2011-03-15

Datalagringen och moderat bunkermentalitet

Moderata Ungdomsförbundets ordförande, Erik Bengtzboe, låter som en riktig piratpartist på SvD Brännpunkt i dag.

Han uppmanar sina partikamrater att rösta nej till datalagringsdirektivet / teledatalagringen i riksdagen i morgon. Han påminner justitieminister Ask om hennes egna ord om att datalagringen är "en allvarlig kränkning av den personliga integriteten och de mänskliga rättigheterna".

Bengtzboe skriver bland annat "Ett genomförande av direktivet i Sverige skulle innebära en oproportionerlig inskränkning av vanliga människors privatliv och integritet med effekterna långt värre än vad riksdagens politiker vågar inse. Den storebrorsstat som George Orwell beskrev i sin bok 1984 var menad som ett avskräckande exempel, och inte som en handbok."

Bravo! Men kommer det att hjälpa? Gissningsvis inte. Moderaternas bunkermentalitet i integritetsfrågorna låter sig knappast rubbas.

Vad Erik Bengtzboe, hans medlemmar i MUF och de andra borgerliga ungdomsförbundens medlemmar bör göra - det är att ta sig en rejäl funderare. Varför sviker de borgerliga partierna i en så tydlig borgerlig kärnfråga som medborgarnas rätt till privatliv? Går det att göra något åt detta, på riktigt? Och om inte, vilka slutsatser bör man dra och vilka blir konsekvenserna?

1 kommentar:

 1. Gösta Bohman-moderat15 mars, 2011 11:57

  När den f.d. Muf-ordföranden Wykman kritiserade FRA-lagen blev han inkallad till det mörka rum i källaren på partihögkvartet där han blev uppträngd mot väggen av ordförande Reinfeldt och chefstorped Shlingmann. Där fick han "an offer U can't refuse"

  Efter det sa Wykman inte ett knäpp om FRA-lagen och han såg även till att lägga locket på inom Muf för att hindra Muf från att kritisera FRA-lagen. Det hette att det var "politiskt omöjligt" att argumentera för ett upphävande av FRA-lagen och därför meningslöst att ens försöka.

  Nu är det väl dags att utsätta Erik Bengtzboe för samma behandling?

  Ingen j-vel ska tro att de komma och mopsa mot den store ordföranden Reinfeldt inom partiet. Lyder du blint och håller k-ften belönar vi dig med med välbetalda positioner, men glöm aldrig vem som bestämmer.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.