2011-05-26

Piratjägarna tänker börja stämma vanliga Svenssons

Där kom den.

Anti-piratbyrån tänker nu börja jaga och stämma helt vanliga Svenssons som har tankat hem någon enstaka film till fredagsgroggen.

Nu kommer tonläget att skruvas upp igen. Man tackar, höll jag på att säga.

20 kommentarer:

 1. Hmm, borde inte det betyda att dom första målen kommer hamna runt säg, valet 2014?

  SvaraRadera
 2. PP's försvar av fildelarna låter som 70-80-talets "De har ju ingen lokal!", dvs att de rår inte för det och det är den andres fel - obegripligt. Har man begått ett brott är det ju rimligt att man ställs till svars för det, eller?

  /Johan

  SvaraRadera
 3. Johan:Att döda dig ger betydligt mindre påföljd än att kopiera en film, något för dig och Ponten att tänka på kanske!?

  SvaraRadera
 4. Johan: Man försvarar inte, man angriper de som tidigare ljög när dom sade att detta aldrig skulle hända. Det är ganska tramsigt att försöka blanda bort korten.

  Och "Din granne" har en god poäng. En människas liv är inte värt någonting alls i dagens Sverige och då har vi dessa små bäbisar som bölar över imaginära vinstbortfall.

  För en person som på något sätt har en tro på en marknadsekonomi så borde detta skapa ilningar i ryggmärgen. Tydligen är du inte en sådan person.

  SvaraRadera
 5. Jag börjar fundera på hur skatteverket handskas med mediaindustrins förlustavdrag, samt om jag själv kan deklarera förlust på 100 fantasiljoner.

  /Smen

  SvaraRadera
 6. Det är viktigt att vi inte blir för repressiva mot enskilda personer som kopierar upphovsrättskyddat material samtidigt har de som skapar exempelvis musik rätt att kunna leva på sitt skapande. Liberaldemokraterna har idag tagit över piratpartiets program när det gäller internetrelaterade frågor men vi vill samtidigt se en utvecklad politik som medger att upphovsrättsinnehavarnas intressen tillgodoses och som gör att internet inte blir laglöst land.

  När vi kommer in i riksdagen 2014 kommer vi att ställa som krav på den regering vi stöder att de skall anta vår syn på upphovsrätten.

  läs mer på www.liberaldemokraterna.com

  SvaraRadera
 7. Lars H: "de som skapar exempelvis musik rätt att kunna leva på sitt skapande"

  Jaså, varför då? Det är envars eget ansvar att hitta en lösning på sin försörjning för sin hobby det är ingen gudagiven rätt för vissa att kunna kräva det bara för att man håller på inom kulturen!

  SvaraRadera
 8. @Lars H: För det är juh inte direkt så att någon lever på att skapa t.ex. musik i dagsläget?

  Jag kan inte undgå att notera att, iaf av vad du skriver, så verkar LibDem att försöka båda äta kakan och ha den kvar.

  SvaraRadera
 9. WysiWyg: kritiker uttrycker sig gärna så men det vi i Liberaldemokraterna vill göra är att genom pragmatiska lösningar skapa möjligheter för alla att komma överens och hitta lösningar som alla tjänar på. Vi vill komma bort från konfrontation och ersätta det med kärlek och samarbete. Det är därför vi har så stor potential i valet 2014.

  Vi samlar redan idag personer från alla grupperingar som har en liberal grundsyn i Liberaldemokraterna och vi växer i rasande takt.

  SvaraRadera
 10. Tillägg. Kritiken beror ofta på att pragmatism är ovanligt i svensk politik. Liberaldemokraterna är något nytt och unikt.

  SvaraRadera
 11. Lars H-
  Sluta prata för liberaldemokraterna. Du får det att låta som att alexander bard kan fortsätta att sampla musik utan risk medan vanliga svenssons ligger i riskzonen. Det är inte det liberaldemokraterna jag är en del av och med din retorik kommer du inte vinna över en enda pirat.

