2011-01-09

Tunisien fängslar piratpartister


Nu står striden om det fria ordet i Tunisien. President Ben Ali är inte road. Allvarliga oroligheter förekommer i landet och myndigheterna tar i för att stoppa information om detta i nya och sociala media.

Bland annat har tre tunisiska piratpartister fängslats – för att de bloggat och spridit nyheter på nätet om det som just nu sker i deras land.

Vore inte detta ett utmärkt tillfälle för utrikesminister Carl Bildt – som ju gärna talar om internets frihet, i andra länder – att sätta handling bakom de fina orden?

Läs mer...
Pirate MEP Christian Engström
Tunisiska piratpartiets pressmeddelande (Facebook)
Svenska Piratpartiets pressmeddelande
Piratplatsen.se
TorrentFreak
Amnesty International
Al Jazeera
Bakgrund: DN | SR
Twitterflöden: #optunisia och #sidibouzid

Sprid ordet vidare!

Uppdatering: Två har nu frigivits. Se även Le Monde.

5 kommentarer:

 1. apa tycka, apa skriva09 januari, 2011 17:25

  Doing what? Skicka Carl Hamilton?

  SvaraRadera
 2. @apa tycka, apa skriva:

  "Doing what? Skicka Carl Hamilton?"

  Du hade alltså inget att tillföra men kände ändå att du måste ta dig tiden att skriva ett inlägg? Märkligt.

  (Om du faktiskt undrade över vad en svensk utrikesminister skulle kunna göra i en situation som denna så inkluderar det bl.a att via officiella diplomatiska kanaler uttrycka sitt ogillande inför det som pågår, samt att - i Bildts fall - kanske även via sina inofficiella kanaler och sitt omfattande nätverk påtala det olämpliga i det pågående. Du vet, sådant som faller inom ramen för vad en utrikesminister i en fungerande demokrati förväntas göra. Eller du kanske inte vet...?)

  SvaraRadera
 3. Calle "massmördare" bildt säger du? Vad ska han komma med? Han är lika insyltad i leken som resten av idioterna. Läs på lite mer om hur bildt och Lundin oil sett till att 10.000 tals afrikaner mördats.

  SvaraRadera
 4. På onsdag ska jag gå till Tunisiens ambassad och överlämna ett brev och begära att rapparen Hamada Ben-Amor släpps omedelbart.

  Någon från Piratpartiet får gärna följa med.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.