2011-05-17

Svensk politik i förändring


Svensk politik är skakig just nu.

Socialdemokraterna försöker komma tillbaka utan att förnya sig. Det går... sådär. Just nu har man ingen ordning i partiet alls. Vilket till exempel leder till att framtiden för den svenska libyen-insatsen avgörs av hur spelpjäserna i det socialdemokratiska partiet råkar vara uppställda från en dag till en annan.

Fas 3-soppan visar ett politiskt spegelland. Borgarna är numera för vuxendagis som verktyg mot arbetslösheten. Sossarna, som tidigare var för, är nu mot – mest för att regeringen nu är för. Sverigedemokraterna gnuggar händerna och ser en riksdagsvotering som ännu en möjlighet att förödmjuka regeringen. De enda som är emot Fas 3 för att det är dåligt, det tycks vara miljöpartiet.

Miljöpartiet, ja... De har kongress till helgen. Nya språkrör skall väljas. Och i vart fall en av kandidaterna, Fridolin, har sett den liberala lucka i svensk politik som skapats av den borgerliga avideologiseringen. Var säker på att han kommer att börja flirta så smått med alliansen.

Min gissning är att de borgerliga partierna och (mp) så småningom kommer att göra upp. (S) får driva mot klipporna bäst de vill. Och (sd) kommer då att bli totalt ointressanta.

11 kommentarer:

  1. MP kan aldrig samarbeta med moderaterna då dör partiet. Moderathatet är extremt stort i miljöpartiet det måste man va medveten om. Folkpartiet, Centerpartiet är dock möjligt, KD är ytterst tveksamt, men samtal kan nog föras mellan MP och KD. Men MP kommer inte ens samtala med M, gör dem det så kommer väljarna lämna MP.

    SvaraRadera
  2. I övrig förstår jag inte vad du talar om när det gäller Socialdemokratin, de har ju förändrats hela tiden. Alla som vet något om politik vet att moderater har infiltrerat partiet och gjort dem till ett moderat light parti med socialdemokratisk retorik. Reinfeldt studerade S och tog deras retorik och på det blev han statsminister eftersom svenska folket alltid har röstat på retorik samt vad massmedia framhåller som bästa alternativ.

    Det block som media är mest vänliga emot i valen vinner alltid valet. Svenska folket läser tidningar och ser på TV som religiösa läser bibeln. Media styr hur viljelösa idioter ska rösta och de lyckas alltid.

    Därför röstar jag Pirat jag vill krossa mediamonopolen!

    SvaraRadera
  3. Skatt är Stöld17 maj, 2011 18:11

    Fridolin var och talade på en av Frihetsfrontens talarkvällar för många år sedan. Hade velat gå men jag fick förhinder.

    Hur liberal är han egentligen?

    SvaraRadera
  4. @ Anonym 17:32

    MP kan aldrig samarbeta med moderaterna så länge socialdemokraterna åtminstone förefaller vara ett livskraftigt alternativ, ett förlustval till för S och det finns en åtminstone formell lucka i mitten mellan blocken varifrån Mp på sikt skulle kunna bli större än S, om de tar tillfället i akt att distansera sig från det sjunkande skeppet...

    SvaraRadera
  5. OT: Ola Lindholm raderad från SVT

    http://www.medievarlden.se/nyheter/2011/05/ola-lindholm-raderad-fran-svt

    Sista Sovjetstaten? SVT?

    SvaraRadera
  6. MP kan aldrig samarbeta med moderaterna så länge socialdemokraterna åtminstone förefaller vara ett livskraftigt alternativ, ett förlustval till för S och det finns en åtminstone formell lucka i mitten mellan blocken varifrån Mp på sikt skulle kunna bli större än S, om de tar tillfället i akt att distansera sig från det sjunkande skeppet...

    Du fattar inte. Människor som är miljöpartister hatar moderater som människor. Vi talar om ett hat som är jämförbart mellan judar och palestinier i israel, inget skämt. Om det var lagligt för miljöpartister att skjuta moderater så skulle dem göra det. Den dagen miljöpartister börjar tala om att bilda regering med moderater, den dagen byter Miljöpartiet namn.

    SvaraRadera
  7. Gustav Fridolin om sitt bästa jobb, sitt sämsta jobb och Piratpartiet
    http://www.youtube.com/watch?v=z6GsWPTNUq4

    SvaraRadera
  8. "Du fattar inte. Människor som är miljöpartister hatar moderater som människor. Vi talar om ett hat som är jämförbart mellan judar och palestinier i israel, inget skämt. Om det var lagligt för miljöpartister att skjuta moderater så skulle dem göra det. Den dagen miljöpartister börjar tala om att bilda regering med moderater, den dagen byter Miljöpartiet namn."

    Och det finns även gammal herrgårdsadel inom M som hatar "fribönderna" inom C så mycket att de skulle vilja kalla in militären mot CUF på landsbygden. So What? What's Your Point! Om Mp tröttnar på att vara på den förlorande sidan kommer den yngre generationen att göra upp med gammal haterism på samma sätt som M förnyats efter sekelskiftet.

    SvaraRadera
  9. Och det finns även gammal herrgårdsadel inom M som hatar "fribönderna" inom C så mycket att de skulle vilja kalla in militären mot CUF på landsbygden. So What? What's Your Point! Om Mp tröttnar på att vara på den förlorande sidan kommer den yngre generationen att göra upp med gammal haterism på samma sätt som M förnyats efter sekelskiftet.

    Det är främst de unga i MP som hatar moderaterna. Testa själv gå på ett mp medlemsmöte och propagera för att man ska samarbeta med moderaterna. Du kommer att bli utslängd med huvudet före. Lycka till!

    SvaraRadera
  10. i övrigt är det skrattretande att du hänvisar till moderaternas förändring som bygger på ren toppstyrning och att man kastat sin ideologi i papperskorgen. Jävla idiot!

    SvaraRadera
  11. calling krakow22 maj, 2011 11:54

    Att ge företag betalt med skattepengar för att dom ska få gratis arbetskraft, då hade man likagärna kunnat ge pengarna direkt till den sjuka personen istället.

    Vill man verkligen ändra på något så kunde man lätta upp regler kring företagande, sänka skatten, inte ge bidrag till företag och låter saker sköta sig själv.

    Fast det är ju klart, bättre betala en jobbcoach med skattepengar för att jaga dom sjuka svinen som inte vill jobba.

    Och så fortsätter man att arragera däckstolarna på titanic.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.