2011-03-15

Piratpartiet liberalerna? Del 2.

I dag har Piratpartiets ordförande, Anna Troberg, en replik på gårdagens debattartikel i Expressen om Piratpartiets framtid.

4 kommentarer:

 1. I finska riksdagsvalet ställer Liberalerna upp i valförbund med piratpartiet.

  Liberalerna är ett litet parti som senast satt i riksdagen i början av 90-talet.

  SvaraRadera
 2. Bard & co skriver i slutet på sin artikel:

  "Alternativet är att Piratpartiet gräver ner sig i att driva en obskyr kamp för ett fåtal frågor, som aldrig kommer att bära in partiet i något parlament..."

  Dessförinnan har man propagerat för att PP skall ägna sig åt upplevda brister i frågor såsom droger, barnporr, transsexuella's könsbyten och prostition.

  Är ingen pp-anhängare men att Troberg får ihop ett svar på detta kvalificerade trams, eller ens orkar ägna den tid, är smått imponerande - hatten av! :)

  /Johan

  SvaraRadera
 3. Bard borde hålla sig väldigt långt borta från PP. Har inte den människan parasiterat nog i politiken?

  FP passade inte för honom, så då kom Liberati. Då det inte räckte till så fick det bli Liberaldemokraterna, som han kort och gott kapade från annat håll. Sedan var det tydligen inte modernt längre och nu vill han alltså än en gång kapa en befintlig plattform i sitt namn?

  Jag har inget emot att PP skulle gå åt en mer liberal linje, men jag ogillar verkligen att Bard ska försöka stå och pilla i det hela. Än mindre vill jag se honom inta någon högre position.

  SvaraRadera
 4. Fritjof Nilsson16 mars, 2011 15:02

  Jag tror också att PP behöver förändras ordentligt. Som det ser ut nu är chansen stor att vi inte kommer in i Europaparlamentet och gör vi inte det så vore det en katastrof på två sätt. Dels så kan svenska politiker göra lite som de vill med Internet- och integritesfrågor ett bra tag framöver och dels så tror jag inte att PP kommer återhämta sig igen efter en sådan förlust.

  Jag undrar vidare lite vad PP håller på med. Vi har haft öppet mål när det gäller Louis Vuitton och datalagringsdirektivet och ändå har det hörts oerhört lite. Vid sidan om skriverier på piratbloggar så har det nästan inte varit någonting. Jag är nog såpass skeptisk, att jag inte tror att innehållet i piratbloggarna når ut till särskilt många fler än antingen redan övertygade eller meningsmotståndare. Vi behöver höras och synas mer, visa att vi fortfarande finns och är med i leken och få vanligt folk att förstå varför vi tycker och kämpar för det vi gör.

  Därför är det ju bra att Anna Troberg sagt att hon har som mål att göra partiet mer mänskligt och begripligt för den breda massan, men det är ganska bråttom med positiva resultat nu. Vad vi borde göra är till exempel demonstrera, skriva debattartiklar, anordna offentliga möten etc.

  Jag håller med om vissa tankar när det gäller liberalism inom partiet, men jag håller också med om kommentarer från förra inlägget på ämnet liberalisering. Jag tror till exempel att man skulle kunna få de flesta som vill ha en mer frihetlig syn på upphovsrätten att även förstå poängen i mer personlig frihet i fråga om narkotika och prostitution. Däremot så tror jag, precis som flera andra, att vi skulle förlora för många väljare på vänsterkanten om vi började förespråka till exempel plattskatt.

  Jag är själv inte vänster (inte höger heller), men trots det för en progressiv beskattning av två orsaker. Dels tycker jag det är bra med ett starkt, skattefinansierat välfärdssystem och dels så är det bra att möjligheten att tjäna hur mycket pengar som helst begränsas, eftersom det alldeles för lätt går att köpa sig makt. Jag skulle dock fortsätta att rösta på PP ändå, men jag är tveksam till att de som befinner sig längre ut på vänsterkanten skulle vara lika förlåtande. En av PP:s styrkor som jag ser det, är att partiet förenar folk från både vänster och höger i en gemensam sak.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.