2011-06-16

Om SD - "Sluta ljuga för väljarna"

I dag har Markus Uvell en debattare i Aftonbladet – om riksdagen och (sd). Han uppmanar så väl regering som opposition att sluta ljuga och trixa, vad gäller deras förhållande till partiet.

Han skriver bland annat "Denna cirkus av lögner, pajkastning och ömsesidiga anklagelser kan inte tillåtas fortsätta. Alliansen och Socialdemokraterna bör i stället säga som det är: de bygger ibland sin strategi på stöd från SD. I stället för att ljuga för väljarna bör de öppet bjuda in SD till samtal – när sakfrågan är rätt."

Tja... (Sd) är ju faktiskt invalda i riksdagen. Och de andra partierna samarbetar i bland med dem, fast i hemlighet. Så varför inte avdramatisera alltihop?

Uvell har ytterligare en bra poäng "SD är ett parti som hämtar mycket av sin politiska näring ur en kritik av etablissemanget, anklagelser om att ”sanningen tystas ner” och liknande. Det dubbelspel som nu ­pågår riskerar att bekräfta just sådana föreställningar, och därmed locka fler väljare till SD."

30 kommentarer:

  1. "SD är ett parti som hämtar mycket av sin politiska näring ur en kritik av etablissemanget, anklagelser om att ”sanningen tystas ner” och liknande. Det dubbelspel som nu ­pågår riskerar att bekräfta just sådana föreställningar, och därmed locka fler väljare till SD."

    Hax: Bara för några bloggar sedan var du upprörd över att ungdomar inte minns sin historia. Här finns det verkligen en historia att minnas.

    SvaraRadera
  2. Det här är mest ett problem för en visionslös statsminister som blir ledsen när folk är emot honom.

    SvaraRadera
  3. Det minskar ju inte heller politiker- och journalistföraktet när de beter sig fånigare än lågstadiebarn.

    Runt hela världen uppstår de värsta konflikterna när människor upplever sina identiteter hotade. Att inte ta det på allvar utan försöka ignorera och förtrycka deras rädsla är rena självmordsuppdraget.

    SvaraRadera
  4. Det beror väl helt och hållet på vad SD räknar med att få ut av ett eventuellt samarbete. De vill ju i längden naturligtvis få gehör för sina hjärtefrågor, vilket jag är starkt emot. Det är en svår avvägning, men jag säger ta risken att befästa deras position utanför etablissemanget hellre än att ge dem ens en tum av deras avskyvärda och inskränkta invandringspolitik.

    SvaraRadera
  5. Vår princip bör vara att SD kan och skall utsättas för alla tänkbara mediala övergrepp, fiffel, tjuvnyp och beljugande så länge det inte på något sätt kan gynna dem. Det är inte det påstått odemokratiska i sig som är problemet - utan att det kan göra dem till politiska martyrer (låt så vara att de faktiskt är det).

    SvaraRadera
  6. Men vad sjutton lär sig folk nuförtiden. Gör ni likadant i andra relationer? När pojk- eller flickvännen inte tycker som ni visslar ni med visselpipor till de ger upp och så litar ni på att deras känslor försvunnit? Det är samma psykologiska mekanismer. Det finns n grupp, om än liten, som är rädda för att deras identitet är hotad. Det enda som händer om man försöker förringa dem är att ilska ökar. Så fungerar människor.

    Det värsta är att när dessa människor blivit tillräckligt arga och tillräckligt många så kommer samma medlöpare som glatt förtrycker dem nu haka på den nya trenden och sprida hat. Rädda människor ska man bry sig om, det är så de blir trygga. Trycker man ner rädda människor blir de hatiska.

    SvaraRadera
  7. och så började normaliseringen av Sverigedemokraterna att ta fäste. Och vips som det var så vart dem de största partiet i Sverige och ingen kunde i efterhand fatta hur det kunde hända.

    SvaraRadera
  8. Socialistern och Liberala visar nu vilka svinaktiga metoder de har för att desperat bekämpa demokratin. Politisk Korrekthet är deras mantra,
    SD behöver bara sitta still i båten medan Sjuklövern gräver sin moraliska grav. Detta självgoda beteende är ju numera så välkänt att människor tar avstånd från den Politisk Korrekta åsiktsdiktaturen.
    Vi realister ler i mjugg och räknar med ett nytt, fördubblat valresultat 2014. Det är facit av att ljuga för väljarna under tre mandatperioder.

