogilitigförklaras för att de tänkte utanför ramarna...


  RÄTTA MIG!

  SvaraRadera
 29. Har inte läst alla inlägg här, men vad jag dels kan utläsa är hur folk försöker skilja mellan USA's "demokrati" och kinas diktatur, där sådan här information inte skulle existera inom media...

  VAKNA...

  Nummer 1:
  Demokrati är bara ett annat ord för slöjad diktatur, med dagens mått räknade. Du får välja mellan 2 block, pest eller kolera, båda är starkt för just den ekonomiska vinningen...

  Nummer 2: I en diktatur styr ledarna med makt och rädsla, och rädslan för att dö eller skada sina familjemedlemmar ligger för grund att gola på alla oliktänkande...

  Nummer 3: I en demokrati styrs OCKSÅ samhället med just MAKT och RÄDSLA, men i en annan form. De sociala påtryckningarna av att vara annorlunda kan även här leda till att någon anger dig till polis etc p.g.a. ditt olika tänkande.

  Visst, i en demokrati är vi friare, för om majoriteten har så lite frihet att de börjar genomskåda politikerna, så rasar begreppet "demokrati", som på nåt sätt ger en nation stöd av folket att börja attackera andra länder för att "påtvinga demokrati" och "befria" detta stackars land...

  Men, i dessa dagar, när även demokratins medborgare får sin frihet mer och mer kränkt, så tror många att det är diktaturer som det är fel på, en grundläggande ledarmekanism som används sen urminnes tider. Att skapa en fiende. "Vi är goda, dom är dumma"...

  I en demokrati så styrs medias information med hjälp av pengar istället för polis, vilket verkar mindre allvarligt. Men är det det?
  Hur mycket har t.ex. SVENSK media skrivit om just integritetsfrågorna innan valen? Och hur mycket brydde sig politikerna om svenskarnas åsikt i FRA?

  ALLT är i nuläget diktatur i mina ögon, för minoriteten sopas under mattan i alla fallen. Personligen tycker jag att diktatur är bättre, för det är mer ärligt. Alla vet hur det ligger till, och lyder...

  I en demokrati blir vi lurade att lyda, och gör inte saker för att överleva, utan för att vi är blinda och fullständigt lurade. Vad är bäst?

  Minoriteter och oliktänkande är den typen av människor som utvecklar människan och dess idéer, socialt, teknologiskt och befriar människor från sina personliga fängelser, som byggts upp av år av manipulation och dold propaganda...

  Och den som klagade på konspiratiska tankar: LÄS!

  Vad är fel med att vara konspiratorisk? Det är bara ett annat ord för att vara misstänksam, och i dessa tider; är det inte KLOKT att vara det, så mycket fulspel som pågår bakom ridåerna. Vi får kort sagt sakta men säkert reda på att allt vi visste var en lögn och manipulation.

  ENDA anledningen att du använde det ordet var för att det hade en negativ klang i den bemärkelsen att "du var för oliktänkande, ge upp!", och tyvärr är normerna så intryckta i vårt huvud att TOM jag, konspirationernas egenutsedda mästare ( ;) ) undviker ordet. För det gör det inte lättare för mig att nå ut till andra. Inte för att ordet i sig har en dålig betydelse i sammanhanget, utan för att vi har lurats att tro att FÖR oliktänkande människor helt plötsligt ogilitigförklaras för att de tänkte utanför ramarna...

  RÄTTA MIG!

  SvaraRadera
 30. Har inte läst alla inlägg här, men vad jag dels kan utläsa är hur folk försöker skilja mellan USA's "demokrati" och kinas diktatur, där sådan här information inte skulle existera inom media...

  VAKNA...

  Nummer 1:
  Demokrati är bara ett annat ord för slöjad diktatur, med dagens mått räknade. Du får välja mellan 2 block, pest eller kolera, båda är starkt för just den ekonomiska vinningen...

  Nummer 2: I en diktatur styr ledarna med makt och rädsla, och rädslan för att dö eller skada sina familjemedlemmar ligger för grund att gola på alla oliktänkande...

  Nummer 3: I en demokrati styrs OCKSÅ samhället med just MAKT och RÄDSLA, men i en annan form. De sociala påtryckningarna av att vara annorlunda kan även här leda till att någon anger dig till polis etc p.g.a. ditt olika tänkande.

  Visst, i en demokrati är vi friare, för om majoriteten har så lite frihet att de börjar genomskåda politikerna, så rasar begreppet "demokrati", som på nåt sätt ger en nation stöd av folket att börja attackera andra länder för att "påtvinga demokrati" och "befria" detta stackars land...

  Men, i dessa dagar, när även demokratins medborgare får sin frihet mer och mer kränkt, så tror många att det är diktaturer som det är fel på, en grundläggande ledarmekanism som används sen urminnes tider. Att skapa en fiende. "Vi är goda, dom är dumma"...

  I en demokrati så styrs medias information med hjälp av pengar istället för polis, vilket verkar mindre allvarligt. Men är det det?
  Hur mycket har t.ex. SVENSK media skrivit om just integritetsfrågorna innan valen? Och hur mycket brydde sig politikerna om svenskarnas åsikt i FRA?

