2011-05-02

Vem skall nu bli terrorismens ansikte?


Människor och länder tycks behöva fiender. Fiender är enklast att identifiera om de har ett ansikte.

Nu när al-Qaida-ledaren Usama bin-Ladin sägs vara död – vem kommer då att bli terrorismens nya ansikte? Någon kommer det att bli, annars fungerar inte dramaturgin.

Sedan var det tur och bra för USA:s självkänsla att de slutligen lyckades fälla bin-Ladin innan han dog av sig själv, av ålderskrämpor.

Dock kan man konstatera att bin-Ladin lyckades med sitt uppsåt före sin död. Han fick oss i västvärlden att bli rädda och ängsliga. Han fick våra regeringar att börja inskränka de medborgerliga fri- och rättigheterna. Och det lär tyvärr fortsätta, hur död den islamistiska terrorns främste pin-up-pojke än är.

30 kommentarer:

  1. Hear, Hear!!!
    Tänk, jag undrade just detsamma - vad ska det nu bli av alla restriktioner och idiotier när man flyger... ska vi slå vad om att man snabbt tar fram något nytt att vara rädd för?

    SvaraRadera
  2. Men snälla Osama Bin Laden har med all säkerhet varit död i flera år. Detta var förmodligen en present som Obama behövde för att bli omvald.

    Dramaturgin förändras inte för att Osama Bin Laden är död. Det fortsätter som vanligt. Man var tvungen att förklara Osama död innan denna fabel började tappa trovärdighet även hos neokonservativa väljare. Samtidigt kunde Obama dra fördel av det.

    Kroppen som vi ser nu har säkerligen bevarats via kryoteknik

    SvaraRadera
  3. Med tanke på att han enligt samstämmiga (om än sannolikt ihopgooglade) uppgifter ska ha varit beroende av dialys i mer än tio år och att han huvudsakligen levt i afghanska grottor och på pakistanska bakgator undrar jag om han inte är död sedan 2004/2005 då de sista videorna med honom kablades ut.

    SvaraRadera
  4. Du kan vara säker på att det snart kommer en hämndaktion från al-Qaida. Och då poppar det nog upp ett lämpligt namn att fokusera på. Och så kan nedmonteringen av våra demokratiska principer fortsätta.

    SvaraRadera
  5. Du kan vara säker på att det snart kommer en hämndaktion från al-Qaida. Och då poppar det nog upp ett lämpligt namn att fokusera på. Och så kan nedmonteringen av våra demokratiska principer fortsätta.

    SvaraRadera
  6. För min del så tenderar jag att tro på Benazir Bhutto när hon för ett antal år sedan råkade haspla ur sig i en bisats att Usama var blev mördad av någon mörk figur ur Pakistans säkerhetstjänst (nedtystad BBC-intervju med David Frost. sök..). Senare blev hon också mördad som bekant.

    Annars håller jag med dig, det handlar om att frammana en gemensam fiende att samlas kring, knappast något nytt. Västvärldens makthavare, med de neokonservativa och diverse (o)säkerhetstjänster i synnerhet kom i ett akut behov när sovjetunionen kolapsade. Sådana här hot ha makthavare alltid använt sig av, i synnerhet då i form av diverse religiöst groll, vilket funkar sämre i sekulära samhällen.

    -Magnus

    SvaraRadera
  7. Det ironiska är att Bin Laden aldrig hade något med 9/11 att göra :P. Det har ju varit känt ett tag att 9/11 utfördes av den amerikanska regeringen för att förbreda för NWO.

    USA hade nog kunnat döda Bin Laden när som helst så varför gjorde man det nu? Var man rädd att han skulle avslöja vad som egentligen hände 9/11?

    Det finns förstås en möjliughet att Bion Lade aldrig har existerat utan bara är nån skådespelare som NWO tar fram för att skrämma folk och nu var man klar med honom,.

    SvaraRadera
  8. estoniabetong02 maj, 2011 18:12

    Frågan är, finns det nu några tydliga, otvivelaktiga foton/filmer på bin ladens kropp, från nu när han sägs ha dödats och sänkts i havet.
    Om inte, så kommer frågorna strax dundra in.

    SvaraRadera
  9. nu dyker de underbegåvade konspirationsteoretikerna fram ur sina hålor.
    Precis som förväntat.
    Men det är klart att man får räkna med det när nu Socialstyrelsen har tillåtit inhysingarna på Rättspsyk att ha tillgång till internet.