    SvaraRadera
  9. Kommunister av olika slag har ju lyfts fram som normala i debatten länge trots att de är betydligt mer öppna med sitt hat och hyllande av folkmördare än SD. Inte har deras populism gjort dem till största partierna i Sverige. Om man tror att SD skulle bli största partiet i Sverige måste man ju tro att de har rätt.

    SvaraRadera
  10. Det man ljuger mest om är att att man förtiger att SD röstat MED HÖGERN i 89 90 procent av alla riksdagsbeslut och det hade sett5 snyggare ut om gnällandet från Uvell handlat om det.

    SvaraRadera
  11. Om man tror att SD skulle bli största partiet i Sverige måste man ju tro att de har rätt.

    Du är ett tydligt exempel på hur hjärndöda SD sympatisörer är.

    Nazisterna blev störst parti i Tyskland, de fick inte majoritet, men de blev störst. Detta innebar inte att nazisterna hade rätt. Majoriteten av människor är och kommer alltid vara idioter. Det gäller bara att trycka på rätt knappar så kan man få väljaren att tycka vad som helst.

    Demokrati är ett manipulativt spel där vi lurar människor att tro att abstrakta koncept är grunden till hur vi ska se verkligheten, för att inbilla oss att vi gjort ett val.

    Så länge vi går på detta om och om igen så kommer vi alltid se fienden i vår medmänniska och vara helt frånkopplade ifrån verkligheten.

    SvaraRadera
  12. Jag återupprepar, vad lär sig folk nuförtiden?

    Nazisterna kom till makten till stor del för att de spelade på att Tyskarna kände sig hotade och förödmjukade efter 1:a världskriget. Människor som du Anonym, för jag antar att det är samma Anonym, är de som bygger upp precis samma rädsla i Sverige idag. Svenskar är inte förtryckta och utsatta på det sätt tyskarna var men genom att ni konsekvent försöker förtrycka de som oroar sig för att den svenska identitet är hotad ökar ni hotet, ökar upplevelsen av förtryck, ökar rädslan och det är den som är farlig.

    Detta hade Europa lyckats lära sig efter WWII. Det var därför man såg till att inte skapa samma förutsättningar till identitetshot efter andra världskriget. Okunniga människor som glömt den historiska läxan och vad som hände på 40-talet håller på att bygga upp samma stämningar igen.

    Rädda människor för man dialog med och skapar trygghet för. Man förtrycker dem inte för till slut exploderar de och då är det människor som du Anonym som bär ansvaret, även om ni säkert kommer ta den ynkliga vägen då också.

    SvaraRadera
  13. Johan Y anser tydligen att individen inte har något ansvar för dom val denne gör och att nazisternas industriella utrotning var en konsekvens av att tyskarna var rädda för judar.

    SvaraRadera
  14. Uvell har rätt.

    Genom att behandla SD som om de inte vore invalda i Sveriges riksdag och därmed en demokratisk kraft, så går man SD:s ärenden.

    Alla som skramlar med nycklar, vräker ur sig otidigheter och ALDRIG tar en diskussion med SD gynnar SD.

    SvaraRadera
  15. Nej Micke, det anser inte Johan Y. Vad jag menar är att fenomen kan studeras på olika nivåer parallellt. Och ett väldigt vanligt sätt att förstå Nazismens framväxt är att förstå det som att tyskarna upplevde sin identitet hotad. Detta brukar stå i vanliga gymnasiehistoria så det borde vara bekant för dig Micke. Det fråntar inte någon enskild nazist dess personliga skuld. Problemet, Micke, är att du kan diskutera deras personliga skuld hur mycket du vill, sätter du och dina gelikar folk i samma situation igen kommer samma sak hända.

    SvaraRadera
  16. ...och dom sista som kommer fatta vad Uvell menar, och handla därefter, är nämnda "etablissemang". Varför? Jo, därför att de lyssnar inte/aldrig till folket (de har ju mandat att styra och leda, anser dom). Demokrati är bara en fin etikett för ansvarslösa sociopater och offentliga posörer.