  ALLT är i nuläget diktatur i mina ögon, för minoriteten sopas under mattan i alla fallen. Personligen tycker jag att diktatur är bättre, för det är mer ärligt. Alla vet hur det ligger till, och lyder...

  I en demokrati blir vi lurade att lyda, och gör inte saker för att överleva, utan för att vi är blinda och fullständigt lurade. Vad är bäst?

  Minoriteter och oliktänkande är den typen av människor som utvecklar människan och dess idéer, socialt, teknologiskt och befriar människor från sina personliga fängelser, som byggts upp av år av manipulation och dold propaganda...

  Och den som klagade på konspiratiska tankar: LÄS!

  Vad är fel med att vara konspiratorisk? Det är bara ett annat ord för att vara misstänksam, och i dessa tider; är det inte KLOKT att vara det, så mycket fulspel som pågår bakom ridåerna. Vi får kort sagt sakta men säkert reda på att allt vi visste var en lögn och manipulation.

  ENDA anledningen att du använde det ordet var för att det hade en negativ klang i den bemärkelsen att "du var för oliktänkande, ge upp!", och tyvärr är normerna så intryckta i vårt huvud att TOM jag, konspirationernas egenutsedda mästare ( ;) ) undviker ordet. För det gör det inte lättare för mig att nå ut till andra. Inte för att ordet i sig har en dålig betydelse i sammanhanget, utan för att vi har lurats att tro att FÖR oliktänkande människor helt plötsligt ogilitigförklaras för att de tänkte utanför ramarna...

  RÄTTA MIG!

  SvaraRadera
 31. Nummer 1:
  Demokrati är bara ett annat ord för slöjad diktatur, med dagens mått räknade. Du får välja mellan 2 block, pest eller kolera, båda är starkt för just den ekonomiska vinningen...

  Nummer 2: I en diktatur styr ledarna med makt och rädsla, och rädslan för att dö eller skada sina familjemedlemmar ligger för grund att gola på alla oliktänkande...

  Nummer 3: I en demokrati styrs OCKSÅ samhället med just MAKT och RÄDSLA, men i en annan form. De sociala påtryckningarna av att vara annorlunda kan även här leda till att någon anger dig till polis etc p.g.a. ditt olika tänkande.

  Visst, i en demokrati är vi friare, för om majoriteten har så lite frihet att de börjar genomskåda politikerna, så rasar begreppet "demokrati", som på nåt sätt ger en nation stöd av folket att börja attackera andra länder för att "påtvinga demokrati" och "befria" detta stackars land...

  Men, i dessa dagar, när även demokratins medborgare får sin frihet mer och mer kränkt, så tror många att det är diktaturer som det är fel på, en grundläggande ledarmekanism som används sen urminnes tider. Att skapa en fiende. "Vi är goda, dom är dumma"...

  I en demokrati så styrs medias information med hjälp av pengar istället för polis, vilket verkar mindre allvarligt. Men är det det?
  Hur mycket har t.ex. SVENSK media skrivit om just integritetsfrågorna innan valen? Och hur mycket brydde sig politikerna om svenskarnas åsikt i FRA?

  ALLT är i nuläget diktatur i mina ögon, för minoriteten sopas under mattan i alla fallen. Personligen tycker jag att diktatur är bättre, för det är mer ärligt. Alla vet hur det ligger till, och lyder...

  I en demokrati blir vi lurade att lyda, och gör inte saker för att överleva, utan för att vi är blinda och fullständigt lurade. Vad är bäst?

  Minoriteter och oliktänkande är den typen av människor som utvecklar människan och dess idéer, socialt, teknologiskt och befriar människor från sina personliga fängelser, som byggts upp av år av manipulation och dold propaganda...

  Och den som klagade på konspiratiska tankar: LÄS!

  Vad är fel med att vara konspiratorisk? Det är bara ett annat ord för att vara misstänksam, och i dessa tider; är det inte KLOKT att vara det, så mycket fulspel som pågår bakom ridåerna. Vi får kort sagt sakta men säkert reda på att allt vi visste var en lögn och manipulation.

  ENDA anledningen att du använde det ordet var för att det hade en negativ klang i den bemärkelsen att "du var för oliktänkande, ge upp!", och tyvärr är normerna så intryckta i vårt huvud att TOM jag, konspirationernas egenutsedda mästare ( ;) ) undviker ordet. För det gör det inte lättare för mig att nå ut till andra. Inte för att ordet i sig har en dålig betydelse i sammanhanget, utan för att vi har lurats att tro att FÖR oliktänkande människor helt plötsligt ogilitigförklaras för att de tänkte utanför ramarna...

  RÄTTA MIG!

  SvaraRadera
 32. Just ja. Så var det där med att hitta något att sätta dit Julian för.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1337554/WikiLeaks-founder-Julian-Assange-charged-spying-US.html?ito=feeds-newsxml

  Diktaturen USA Bin Ladin visar sin fula röv igen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.