2010-12-05

Wikileaks: Sossarna gjorde en bra sak

Wikileaks-dokument avslöjar att regeringen Persson (s) faktiskt gjorde en bra sak: Man satte stopp för USA:s fångtransporter via Sverige.

Möjligen kan det vara så att (s) redan hade fått så mycket stryk de tålde – efter att ha samarbetat med CIA om utvisningen av två asylsökande egyptier till tortyr och skenrätt.

SVT | TV4 | SvD | DN

27 kommentarer:

 1. Sitter i Australien och kan inte komma in pa Wikileaks.org

  Anvander jag fel adress eller ar det censorerat har nere???

  SvaraRadera
 2. Lägg ut dokumenten från wikileaks själv!

  I AM WIKILEAKS!

  http://ligator.wordpress.com/2010/12/05/wikileaks-i-am-spartacus/

  SvaraRadera
 3. Tack Ligator,

  Kommer att forsoka sprida lite info har i Australien, maste ju jobba mot den morka sidan :)

  Mvh

  SvaraRadera
 4. http://elis.nu/index.php/2010/12/min-dag-med-internetkrig-del-1/

  http://swartz.typepad.com/texplorer/2010/12/kan-man-s%C3%A4nka-wikileaks.html

  SvaraRadera
 5. Dessa flygningar skulle aldrig ha stoppats 2006 om det inte hade varit för den föregående uppmärksamheten.

  Det är bara beklagligt att sossarnas resoluta uppträdande inte basunerades ut offentligt då det hela var aktuellt. Men det var förstås känsligt och rikserade att skada relationerna mellan Sverige och USA.

  Det här visar återigen att avslöjanden av olika slag faktiskt kan ha effekt. I Sverige var det i första hand TV4 som rapporterade om flygningarna.

  Det är också i detta ljus man bör betrakta den nytta som Wikileaksmaterialet gör.

  SvaraRadera
 6. 10 amerikanska plan med terrorister som förhindras att landa i Sverige innebär bara 10 fler i Bulgarien, Rumänien eller Baltikum.
  Utmärkt.

  SvaraRadera
 7. Anonym: Du påstår alltså att man ska tillåta vad som helst för annars kommer det ändå att ske i ett annat land?

  Är du lika principlös när det gäller alla brott?

  SvaraRadera
 8. Det finns massor av sätt att komma åt WikiLeaks läs mer här. Du kan även ladda ner allt innehåll på siten som en torrent.

  SvaraRadera
 9. Är det någon som tror att reinfelt skulle säga nej?

  SvaraRadera
 10. @Anonym 13:09:

  Om det handlar om den här typen av flygningar så tror jag att Reinfeldt skulle agera precis som Göran P gjorde. Riskerna för ett avslöjande är helt enkelt för stora.

  Sen kanske Obamas politik även har inneburit en kursändring i just det här hänseendet.

  SvaraRadera
 11. Jag tror att reinfelt är mera samarbetsvillig än Persson! De gör samma saker men borgarna är mera entusiastiska i sin underdånighet mot usa!

  SvaraRadera
 12. Här finns för övrigt en bra söktjänst för att söka direkt i Cabelgate-materialet.

  SvaraRadera
 13. Bra få veta! Både dåligt och bra saker.
  Och läs Hans Lindblad om den hemliga utrikespolitiken.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/12/hans-lindblad-om-oppenhet-och-faniga.html

  SvaraRadera
 14. Kommentatorerna här gillar uppenbarligen inte att terrorister fängslas och transporteras till olika länders fängelser.
  Mycket talande för stenkastarvänstern här.

  SvaraRadera
 15. Jag har suttit och tänkt på hur stressande det måste vara att som individ va jagad av USA. Själv blir jag stressad av småsaker i jämförelsevis. De Assange nu går igenom som människa är ju helt otroligt.

  Visst det finns tyvärr miljontals människor som har det för jävligt på jorden, men som jag ser det så är Assange verksamhet en bit av att förändra detta. Sanning är en underskattad kraft.

  SvaraRadera
 16. Kommentatorerna här gillar uppenbarligen inte att terrorister fängslas och transporteras till olika länders fängelser.
  Mycket talande för stenkastarvänstern här.


  Hej på dig du rädde lille vän behöver du en kram och en pepparkaka för att du ska bli snäll?

  SvaraRadera
 17. Wikileaks har nu fått upp ett nätverk av spegelservrar från frivilliga som de uppdaterar direkt, se t.ex. http://wikileaks.gonte2.nu/mirrors.html . Varje address på den listan går till en kopia av Wikileaks som hålls uppdaterad av Wikileaks själva. Det kan vara smart att spara sidan ifall den addresen man använder skulle gå ner.

  Om du har en Linux-server som står och går någonstans så kan du registrera den som en potentiell spegelserver här: http://wikileaks.gonte2.nu/mass-mirror.html

  SvaraRadera
 18. Det senaste från SVT Rapport:

  1) Sverige kände till USA:s övervakning.

  2) Om Carl Bildts begränsade politiska förmåga:
  "A medium size dog with big dog attitude".