    SvaraRadera
  17. ...och bara för att driva in spiken ytterligare: Socialism är Nazism. Nazis är socialister. Det tycker jag.
    Chomsky har en liknande syn på det hela: "A lot of the people who call themselves Left I would regard as proto-fascists".

    SvaraRadera
  18. Johan Y, SD:s rasism är det som räddar muslimerna från att gå samma öde som judarna?

    SvaraRadera
  19. @Johan L, Nej men beaktande av SD:s oro är det enda som räddar rasismen från att växa. Man behöver inte låta dem få som de vill men man behöver ta deras oro på allvar. Rädsla, fördomar, grupphat bygger på att man känner sig utsatt, att man upplever sig själv som ett offer. Ju mer vi förstärker det desto starkare blir rasismen.

    SvaraRadera
  20. E/LD har ju tydligt och klart samt bokstavligen på flera sätt deklarerat att fascismen är en bra ideologi som han stöder och om han vill ska jag gärna leta reda citaten en gång till?

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. Genom att behandla SD som om de inte vore invalda i Sveriges riksdag och därmed en demokratisk kraft, så går man SD:s ärenden.

    --------------

    Man ska behandla SD som om dom är invalda i Sveriges riksdg och i riksdagen ställa frågan till Petzäll var och varför han lärt sig att utantill sjunga hela "Sverige Leve" som är den svenska nazismens motsvarighet till internationalen författad av den svenska nazismens största portalfigur.

    Man ska fråga HELA partilednintgen varför dom kan sjunga hela texten till en sång som hyllar mordet bpå en vald svensk statsminister samt man ska i riksdagen ställa frågan varför partiet tagit emot pengar från kända nynazister i Europa.

    Först när det är gjort behandlas partiet som alla andra

    SvaraRadera
  23. E/LD pratar liksom fascisterna om etablissenmanget.

    Etablissemanget är den primära fienden.

    Det var det för sovjetkommunisterna på 70 talet också.Dom hatade också intelleketuella.

    SvaraRadera
  24. @ Johan Y
    Det hela är en smula motsägelsefullt. SD:s oro är det som räddar oss från rasismen, men hela deras existens går ju ut på att förstärka denna oro genom att del upp människor i rätt sort och fel sort, i vi och dom. Det är en märklig utgångspunkt.

    Fast jag kanske missförstår dig? Du kanske menar att om vi tar bort grunden till denna oro, elementen som hotar "identiteten", så finns inga vi och dom, och sålunda ingen rasism? Det vore åtminstone logiskt...

    SvaraRadera
  25. Det enda man behöver förstå om SD är deras ursprung.

    SvaraRadera
  26. Skriv att socialister som micke är nassar och han nappar som en hungrig gammelgädda om våren. =) Kul är det, i alla fall.

    Folket är den primära fienden för socialister och nassar. Du verkar inte hymla om det. Bra, du och dina gelikar gör jobbet åt mig. =)

    SvaraRadera
  27. Vänsterns husgud, Chomsky, och hans uttalanden om vad som gror i vänsterfolk nämner han inget om...givetvis, det är pinsamt att bli avslöjad som ett fascistämne. =)

    Ät den du, och alla andra på vänsterkanten.

    SvaraRadera
  28. Det enda man behöver förstå om V, SD, S, MP, KPMLr, SKP och A är deras ursprung. =)

    SvaraRadera
  29. Ok.Jag ska leta reda på dom citat där du hyllar Mussolini, fascismen och glädjer dig över att italienska fascister "trots allt proportionerligt inte dödade lika många judar som tyskarna" samt där dy hyllar den fascistiska kulturen så vi täpper till käften på dig. några dar.

    SvaraRadera
  30. @Johan Y
    "Runt hela världen uppstår de värsta konflikterna när människor upplever sina identiteter hotade. Att inte ta det på allvar utan försöka ignorera och förtrycka deras rädsla är rena självmordsuppdraget."

    "Kommunister av olika slag har ju lyfts fram som normala i debatten länge trots att de är betydligt mer öppna med sitt hat och hyllande av folkmördare än SD"

    Tack. Klockrent. Om man är hatisk, rädd och känner sin identitet hotad samt att man hyllar folkmördare i tysthet. Då skall man rösta på SD.

    Inte konstigt att ingen vill samarbeta med dom.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.