2011-04-06

Dagens moralpanik

Nu får ni väl för fan ge er..!

28 kommentarer:

 1. Astrid Lindgren får man väl ta bort också. Pippis pappa var ju negerkung på en söderhavsö.

  Västerländsk imperialism.

  SvaraRadera
 2. Dagens citat "Att låten dessutom går i dur, väcker inte heller någon tanke på att visan beskriver något strängt obehagligt och ett ämne som strider mot konventionerna om de mänskliga rättigheterna."

  SvaraRadera
 3. Skulle Evert Taube, p.g.a. Flickan i Havanna från 1922, diskvalificera från att pryda en svensk penning?

  Den svenska feminismen är sedan ett tag riktigt korkad. Att fördöma någon idag för vad den gjorde för snart 90 år sedan och som då inte var olagligt kan inte vara annat än en mycket ogenomtänkt halmgubbe.

  Jag minns hur vi i skolan på låg- eller mellanstadiet sjöng Flickan i Havanna tillsammans med mer eller mindre religiösa lärare med stor glädje, och det var för ca 30 år sedan. Det var ingen moralpanik då inte. Utan endast ljuva toner från det idylliska svenska folkhemmet. :-)

  Evert Taube, må du leva vid våran penning!

  SvaraRadera
 4. Gösta Bohman moderat06 april, 2011 21:03

  Sedelmotiven är en beklämmande manifestation av den totala historielösheten i Sverige. Sedlar är inte frimärken. Bergman har för tusan bara varit död i ett par år.

  Vad är det för fel på Linné, Bellman, Nobel och Selma Lagerlöf? Istället blir det tramsig genuskvotering och ett snävt 1900-perspektiv.

  Varför inte gå hela vägen i dårlandet och ha sedlar med Schyman, Zlatan, Lennart Hyland, Kamprad, Carola, Runar, Filip & Fredrik, Gert Fylking, Greider, Suzanne Osten, Marie-Louise Ekman-deGeer-Bergenståle, Leif Loket Olsson, Sara Lidman, Jan Myrdal, Birgitta Dahl, Sven Wolter, Baader & Meinhoff, och Mona Sahlin?

  Sverige är ett land i förfall.

  SvaraRadera
 5. I bland känner jag för att äta en "Nogger black" fast den smakar fadd.

  SvaraRadera
 6. OT: SvD: Malmström vill bötfälla Sverige

  370.000 kr om dagen är väl ungefär vad som kunde väntas. 135 miljoner om året alltså.

  SvaraRadera
 7. Ingen som röstat på (s),(v),(mp),(f),(c) eller (m) - alla officiellt feministiska partier - har någon som helst rätt att ondgöra sig över detta. Ni är alla medskyldiga.

  SvaraRadera
 8. Silver Liberation Army!!!!!!!!!


  http://maxkeiser.com/2011/03/06/silver-liberation-army-official-communique-no-2-formal-declaration-of-war-on-banker-occupation/

  SvaraRadera
 9. Jag struntar fullkomligt i vilka som är på sedlarna bara det inte står € på dem.

  SvaraRadera
 10. Men skärp er, Tristan och Pyongyang Kim. "Feminismen" som sådant har ingenting emot Taube på sedlarna. Emelie Bergbohm har det, vilket är en annan sak. Säkerligen finns det andra som håller med henne. Att därmed dra hela rörelsen, samt sex riksdagspartier, med i det hela gränsar till rent idiotiskt. Det är inte direkt liberalismens grundkärna att låta hela kollektiv stå till svars för enskilda individers handlingar.

  SvaraRadera
 11. Johan, jag medger att jag var oförsiktig genom att använda ett kollektivbegrepp. Det ska förhoppningsvis inte upprepas.

  SvaraRadera
 12. Jussi Björling blev ratad till förmån för en kvinnokvoterad medelmåtta.

  Uppmaning till civil olydnad mot genusmaffian. Rita skägg och mustach på kvinnosedlarna.

  SvaraRadera
 13. Skit i papperspengarna, join the silver liberation army!

  SvaraRadera
 14. Alla ovan denna kommentar är trollade.

