2011-03-26

Juholt: Den sociale demokraten

Markeringen gick inte att missa. Gång på gång uppredade den nye (s)-ledaren den i sitt linjetal. Sociala demokrater. Inte, som alltid förr, demokratiska socialister. Ännu ett parti tar farväl av ideologin.

Nu handlar svensk politik om vem som är bäst förvaltare av vårt land. Vem som kan leverera mest bang for the buck.

När borgerligheten samtidigt drivs av pragmatism och resultaten av de senaste attitydundersökningarna är risken att vi kommer att få en förfärlig valrörelse 2014. "Allting som du gör, kan jag göra bättre" - typ.

Särintressen, grupplojaliteter och överbudspolitik kommer att ställas framför idéer och visioner.

6 kommentarer:

  1. Ägna er åt korporativismen hois högern.

    Det är ert största problem.

    SvaraRadera
  2. Oavsett vad folk här anser om Birger Schalug, så har han rätt i att alla partier har en skrämmande lik verklighetsbild, det kan aldrig va bra för en demokrati när alla är så rörande överens.

    Politik har blivit ett fotbollsspel där alla måste följa domarens verklighets bild. Domaren är diktatorn som alla demokrater slaviskt följer. Vem är denna diktator, jo det är statsmakternas makt överförd till privat regi över hela världen.

    Socialdemokraterna övergav sin ideologi redan med Göran Persson, han var Sveriges första Borgliga politiker vid statsmakten i modern tid. Han kunde få igenom moderaternas politik i egenskap av att vara socialdemokrat, han öppna upp för svenska folket att acceptera moderat politik med socialdemokratisk retorik. Sen var det bara för Reinfeldt att kopiera detta och ta över makten.

    Tyvärr fattar inte folk att detta är sanningen, högern hatar Göran Persson, han var ju socialist i deras ögon, ja han var det i retoriken men inte i praktiken. I praktiken var han precis som Reinfeldt en skapare av Korporativism. Men varken högerns eller vänsterns väljare kan se detta för de är hjärntvättade och kan därför inte se detta. Inte ens personer som hax som blivit piratartister klarar av att se detta med klara ögon.

    Problemet med libertarianer är att även deras ideologi öppnar upp för korporativism det är bara att se på historien. Men även den socialistiska staten har samma problem.

    Vi måste hur bra vår egna ideologiska övertygelse än är, släppa denna övertygelse och börja se på allt med nya ögon annars kommer vi bli vallade som små får till vår fålla av någon som vi litar på för att vi gillar hans retorik istället för hans innehåll.

    hax jag ber dig kasta dina högeruppfattningar i papperskorgen dem får dig inte att se hela bilden.

    SvaraRadera
  3. Krister Lee,

    tack för att du finns! Du har upplyst mig om hur saker ligger till. Nu har jag skådat ljuset. Var finns du så att jag kan följa dig i alla väder?

    SvaraRadera
  4. @K Lee: och vilket sekteristiskt politiskt trossamfund skall vi ägna vår uppmärksamhet åt då?

    /knastertorr

    SvaraRadera
  5. Hå, hå ja, jaa och suck...

    Ja jag rösta på PP de två senaste valen, dvs inte de etablerade partierna i riksdagen, en protest röst. hoppas inte PP nu går och blir ett högerliberalt parti.

    SvaraRadera
  6. @Krister Lee

    Om alla har fel, vad är då det rätta? Vad är det egentligen du vill?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.