2011-03-07

Strasbourg-vecka

Så har Europaparlamentet åter flyttat till Strasbourg för en vecka. Än så länge är huset i princip tomt, medan de flesta sitter i bilar, på tåg och i flygplan på väg hit.

Det blir förmodligen inget om EU:s internetcensur under denna session. Det verkar som om parlamentets motstånd under förra sessionen har fått något att gå i baklås. Vilket känns lovande.

Veckan domineras för övrigt av att man firar den hundrade internationella kvinnodagen. Cocktails för jämställdhet, typ...

I övrigt kommer vi att dra i alla spakar vi kommer åt, vad gäller datalagringsdirektivet. Kan vi göra något för att stoppa riksdagens beslut den 16 mars, härifrån, då skall vi göra det.

7 kommentarer:

  1. Kan inte någon miljömupp räkna ut hur mycket CO2 som varje sån här flytt producerar.
    Är dessa flyttar miljöneutrala, köper EU utsläppsrätter för det?

    SvaraRadera
  2. Skall ta tillfället i akt och äta lunch i lugn och ro, innan invasionen och kaoset...

    SvaraRadera
  3. Det känns som att du ofta är på plats tidigare än de flesta andra, tidigt på måndagen. Är det bara omständigheter, eller undviker du medvetet kaoset som följer senare? =)

    SvaraRadera
  4. Jag åker, i lugn och ro, på söndag.

    SvaraRadera
  5. @Anders

    Det känns ju finurligt att motverka slöseri med skattepengar med än mer skattepengar.

    SvaraRadera
  6. Allt är möjligt i EU. Tänkte mest att försöka stoppa detta vansinne med miljöargument eftersom det för tillfället kan få vilken politiker som helst att lägga sig på rygg.

    SvaraRadera
  7. @Anders

    Det funkar inte när franska nationella intressen och prestigesymboler är inblandade.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.