  SvaraRadera
 15. "Jussi Björling blev ratad till förmån för en kvinnokvoterad medelmåtta.

  Uppmaning till civil olydnad mot genusmaffian. Rita skägg och mustach på kvinnosedlarna."

  Du glömde av geografimaffian. Det finns inte två sedlar med koppling till samma område.

  Fånigt.

  SvaraRadera
 16. En till i ungefär samma stil...

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/07/riksbanken-g-r-om-g-r-j-mst-llt

  SvaraRadera
 17. Alla ovan denna kommentar är trollade.

  ja du är köpt och får betalt för att automatiskt stoppa Silver Liberation Army. Fega fåntratt du är på det förlorande laget.

  SvaraRadera
 18. Men tänk till lite innan ni svarar reflexmässigt!! Taube förskönar faktiskt mäns våld mot kvinnor i den här sången. Varför? För att våldtäkt är våld mot kvinnor. Punkt slut.

  Det framgår tydligt att flickan måste prostituera sig för att hon är fattig, "hon har inga pengar kvar". Hon vill alltså inte ha sex med sjömän. Sex där den ena inte vill brukar kallas för våldtäkt!

  Det är illa nog att den här visan sjungs på musiklektionerna i grundskolan.

  Evert Taube förskönar våldtäkt och mäns våld mot kvinnor! Om Taube får pryda den nya 50-lappen är det en skymf mot alla som blivit utsatta.

  SvaraRadera
 19. "För att prostitution är våld mot kvinnor. Punkt slut." menar jag förstås...

  SvaraRadera
 20. För att prostitution är våld mot kvinnor.

  Som kvinnan tillåter emot betalning. Du kan inte tvinga människor att de inte får skada sig själva. Man kan inte försvara någons integritet om de inte försvarar den själva. PUNKT!

  SvaraRadera
 21. Det framgår tydligt att flickan måste prostituera sig för att hon är fattig, "hon har inga pengar kvar".

  Det finns massor av fattiga kvinnor som väljer att inte prostituera sig. Det finns kvinnor som prostituerar sig som inte är fattiga. Människor måste stå för sina egna val oavsett omständigheterna.

  Däremot kan jag hålla med om att ekonomier som har hög andel av prostitution är usla ekonomier av den enkla anledningen att denna verksamhet inte har något konstruktivt eller produktivt att erbjuda.

  SvaraRadera
 22. @Irene

  Kan man på något sätt leda i bevis att Taubes syfte var att försköna prostitution?

  Uttrycket "hon har inga pengar kvar" kan inte utan extrapolering tolkas som annat än en tillfällig likviditetskris. Kanske finns det nya pengar runt hörnet? Det sägs det inget om.

  Uppenbarligen tar hon emot sjömannen fastän han deklarerar att han inte har några pengar. Helt uppenbart tar hon dock emot en ring från honom, men det framgår inte att det är en ersättning för sexuella tjänster. Det kan lika gärna vara en förlovningsring och flickan vinkar glatt när hennes fästman ger sig av.

  Var är prostitutionen?

  Eller är alla kvinnor som har sex med män egentligen prostituerade på något vis?

  SvaraRadera
 23. Suck.

  Vad kommer härnäst?

  Birgit Nilsson sjunger i nazistoperor...

  Astrid Lindgren glorifierar självmord...

  SvaraRadera
 24. Till anonyma:
  "Människor måste stå för sina egna val oavsett omständigheterna."
  "Man kan inte försvara någons integritet om de inte försvarar den själva."

  Och ni tycker väl att det är helt ok att kvinnor som klär sig utmanande med kort kjol blir våldtagna? För det är ju precis det ni skriver! "Man kan inte försvara någons integritet om de inte försvarar den själva."

  Att köpa sex är att våldta, det går inte att förneka det! Tror ni hon vill ha sex med er eller? NEJ! Det spelar ingen roll om kvinnan av tragiska omstädnigheter känner sig tvungen att sälja sex. Lika lite som det spelar någon roll om en tjej är klädd i kort kjol. Det är fortfarande våldtäkt! OAVSETT om kvinnan anses "be om det" eller "uppmana till det" av "egen vilja". Kvinnan vill inte och därför är det våldtäkt.