    SvaraRadera
  10. Varför inte de onda och fasansfulla Klingons från exoplaneten Qo'noS?

    http://www.startrek.com/database_article/klingons

    SvaraRadera
  11. Obama behöver all hjälp för att vända hemmaopinionen. Det finns en sannolikhet att han har varit död länge.

    Flera källor säger nu att operationen nu var ute efter att döda bin Laden, och INTE att ta honom till fånga. Bevisen mot honom har alltid varit svaga (och antagligen insamlade mot regelverket, och inte giltliga), så domstol har inte varit en option.

    SvaraRadera
  12. nu dyker de underbegåvade konspirationsteoretikerna fram ur sina hålor.
    Precis som förväntat.
    Men det är klart att man får räkna med det när nu Socialstyrelsen har tillåtit inhysingarna på Rättspsyk att ha tillgång till internet.


    Så fick en liten människa känna sig stor genom att kalla misstänksamhet inför makthavare för konspirationsteorier. En lite liten spenslig ryggradslös ynkrygg fick uttala sig. Så trevligt...

    SvaraRadera
  13. Om inga bevis förs fram, är det självklart att konspirationsteorierna kommer dugga tätt. Utan bevis kan man ju inte tro på någonting...

    SvaraRadera
  14. Detta förändrar naturligtvis ingenting, snarare blir världen osäkrare.

    Gör jämförelsen att Usain Bolt skulle trilla av pinn, vad skulle hända då? Jo, plötsligt skulle de mest villiga att lyckas i skiktet under plötsligt känna att det fanns en lucka att fylla, att chansen som världsett var "up for grabs"...

    SvaraRadera
  15. Jag blir så trött03 maj, 2011 09:47

    Wikileaks läkte för en vecka sedan ett dokument som sa att om Usama Bin Laden blir dödad så kommer det bli ett atombombskrig som hämnd ifrån Al Quaida.

    "One of the terrorist group’s most senior figures warned that al-Qaeda had obtained and hidden a nuclear bomb in Europe that would be detonated if Osama bin Laden was killed or captured."

    Wikileaks: Al-Qaeda plotted chemical and nuclear attack on the West
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8472810/Wikileaks-Al-Qaeda-plotted-chemical-and-nuclear-attack-on-the-West.html

    Så lämpligt att detta dokument släpptes en vecka innan Usama Bin Laden blev dödad.

    Detta är ett stort skämt, hur länge tror dem att de kan hålla på. Folk som går på det här spelet är idioter.

    Mindre roligt är att atombomben med största sannolikhet kommer att sprängas om folket i USA inte går med på USA: regeringens ännu mer utökande av polisstaten.

    Den som inte fattar att Al Quaida och USA lever i en sjuk symbios med varandra för att förminska allas vår frihet är idioter.

    Hur svårt kan det va atyt se detta mönster?

    SvaraRadera
  16. Usama bin Laden har varit nedfrusen i flera år och nu tog man fram liket?

    Red Alert: Government Had Osama bin Laden Frozen for Years
    http://www.infowars.com/red-alert-government-had-osama-bin-laden-frozen-for-years/

    SvaraRadera
  17. De jag finner intressant är timeingen på detta. Wikileaks läkte för några veckor sedan guantanamo dokumenten, innehållande en hel del av de ledtrådar USA använde för att spåra Bin Laden.
    Frågan är då, var det wikileaks blåslampa som tvingade USA att faktiskt tillslut ta kol på sin Dr Evil? Uppenbarligen visste de sedan länge var han var, vad hade hänt om de tappade bort honom igen? Vad hade hänt om Journalister började pussla ihop ledtrådarna själva om var han kan befinna sig? Ville USA verkligen fånga Bin Laden? Som du säger, han var perfekt ansikte för deras skräckpropaganda. Speciellt perfekt om man vet var man har honom.

    SvaraRadera
  18. Total öppenhet om var, hur och när Osama bin Laden förvandlades till lik skulle förvåna mig, i synnerhet i skenet av den kommandoaktion som genomfördes i förrgår. Attacken mot bin Ladens gömställe är sannolikt bara en av flera aktioner som är riktade mot Al-Qaida. Så vi får nog ge oss till tåls med information utöver det som har symbolvärde för stunden.

    Bortsett från att Osama bin Laden förtjänar hat så måste man erkänna att han var en människa med känsla för poesi. Hade han inte blivit så fördärvad av wahabitismen så kunde han nu istället ha blivit en uppskattad poet. Och Adolf Hitler hade kanske blivit en ansedd konstnär istället för diktator om han ungått att fängslas av nazismens maktbärande frestelser.

