2011-01-04

Piratpartiet: Anna Troberg i SVT Morgon

12 kommentarer:

 1. Hon ger ett mycket sympatiskt intryck!

  Än så länge verkar hon vara en "vanlig människa", till skillnad från de flesta proffspolitiker som oftast ger ett mer oljigt intryck.

  Kul och hoppas att det går vägen!

  SvaraRadera
 2. det enda negativa är väl hennes grötiga dialekt... får lite ont i svalget av att höra henne prata.

  intervjuaren var ju dock inget att hänga i granen. man måste ju älska övergången till "MEN! Inte fler än att ni bara fick 0,7% i riksdagsvalet."

  SvaraRadera
 3. Den här intervjun va inte bra. Hon vägra berätta vad hon röstat på tidigare, och hon förklara inte konkret vad som gjorde att hon omvändes till Piratpartist. Hennes Historia hur hon blev övertygad Piratpartist måste ju innehålla en konkret förklaring i sak hur hon bytte åsikt, men Anna bara talar i allmänna termer, samt vägrar tala om vad hon sympatiserat med politiskt.

  SvaraRadera
 4. Ja att Anna inte kan förmedla konkret varför hon blev Pirat är ett stort problem, hennes historia om hur hon bytte åsikt skulle ju kunna användas som en väldigt bra historia om hon bara kunde förklara det konkret och övertygande.

  SvaraRadera
 5. Klart hon tvekar att avslöja det. Piratpartiet är ju ett tvärtpolitiskt parti, och hon är väl rädd att stämplas som "höger" alternativt "vänster" av olika falanger, eller att hennes eget ställningstagande skulle stämpla hela partiet i andras ögon. Det finns redan nu debattörer som försöker stämpla piratpartiet som ett extremhöger/nyliberalt parti baserat på Ricks självdefinering som "ultrakapitalist". Jag kan förstå att Anna inte vill spä på det ytterligare. Dessutom spelar inte hennes politiska förflutna nån roll där vi nu befinner oss.

  SvaraRadera
 6. @Christoffer

  Det var inte bara det jag prata! Jag tala främst om att hon inte kunde förmedla sin historia varför hon blev Piratpartist! Men det ignorerar du totalt!

  Att hon inte var förberedd med ett bättre svar på sitt politiska förflutna var också illa, hon skapa otydlighet. Hon borde ha varit ärlig och sedan förklara varför hon blev piratpartist och ändra politisk uppfattning, de frågorna hör ihop, men hon misslyckades totalt på båda punkter. Fruktansvärt dåligt!

  SvaraRadera
 7. Så vad har Anna Troberg röstat på tidigare?

  SvaraRadera
 8. Karlsson: Tagga ner lite :) Ja, du har en poäng att hon borde ha varit mer konkret i sitt svar på varför hon blev pirat; förhoppningsvis kommer hon vara det nästa gång hon får frågan. Men fruktanvärt dåligt vet jag inte om jag skulle kalla det.

  SvaraRadera
 9. @Christoffer

  Intervjun i SVT var enormt snäll, hade hon blivit intervjuad av KG Bergström så hade hon blivit uppäten. Att hennes uppträdande i tv4 morgonsoffan uppfattades som bra var för att Arne Hegerfors var supervänlig emot henne.

  SvaraRadera
 10. @christoffer

  Dessutom måste man fatta att frågan om hennes politiska förflutna på sympatinivå är sammankopplat med frågan varför hon blev pirat. Hennes tidigare politiska åsikter är en grundläggande faktor att ta med i bilden när man ska få förklarat varför hon blev pirat. Men det vägrar du att inse Christoffer!

  SvaraRadera
 11. Som Sverigedemokrat anser jag att folket redan visat att SD bör leda Piratpartiet och att alla som anser annorlunda styrs av pkism och multikulti.

  Varför har hon slöja?

  SvaraRadera
 12. Något som jag tycker Piratpartiet måste bli bättre på att lyfta fram är att de är det enda parti som jobbar med de grundläggande principer som utgör förutsättningarna för en sund och fungerande demokrati: personlig integritet, meddelarskydd, källskydd, transparens, insyn i politiska processer, medborgerliga rättigheter, osv.

  Personlig integritet i all ära, men vad ANVÄNDS den till? Varför är den bra?

  Jag röstade på PP för att det är det enda partiet som är ideologiskt drivet och för att de faktiskt jobbar med demokratiska grundfrågor. För mig är Sverige väldigt långt ifrån en sund demokrati och det kan PP förbättra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.