  SvaraRadera
 12. Tjohoo! Jag ser framför mig 100.000-tals nya Piratpartister om några år som delar ut flygblad och talar på torg runt om i Sverige!

  Ner med Demokraturen!

  SvaraRadera
 13. Lars H: Det är väl lite väl magstarkt att påstå att liberaldemokraterna har tagit över piratpartiets program när det gäller "internetrelaterade" frågor? Jag kommer ihåg när liberaldemokraternas principdokument presenterades för ett tag sedan - upphovsrätt nämndes med en eller två meningar, och vad jag minns så stod det inget om att tillåta all icke-kommersiell användning eller minska den ekonomiska skyddstiden till fem år. Och patent nämndes inte med ett enda ord.

  Nu lyckas jag inte ens hitta det dokumentet på webbsidan av någon anledning.

  SvaraRadera
 14. Liberaldemokraternas manifest finns på vår hemsida. Klicka på en länk högt upp till höger på förstasidan så hittar ni det.

  Låt mig understryka att det är just ett manifest och vårt första dessutom. Det innebär inte att det representerar vår hela politik utan i det försöker vi mycket kortfattat beskriva vad vi tycker på några olika områden.

  I manifestet står som sagt inte särskilt mycket om vare sig upphovs- eller patenträtt utan endast detta:

  "Patenträtten är ett område som måste ses över och moderniseras. Dagens patentsystem stjälper mer än det hjälper och utnyttjas ofta av storföretag för att stoppa olika projekt. Många miljösatsningar blir inte av och sjuka människor får inte tillgång till medicin, särskilt i tredje världen. Vi vill gradvis förändra patentsystemet så att företag och uppfinnare fortfarande kan tjäna pengar, men utan att hämma utvecklingen.

  Internet innebär att vi inte längre är hänvisade till ett kulturellt utbud som är bestämt uppifrån. Dagens medborgare har tillgång till hela världens musik, text och bilder. Detta är något vi ska bejaka, inte försöka förbjuda.

  Genom att försöka stänga de forum som är de nya kulturskaparnas huvudsakliga fönster mot omvärlden, bidrar upphovsrättsindustrin och de lagförslag och lagar de stödjer till att strypa den kulturella återväxten.

  Internet fyller i dag samma funktion som folkbiblioteken gjorde för hundra år sedan. Internet är gynnsamt för folkbildning och samhällsutveckling.

  Den allt hårdare tillämpningen av en föråldrad upphovsrätt skapar dock stora problem, för såväl kulturskapande som för enskilda medborgares integritet. Fildelning är i grunden något positivt både för de enskilda medborgarna och för samhället i stort."

  I vårt kommande partiprogram kommer detta och väldigt mycket annat, att utvecklas och beskrivas både djupare och mer utförligt.

  SvaraRadera
 15. Michael Gajditza,

  hur kan ni ha partiprogram om ni inte är ett parti?

  SvaraRadera
 16. Annonym: Det är riktigt att liberaldemokraterna inte är ett parti. Partiet lanseras förs i Almedalen.

  SvaraRadera
 17. Lars H,

  hur går det med namninsamlingen?

  SvaraRadera
 18. Trollet Anonmym 13.14: för helvete, hur många gånger skall jag behöva säga att vi inte börjat samla in namn än? Har du inget vettigare att komma med?

  SvaraRadera
 19. Lars H, ni har ju visst börjat samla in namn, det började ni med för flera månader sedan. Fanns en blankett för att värva namn på stan och allt på hemsidan.

  Jag tänkte skriva mitt namn och skicka in men sedan så gick jag med i er mailing lista och efter några timmar i den miljön med principlöshet så höll jag på och spy av avsky.

  Ljug lagom!

  SvaraRadera
 20. Det hade väl varit mycket mer intressant juridiskt om XNT hade etablerat sig i Sverige med utgivningstillstånd.

  Försåvitt det bara delats ut torrentfiler har jag svårt att förstå vari det olagliga ligger.

  Att publicera torrentfiler på kan inte vara konstigare än att publicera dragningslistor för Bingolotto. En titel och en hashsumma. Vem tar skada av det?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.