2011-06-15

Dagens larmrapport

Aftonbladet varnar för en ny istid. Redan inom fem till tio år.

9 kommentarer:

 1. Skulle vi inte få global uppvärmning?

  SvaraRadera
 2. Nu är vi tillbaka på 70talet igen.

  Snart kommer Al Gore att åka världen runt och klaga på att vi förbrukar för lite el...

  SvaraRadera
 3. Hahaha, kommer ihåg när jag för något år sen fick mothugg här på Henriks blogg när jag hävdade att 70-talet hade sin egen lilla hysteri angående Global nedkylning.

  Kan ju säga att jag har mer förtroende för dom som hävdar att vi möjligen är på väg mot en nedkylning/istid än nuvarande värmealarmister. Man kan ju undra om värmealarmisterna även anser att det är CO2 som orsakar istider också. Det är väl bekvämast så, gissar jag.

  SvaraRadera
 4. e/LD: Påminner en hel del om "The Day After Tomorrow" vilket parodiserades bäst utav SouthPark-gänget :-)

  SvaraRadera
 5. Artikeln hävdar att Galileo Galilei följde förra perioden av låg solfläcksaktivitet 1645-1715. Problemet är att Galili dog 1642 och då inte hade ägnat sig åt astronomi på många år (husarrest plus att han blev blind 1638).

  Alarmist-artiklar har sällan rätt åt något håll. Men visst är det kul att se tyckare och politiker göra lappkast.

  SvaraRadera
 6. Och vem tror på Aftonbladet? Det handlar om en solforskare som vill sexa upp sin forskning lite genom att hävda att den har massiva konsekvenser här på jorden. Vore det inte bättre att kolla med en klimatforskare, någon som faktiskt vet något om hur klimatet på jorden fungerar?

  Vi kan ju konstatera att trots en längre period med ovanligt låg solaktivitet så har jordens temperatur fortsatt vara rekordhög, så något empiriskt stöd för ny istid finns det inte.

  SvaraRadera
 7. "Vi kan ju konstatera att trots en längre period med ovanligt låg solaktivitet så har jordens temperatur fortsatt vara rekordhög"

  Jamfort med vad?

  SvaraRadera
 8. Emil, jämfört med tidigare perioder vi har mätdata för, perioder under vilken solaktiviteten var högre.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.