2011-02-01

Krig mot... stoppade möbler?


Jag fick syn på en siffra...

Årligen dör uppåt 1.500 personer i EU på grund av brand i möbelstoppning [PDF]. 10-15.000 människor skadas årligen.

Det kan jämföras med att på sin höjd några hundra personer i EU dör varje år på grund av terrorhandlingar. (Främst är det inhemska separatister och vänsterextremister som slår till. Islamistisk terrorism står för ungefär 0,4 procent av antalet terrorattentat i EU.)

Så, med tanke på de oerhörda säkerhetsarrangemang, den massiva övervakning och alla de inskränkningar i våra fri- och rättigheter som war on terror har fört med sig: Vad skall vi göra åt alla stoppade möbler?

Jag menar, det är ju faktiskt flera gånger fler som dör av möbelbränder än av terrorism. Och antalet offer måste väl ändå vara den mest relevanta faktorn? Eller?

Nähä, inte det...

15 kommentarer:

  1. Vilka är konkret de man kallar separatister, är det sådana som vill frigöra sig från staten, lite som libertarianer, men att de tar till våld för att åstadkomma det?

    Vilka är de mest käna separatistiska grupperna, och hur många har strukit med i kända gruppers attentat? Kan de välkända kriminella gängen räknas dit?

    SvaraRadera
  2. De små rester av det svenska försvaret som finns kvar (i Sverige) övade sig under 2010 mot just det separatistiska hotet, bland annat norr om Boden och runt Höör i Skåne.

    Separatism (desintegration) är en naturlig följd av en strömning i överheten mot mera globala maktstrukturer. Som Malmström som förespråkar ett svenskt NATO-medlemsskap. Som EU-kommissionen som alltmeta detaljerat vill reglera centralt.

    Då blir separatism en naturlig följd.

    SvaraRadera
  3. Terroristhandlingar har högre sprängkraft än myglande företagare. Myglande företagare anses inte vara ett hot mot demokratin och samhällets grundvalar.

    Men, måste jag framhålla, är inte varje död människa en katastrof för demokratin här och nu? Demokratin är ju enkom ett medel för att varje demokratisk medborgare ska tillförsäkras någon form självbestämmanderätt.

    Här avslöjar sig statsmakten något. Människoliv är inte lika viktigt som föreställningen om den symbolverkan som den indirekt demokratin har för makthavarna själva.

    Medborgarna är både under- och sidoordnad makthavarna. Det är ganska avslöjande.

    SvaraRadera
  4. Terrorism kan rikta sig mot makthavarna, och har som syfte att påverka makten.

    Stoppade möbler slår till slumpmässigt.

    Det är skillnaden, och därefter prioriteringen.

    SvaraRadera
  5. Men de sammanlagda riskerna av stoppade möbler och terrorism blir genast mer betydande.
    För HAX ursäktas en riskfaktor av en annan.
    Hur var det med logiken?

    SvaraRadera
  6. @ Anonym 14:12

    Menar du att man bör klumpa ihop alla hotbilder och sedan bekämpa den mildaste av dom?

    SvaraRadera
  7. Mot slutet av 80-talet(?) var det visst någon som i protest eldade upp sig utanför USA's ambassad i Stockholm.

    Var det en tidig "terrorist" som farit illa av amerikanska gärningar annorstädes? Någon som vet mer?

    SvaraRadera
  8. Jag tror att det är muslimerna som stoppar möblerna.
    Eller så är det judarna,eller romerna.

    Jag är inte riktigt uppdaterad på vad som gäller men jag vågar ta diskussionen.

    SvaraRadera
  9. Förbjud möbler, DO IT FOR THE CHILDREN!!!

    /Ban children, its for he guns.

    SvaraRadera
  10. Fel Micke.
    Det är romerna som stjäl stoppningen

    SvaraRadera
  11. O andra sidan stoppar de en jäkla massa terrorister varje år ffa i Storbritannien och inte heller håller andelen muslimer i europa på att minska... så behovet kmr att öka

    den relativt låga frekvensen av terrorbrott som argument mot övervakningsstaten är inte bra tkr jag, och jag är ändå emot den jag med, men av integritetsskäl.

    SvaraRadera
  12. Hur fan skulle det se ut om vi började göra rationella riskbedömningar. Då skulle det militärindustriella komplexet gå i konken, politiker tvingas vara kompetenta, tidningar skulle ha faktainnehåll och ängsliga medelklasskärringar behöva skaffa sig ett liv...nej verkar enklare att fortsätta som nu.

    SvaraRadera
  13. DA säger: Hur många dör av avlyssning?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.