  SvaraRadera
 19. Anonym 15:53:

  Nej. Vi är för rättslig prörvning, rättssäkerhet och medborgerliga fri- och rättigheter.

  SvaraRadera
 20. Fresten HAX du som gillar att sitta dit sossar;

  Urban Ahlin, socialmoderaten som nyss va på tv är kompis med Project for the New American Century - PNAC.


  http://www.newamericancentury.org/russia-20040928.htm


  STATEMENT of PRINCIPLES
  "...We seem to have forgotten the essential elements of the Reagan Administration's success: a military that is strong and ready to meet both present and future challenges; a foreign policy that boldly and purposefully promotes American principles abroad; and national leadership that accepts the United States' global responsibilities..."

  (För blåögda SVD läsare som inte har koll vem PNAC är
  http://www.youtube.com/watch?v=egqqCYSfV2k)

  SvaraRadera
 21. Märkligt att det ska behövas tusentals dokument för att fatta vad som varit uppenbart hela tiden.

  Usa´s utrikesdepartement har nu bestämt att Assange inte är journalist utan anarkist och vad det betyder kanske ni klarar att räkna ut utan 5000 dokument till.

  SvaraRadera
 22. @Micke

  Naturligtvis. man kommer försöka sätta dit och marginalisera Assange på alla upptänkliga vis, försöka få honom utmålad som terrorist, försöka sätta dit honom under någon gammal spionerilagstiftning, trycka på samtliga lydstater att få honom åtalad för vad som helst som går, försöka spamma bort wikileaks från nätet etc.
  Har man riktig tur kanske han dabbar sig litet grann så man kan blåsa upp och nyttja vindarna som blåser från hämndförsöken från två av kvinnorna han oklokt nog gett sig i lag med senast...

  ...eller hur var det nu?

  SvaraRadera
 23. Jag klarar till skillnad från er att hålla två bollar i luften samtidigt ocn anser inte att någon ska undantas från skyldigheten att stå till svars för sina handlingar och om Assange är anmäld för våldtäkt så anser jag att han ska svara för det.

  Ni gör inte det och det har jag ju redan förstått.

  SvaraRadera
 24. @Micke

  Till skillnad från dig, Micke, så förstår folket här att läsa på innan de svamlar vilt om tredje part - eller utfärdar dom innan rättegång.

  har du ens kollat upp vad Assange är anklagad för? hur oproportionerligt man har behandlat fallet? Vad fallbeskrivningen är?

  Skall vi upplysa dig eller förmår du leta reda på det själv?

  Typiskt nog framstår det hela i sin riktiga dager enligt utländsk press.

  http://www.crikey.com.au/2010/12/02/when-it-comes-to-assange-r-pe-case-the-swedes-are-making-it-up-as-they-go-along/

  Det rör sig om två kvinnor som enligt egen utsago frivilligt har haft sex med Assange - som har skrutit med det i efterhand - och som sedan fått reda på varandras existens, har sms'at varandra om sin historia, och som därefter har kört det väl beprövade knepet att "rådfråga" polisen vilket inneburit att polisen per automatik har anmält, utan att kvinnorna skulle kunna ställas till svars om "våldtäktsanmälan" visade sig falsk.

  Assange är kanhända en mansgris men vad skall man då säga om dessa kvinnor, varav en sedan länge haft uppe en "sjustegsmodell för laglig hämnd" - i.e. en perfekt modell för hur man använder lagen som hämnds för otrohet.

  http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100824/s-kvinnans-hamndlista

  Det är inte frågan om att vi inte kan hålla fler bollar i luften. Det är frågan om att du är sorgligt ägd och redan har fattat beslut utan att känna till grundläggande fakta.

  Dessa varande;

  Assange må vara en mansgris.
  Detta är ej straffbart normalt sett.
  Kvinnorna i fråga är inte "våldtagna" på något sätt som du, jag, eller någon annan utom möjligen Irene von Wachenfeldt skulle beskriva det som sådant.

  SvaraRadera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. Du och dina kollegor har tydligt och klart tagit ställning MOT att polis och åklagare utreder två polisanmälningar mot Assange och du anser liksom dina kollegor att denna utredning och eventuella rättegång sköts bäst av dig själv och internetdomtolen.

  Det gör inte jag TROTS att jag respekterar Assange för att han ger extremhögern en möjlighet att se och ta ställning till vad alla andra sett under mycket lång tid.


  Sen är det intressant att trots att ingen av er varit närvarande när Assange knullat sina "guider i Svedala" VET exakt vilket förloppet varit.
  Det är nästan bäst av allt.

  SvaraRadera
 27. Assange är kanhända en mansgris men vad skall man då säga om dessa kvinnor, varav en sedan länge haft uppe en "sjustegsmodell för laglig hämnd" - i.e. en perfekt modell för hur man använder lagen som hämnds för otrohet

  ------------------------------

  Den andra kvinnan.

  Vilket är hennes tankebrott som gör att hon inte bör ges samma möjlighet som alla andra att få sin polisanmälan hanterad reguljärt?

  Att hon sannolik INTE är feministhäxa?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.