  Dessutom är knark förbjudet. Ni tycker väll inte att man ska legalisera allt knark?

  SvaraRadera
 25. Och ni tycker väl att det är helt ok att kvinnor som klär sig utmanande med kort kjol blir våldtagna? För det är ju precis det ni skriver! "Man kan inte försvara någons integritet om de inte försvarar den själva."

  En kvinna som är ute på stan i kort kjol och som blir våldtagen har inte gått med på att ha sex emot betalning.

  En kvinna som utbyter sex emot betalning har själv valt att ha sex för pengar.

  Om du anser att dessa två saker är samma sak så är du dum i huvudet, punkt.

  Att köpa sex är att våldta, det går inte att förneka det!

  Som sagt du är dum i huvudet. Att en människa går med på att ha sex emot betalning är inte samma sak som att bli tvingad till sex.

  Däremot finns det kvinnor/flickor som tvingas av hallickar att prostituera sig och i det avseendet är det frågan om våldtäckt och slaveri.

  Men det finns faktiskt prostituerade kvinnor som bedriver sin egen verksamhet utan hallickar och där kan du inte påstå att det är samma sak som våldtäkt. Skulle prostitution va lagligt så skulle man kunna förbjuda hallickarna och kvinnorna skulle kunna få polisskydd som alla andra för sin verksamhet.

  Tror ni hon vill ha sex med er eller?

  Det finns en hel del exempel på lata kvinnor i västvärlden som tycker prostitution är lättförtjänta pengar, är dessa kvinnor korkade, förmodligen, men det borde inte va förbjudet för någon att få ta del av.

  NEJ! Det spelar ingen roll om kvinnan av tragiska omstädnigheter känner sig tvungen att sälja sex. Lika lite som det spelar någon roll om en tjej är klädd i kort kjol. Det är fortfarande våldtäkt!

  Var vänlig ta din medicin du har svåra problem med verkligheten. Det är skillnad på en kvinnas val av kläder och en kvinnas val av hur hon väljer att tjäna pengar, fattar du inte det bör du söka psykiatrisk hjälp.

  OAVSETT om kvinnan anses "be om det" eller "uppmana till det" av "egen vilja". Kvinnan vill inte och därför är det våldtäkt.

  Du är en jävla kvinnohatare som anser att du kan berätta för alla kvinnor vad dem tycker, du är ett svin och du är en jävla tyrann, ta ditt fascistiska nylle och stoppa upp det i arslet där det hör hemma.

  Dessutom är knark förbjudet. Ni tycker väll inte att man ska legalisera allt knark?

  Kriget emot droger har mördat tusentals med människor via drogkrig, Kriminella krafter blir starkare och polisen svagare och underrättelsetjänster tjänar pengar på droger och polisstaten får möjlighet att byggas ut ännu mer så att du kan få din fasciststat där vi får diktatur som kommer mörda människor som inte passar in i samhällets normer. Lycka till med det, kvinnor har aldrig blivit väl behandlade i diktaturer och nu vill du skapa en diktatur på steroider. Stackars lilla jävel, du är ju slut i huvudet.

  SvaraRadera
 26. Irene du är med i en sekt om du tror på att det inte finns kvinnor som vill prostituera sig. Även en feminist borde veta att det finns korkade människor och att även kvinnor representerar en del av den korkade mänskligheten tillsammans med männen. Att påstå något annat vore likvärdigt med rasism.

  SvaraRadera
 27. Feminism är ett samlingsnamn för spritt språngande galna fruntimmer.

  SvaraRadera
 28. Feminism är viktigt men det har spårat ur totalt i Sverige via Feministiskt Initiativ. Det behövs en feministrörelse, och man behöver fördömma prostitution, men att förbjuda den är bara kontraproduktivt och man kan inte påstå att det är våldtäkt när en kvinna väljer att sälja sin kropp för pengar. Det är tragiskt, men det är inget man kan lagstifta bort. Vad man måste åt är hallickarna dem är svinen som ska förbjudas. prostituerade och torskar får leva sina patetiska liv utan hallickarnas inblandning.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.