    Så lustigt det kan bli när människan stakar ut sin livsbana... Måhända skall vi vara lyckliga över att det finns så få despoter som det gör.

    Men å andra sidan, är inte den representativa demokratin despotism i portionsförpackning...?

    SvaraRadera
  19. Den sk. "sannings"-rörelsen är en lustig skara. Vad det än handlar om så ska de dra fram sina konspirationsidéer. Det är som att de ska misstro allt och alla (förutom andra i "sannings"-rörelsen då) bara för sakens skull.

    SvaraRadera
  20. Den sk. "sannings"-rörelsen är en lustig skara. Vad det än handlar om så ska de dra fram sina konspirationsidéer. Det är som att de ska misstro allt och alla (förutom andra i "sannings"-rörelsen då) bara för sakens skull.

    Man behöver inte va med i någon jävla truth movment för att se att detta stinker. Ditt inlägg är för övrigt hjärndött för du bemöter inte ett enda argument, eller sakfråga som framförts. Du är av ett märkligt släkte som litar på att USA dödat Usama Bin Laden först nu på de sett som de beskriver det.

    SvaraRadera
  21. Rättelse: de sätt som de beskriver det.

    SvaraRadera
  22. Man behöver inte va med i någon jävla truth movment för att se att detta stinker. Ditt inlägg är för övrigt hjärndött för du bemöter inte ett enda argument, eller sakfråga som framförts. Du är av ett märkligt släkte som litar på att USA dödat Usama Bin Laden först nu på de sett som de beskriver det.

    Jag skrev bara en kommentar om sanningsrörelsen, vilka argument och sakfrågor tycker du att jag borde bemöta och om vad? Jag har inte ens nämnt Bin Laden och ändå drar du slutsatsen att "Du är av ett märkligt släkte som litar på att USA dödat Usama Bin Laden"?

    Med andra ord är ditt inlägg ungefär vad man kan förvänta sig av någon som antagligen tror på de här konspirationsidéerna. Alltså med tanke på det sättet du drar definitiva slutsatser på väldigt begränsade grunder.

    SvaraRadera
  23. Jag skrev bara en kommentar om sanningsrörelsen, vilka argument och sakfrågor tycker du att jag borde bemöta och om vad? Jag har inte ens nämnt Bin Laden och ändå drar du slutsatsen att "Du är av ett märkligt släkte som litar på att USA dödat Usama Bin Laden"?
    Med andra ord är ditt inlägg ungefär vad man kan förvänta sig av någon som antagligen tror på de här konspirationsidéerna. Alltså med tanke på det sättet du drar definitiva slutsatser på väldigt begränsade grunder.


    Det är väldigt lätt att kolla om du snackar skit nu. Svara på frågan, tror du att USA dödade Usama Bin Laden år 2011 o maj månad?

    Om svaret är ja så har du uppenbarligen snackat skit, men en person med hela huvudet fyllt av lögner som du kan givetvis inte förstå det.

    SvaraRadera
  24. Det är väldigt lätt att kolla om du snackar skit nu. Svara på frågan, tror du att USA dödade Usama Bin Laden år 2011 o maj månad?

    Om svaret är ja så har du uppenbarligen snackat skit, men en person med hela huvudet fyllt av lögner som du kan givetvis inte förstå det.


    Ledsen, men du beter du dig alldeles för mycket som ett troll för att jag ska bedöma mig att svara.

    SvaraRadera
  25. Pics or it didnt happen!

    SvaraRadera
  26. Body double. The real one has been dead for years.

    SvaraRadera
  27. Ledsen, men du beter du dig alldeles för mycket som ett troll för att jag ska bedöma mig att svara.

    ...som sagt du snackade skit. Avslöjad. Bra då var det klarlagt.

    SvaraRadera
  28. @Anonym

    http://images.starcraftmazter.net/4chan/for_forums/looks_like_a_troll.jpg

    Ärligt talat, jag har svårt att tänka mig att någon sansad/seriös person skulle formulera sig som du (vilda påståenden, personangrepp). Det är som menat för att skapa gräl, precis så som troll arbetar.

    SvaraRadera
  29. Ärligt talat, jag har svårt att tänka mig att någon sansad/seriös person skulle formulera sig som du (vilda påståenden, personangrepp). Det är som menat för att skapa gräl, precis så som troll arbetar.

    Ärligt talat ta ur pinnen ur röven

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.