2011-03-18

Man skäms över vårt land

Nästa vecka utvisas två barn, fem och tio år gamla, till Makedonien. På egen hand. De kan bara tala svenska.

Så här får ett anständigt samhälle inte bete sig!

23 kommentarer:

 1. En sak som jag tycker är märkligt är att de inte kan sitt hemspråk. Vi har ju hemspråks-undervisning. Känns som kommunen har brustit i det ifall de inte kan sitt språk.

  SvaraRadera
 2. Det blir sådär när man låter en fascistisk minoritet på 4 procent styra agendan genom att oupphörligt gapa att man "inte får" diskutera skapandet av den ultranationalistiska och fascistiska staten Sverige.

  SvaraRadera
 3. Pernilla,
  Barnens hemspråk är svenska, vilket är det enda språk de kan.
  Vad menar du?

  /KA

  SvaraRadera
 4. Frågan är, vad gör barnen i Sverige in the first place?

  SvaraRadera
 5. Varför har mamman gömt sig? Om hon tar sitt förnuft till fånga och inställer sig samtidigt till barnens flyg så är de inte ensamma. Vilken mamma lämnar sina små barn med okända trots hon vet att de förr eller senare kommer att tvingas tillbaks till hemlandet?

  SvaraRadera
 6. Nej, Micke. Så där blir det när välfärdssamhället kör över friheten.

  SvaraRadera
 7. vänsterwiki: en mamma med allvarliga psykiska problem? Som det tydligt står i artikeln.

  SvaraRadera
 8. KA: Barnen kom hit 2006, de lärdes då svenska uppenbarligen missades att underhålla deras hemspråk vilket nu får förödande konsekvenser när de skall bege sig hem.

  Felet ligger helt på kommunen (barnhemmet) som inte har sätt till att underhålla deras hemspråk utifall de skulle få avslag.

  SvaraRadera
 9. Frågan är, vad gör barnen i Sverige in the first place?

  --------------------------------

  Dom är här för att spöka för alla fascister.

  SvaraRadera
 10. För den Sverigedemokratiska antintellektuella PK eliten är det förbjudet att diskutera ämnet humanism.

  Före samma fascister är det politiskt korrekt att sparka på på barn om dom inte är arier.

  SvaraRadera
 11. Felket ligger att staten lyssnat på fascisternas krav att gatan ska skickas hem även om dom levt hela sina liv i Sverige och tris att deras föräldrar bevisligen inte är kapabla att ta hand om dom.

  Jag hatar er lika mycket som ni hatar dessa barn.

  SvaraRadera
 12. Om vi nu skall ha ett idiotiskt system där det tydligen kan ta flera år att komma fram till ett beslut om någon får eller inte får uppehållstillstånd så borde man för helvete åtminstone kunna vänta någon eller några månader tills man hittat mamman så att man kan utvisa hela familjen samtidigt.

  SvaraRadera
 13. Före detta jugoslaviska republiken Makedonien om jag får be...

  Självklart är det inte humant. Det är inte märkligt att moderaternas halaste ål är migrationsminister.

  SvaraRadera
 14. Anonym 15:00,

  Jo precis, yngsta barnet var i princip nyfödd när han kom hit för fem år sedan om han nu är fem år idag. Han har alltså aldrig gått i skolan och antagligen heller aldrig talat sitt "hemspråk" (som jag fortfarande anser är svenska då det enda hem han har haft är Sverige). Eller menar du (och Pernilla) att hemspråksundervisning ges redan på dagis nuförtiden?
  Hur som helst är tydligen svenska deras modersmål, i alla fall femåringens.

  Och du, felet ligger inte alls hos kommunen. Felet ligger i en störd idé om nationer och deras gränser och att vem som helst, hur som helst, inte skall få korsa gränserna och bosätta sig var de vill.

  /KA

  SvaraRadera
 15. Vad fan, rent ut sagt. Jag hade för mig att Sverige undertecknat FN:s barnkonvention?

  SvaraRadera
 16. Michael Gajditza

  Jo, det har vi - men rådande tolkning är att barnkonventionen bara kan tillämpas på de barn som uppehåller sig i riket lagligen.

  Annars kan man ju tänka sig många barnfamiljer automatiskt skulle få stanna om det anses vara barnets bästa, vilket det ju i många fall torde vara.

  SvaraRadera
 17. Ja migrationsverket har baserat sin expertis förut på vad nationaldemokrater säger till dem. Samt skålat med champagne efter utvisningsbeslut av bl.a ett sjukt barn. Man undrar ju var de rekryterar sin personal, ska det stå hjärnslö eller rasist på deras CV för att få jobb där. Verkar inte bättre. Jag tror allvarligt talat att vårt migrationsverk är en vansinnig sekt som hatar invandrarbarn. Det ännu mer otäcka är dock att inte många svenskar blev upprörda när det kom fram att den socialdemokratiska regeringen tagit expertisråd ifrån nationaldemokraten och läkaren Thomas Jacksson, se länkar nedan.

  Rykten om simulering - men inga bevis

  Migrationsverket firade avvisning

  SvaraRadera
 18. Thomas Jackson var den som bla skrev om att apatiska invandrar barn fejkade sitt tillstånd och regeringen och migrationsverket lyssnade på honom.

  Skillnaden på Jimmie Åkesson och topparna i Moderater och socialdemokraterna är deras politiska färg i övrigt är de rätt överens om hur man ska behandla människor.

  SvaraRadera
 19. @vänsterwiki

  ...gå och häng dig

  SvaraRadera
 20. Så här ser Anette Bäcklund ut som är känd för sina dråpliga uttalanden emot invandrare, hon ser ond ut enligt min bedömning.

  Anette Bäcklund

  SvaraRadera
 21. KA: Ja det är stört med nationer men så länge vi skall ha den välfärdsstat vi har så krävs ordentligt hårda nypor för att selektera andra som vill komma hit.

  Jag är mer än för att vi stryper den allmänna välfärden och samtidigt sänker skatterna ordentligt, sedan räcker det med att man kan visa att man kan försörja sig själv eller att någon tar på sig det ansvaret, då kan vi ha ordentligt öppna gränser, vi kan dock inte kombinera de två.

  Sedan tillbaka till detta fall, nej de har inte fått lära sig sitt modersmål de har fått lära sig svenska, de är inte svenskar och kommer inte att få bli svenskar enligt beslut.

  SvaraRadera
 22. @Anonym 19 mars, 2011 16:01

  Nej, barnens modersmål ÄR svenska.

  /KA

  SvaraRadera
 23. Anonym @ 19 mars, 2011 16:01

  Det är möjligen bättre att använda termen "första språk", vilket är vad svenska är för de här barnen.

  Vanligtvis är det det samma som "modersmål", men vad deras modersmål är - det kvittar faktiskt lika.

  Som vanligt får man inte reda på några detaljer, men som generell princip tycker jag att alla har rätt till en självständig prövning oavsett om man är barn eller inte.

  Och vad avser barnen har de redan anpassat sig till att bo i Sverige och enligt 5 kap. 6 § Utlänningslagen ska skälen inte behöva ha samma allvar och tyngd som krävs för en vuxen.

  Särskilt i områden där sekretess gäller av omsorg för personernas integritet bär samhället anstränga sig för att tillhandahålla t.ex. domar i anonymiserad form, så att man kan bedöma migrationsdomstolens prestationer i offentlig debatt, i stället för att spekulera.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.