2011-04-15

Säkerhetsteatern

Vad är det för samhälle vi håller på att få..?

10 kommentarer:

 1. Men de kan ju inte nakenskanna den unga resenären, då gör de sig skyldiga till barnpornografibrott...

  /CN

  SvaraRadera
 2. Snälla Hax. Inte har väl du gått på den där snyfthistorien?

  Om vissa var undantagna från säkerhetskontroller skulle man ju lätt kunna låta knarket och sprängämnena bäras av dessa personer genom säkerhetskontrollen.

  Om sådana som du fick styra skulle vi ha ett betydligt ofriare samhälle. Att slippa bli sprängd i luften när man flyger är frihet det också. Det tror jag du hade begripit förr i tiden (innan du gav dig i lag med snyltare och grönvänster).

  SvaraRadera
 3. @Johan H:

  Det är uppenbart att du inte har några barn själv. Jag tycker synd om dig...

  Men nåja, det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera att farbror bin Laden et al har vunnit.

  SvaraRadera
 4. Johan H: Kan inte vara lätt att vara så rädd som du är, själv är jag 70-talist och uppvuxen med vetskapen om att det snarare var en fråga när inte om världen skulle gå under i en atomkrig!

  Några terroristangrepp här och där vs total undergång...

  Tja vi överlevde total undergång vi lär nog överleva lite terroristangrepp också så ta en Toy och lugna ner dig!

  SvaraRadera
 5. Berättade för min mor och syster om detta och deras reaktion var som Johans.

  Om man tittar på filmen så ser man att man omöjligen skulle kunna gömma en bomb på denna lilla varelse utan att det skulle upptäckas.

  Hans

  SvaraRadera
 6. Johan H:

  Jag kan ge mig fan på att någon idiot kommer att spränga sig - och ta något hundratal med sig - i kön till säkerhetskontrollen.

  SvaraRadera
 7. Jag är vanligtvis en stor beundrare av HAX men förstår inte problemet här.

  Låt oss dra HAX resonemang till sin spets. Om vi inte undersöker allt och alla som ska flyga så innebär detta att det är meningslöst att genomsöka någon. Är det någon här som inbillar sig att islamisterna skulle dra sig för att använda sina egna barn som bombkurirer?

  Såg inget i personalens beteende som visade någon som helst brist på respekt för barnet.

  Ibland förvandlas småbarnsföräldrar till lättkränkta petimeterfascister där minsta sak som kan uppfattas som en kränkning av föräldrarnas förlängda ego, barnet, måste dras till sin spets. Ofta finner man dessa narcissister bland de redan privilegierade silverskedsbarnen.

  /Byggaren

  SvaraRadera
 8. @Anonym /Byggaren 17 april, 2011 11:34.

  För en närmare granskning av varför säkerhetsteatern är totalt värdelös rekommenderar jag att du kollar upp vad de verkliga säkerhetsexperterna säger.

  Det är nämligen så att en terrorist begiven på att spränga ett flygplan i luften redan som det är designar sitt försök för att kringgå befintlig säkerhet.

  Det räcker i sak med att en enda terrorist kommer på att stoppa upp sprängdegen och detonatorn i ändtarmen så hjälper inte någon av dagens säkerhetsåtgärder.

  Regeln om att man bara får ha 100 ml vätska i en flaska separat förpackad är också den tämligen värdelös då den mängden nitroglycerin är fullt tillräcklig för att blåsa ut ett par meter ur flygplanskroppen.

  Ersätt hårddisken i din "laptop" med C4 så finns det inte en säkerhetskontroll i världen som fixar att hitta den med även stringent kontroll.

  Och så vidare.

  Det du argumenterar ur är den falska föreställningen, till att börja med, att dessa kontroller gör dig säkrare. Det gör de inte. Rena idioter utan en plan och vettvillingar kan eventuellt hindras ta ombord uppenbara skjutvapen och knivar men de åtgärder vi idag vidtar och planerar vidta kommer aldrig att kunna stoppa en enda "kompetent" terrorist om han väl lyckats ta sig ända fram till terminalen.

  Att i det läget genomsöka sexåringar är värdelöst redan från början och därmed blir faktiskt kränkningen i sig helt onödig.
  Tanken med all säkerhet är att de eventuella övergrepp som begås - i fallet att ett flertal främmande vuxna personer kladdar på en blyg gråtande sexåring - måste kunna rättfärdigas som en nödvändig åtgärd för att garantera allas säkerhet.

  Det kan den inte.
  Den är faktiskt helt och till fullo onödig och då blir det enbart till ett fall av onödigt översitteri.

  SvaraRadera
 9. Scary Devil Monestary:
  Med andra ord så beror de senaste årens brist på terrordåd i luften på terroristernas goda vilja?

  Jag saknar kunskap att bedöma sanningshalten i dina påståenden om att exempelvis en dator med "C4" skulle passera en säkerhetskontroll. Jag antar att du har kollat upp det själv och inte fabulerar. Just att du använder just ordet C4 i stället för sprängmedel får mig att undra.

  Om du får välja mellan att flyga med ett plan som har nuvarande säkerhetskontroller eller ett plan som saknar dessa, vilket skulle du då själv välja att flyga med?

  Vilket plan tror du att eventuella terrorister själva väljer att flyga med? Precis som brottslingar går terroristerna efter minsta motståndets lag.

  Vilket plan tror du att 6:åringens föräldrar helst flyger med? Att de är upprörda beror nog mest på att de behandlas som alla andra. De är ju inga terrorister så varför ska just deras dotter kollas? Det är bättre om man bara kollar upp folk som är mörkhyade eller ser ut att vara muslimer. Jag är nog ganska säker på att det är så de flesta tänker.

  Att folk blir så upprörda just över flygplatskontroller tror jag beror på att folks egon aldrig är så stora som när de flyger.

  /Byggaren

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.