2011-06-25

Så här på Nationella Bakfylledagen...


God Midsommardag!

För den som till äventyrs tröttnar på släkten och myggorna en stund, kommer här ett par läsvärda länkar...

I Washington D.C. har stadens taxi-kommission haft möte. Först arresterades en journalist för att ha tagit ett foto av det offentliga mötet, sittande på sin plats. Sedan arresterar man ännu en journalist. För att med sin mobilkamera ha filmat hur den förste journalisten blev arresterad! Läs och se video. [Washington City Paper] | [ReasonTV]

Missa sedan för allt i världen inte Göteborgs-Postens sommarintervju med riksdagsledamoten Anton Abele (m). "Jag har också varit 16 år gammal och på fester och druckit öl, det erkänner jag..." säger han – 19 år gammal. Årets tvåa, efter kunga-intervjun. [Göteborgs-Posten]

Bo tipsar om en artikel i New York Times, som visar att F.B.I. verkligen tar sitt uppdrag på största allvar. Vad sägs om övervakning enligt modellen "highly intrusive methods — including lengthy physical surveillance and covert infiltration of lawful groups — even when there is no firm basis for suspecting any wrongdoing"? Skarpt förslag, snart verklighet. [NYT]

Den som undrar hur den amerikanska militären kan kosta så jävla mycket pengar skall läsa artikeln "Builder Blames Navy as Brand-New Warship Disintegrates" i Wired. Samma artikel rekommenderas för den som någonsin fått för sig att offentlig upphandling fungerar. Så inkompetent att det nästan blir roligt. [Wired]

Twitter har ett team på nio spam-detektiver, som kör sitt eget Voight-Kampff-test på trafikflödena. I andra laget finns de som kan lova sina kunder tusentals nya followers inom en åldergrupp eller ett geografiskt område vid en viss tidpunkt. Riktigt spännande. [Wired]

Johan tipsar om en Expressen-artikel på ämnet fotbollshuliganism. Det är inte så enkelt som man kanske först kan få för sig att tro. Det blir lite "pre-crime" över det hela. Det vill säga att straffa människor för handlingar som ännu ej har begåtts. [Expressen]

Räcker inte det, vill jag rekommendera fördjupade studier av torsdagens bloggpost om integritetens värde, nedan.

10 kommentarer:

  1. Angående den arresterade journalisten så borde man ju arresterat de som bevittnade arresteringen också, i rättssäkerhetens namn.

    Usch, nu får jag krypa ner i soffan igen och liksom så många andra dyrt och heligt lova att jag aldrig mer ska röra brännvin :)

    /Smen

    SvaraRadera
  2. Jag undrar hur länge USAs medborgare kommer att acceptera hur polis och makthavare beter sig innan de tar till våld.

    Nog för att vi ibland kan se dumheter i Sverige också men det verkar onekligen som det är snäppet värre där. Samtidigt som folket i USA är mindre belägna att ta skit från övermakten jämfört med folk i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Vad gäller anmälningsplikten för fotbollshuliganer drev oppositionen igenom lagen för att ge regeringen en knäpp på näsan. Vilka integritetskränkande effekter lagen eventuellt har tog man ingen hänsyn till.
    Tyvärr visar det sig då att inget oppositionsparti, inklusive mp, inte går att lita på i dessa frågor när de väljer det politiska spelet framför människors rättigheter.
    Att jag själv inte har något emot en sådan lag är ointressant. Rättsäkerheten måste gå före.

    SvaraRadera
  4. Teknikens under

    Ray Kurzweil Transcendent Man on Opie and Anthony(2011)
    http://www.youtube.com/watch?v=kHlmt5xz4RM

    Transcendent Man (2009) - Official Trailer [HD]
    http://www.youtube.com/watch?v=ZreGeZ8w4qE

    http://thepiratebay.org/torrent/6426545/Transcendent.Man.2009.DOCU.RERiP.DVDRip.XviD-SPRiNTER

    http://transcendentman.com/

    http://www.rayandterry.com/index.asp

    http://www.rayandterry.com/wellness_information.asp

    SvaraRadera
  5. Jonas V: Jag skulle inte vara förvånad om en hel del utav ledmöterna inte alls förstod problematiken med lagen.

    MP skryter om sitt engagemang i medborgarrättsfrågor men förvånandsvärt få utav deras ledamöter har någon som helst känsla för vad som är vansinnigt eller ej.

    SvaraRadera
  6. @Jonas V

    Det har inte stiftats någon lag om anmälningsplikt. Riksdagens majoritet har beställt ett lagförslag och det ankommer nu på regeringen att lägga fram ett.

    Regeringen, och lagrådet, har alla möjligheter att hantera frågan på ett integritetssäkert sätt.

    SvaraRadera
  7. Det är inte bara att man glömt en såfan uppenbar sak som att inte blanda metaller, man har också prutat på skrovet och beväpningen.

    Bilkigt, men odugligt...

    SvaraRadera
  8. JT,

    helt korrekt. Dock valde oppositionen att inte avvakta Unckels utredning innan man röstade för detta för att på så sätt ge regeringen en knäpp på näsan.
    Både Peter Eriksson och Sven-Erik Östberg talade tydligt om det innan vootering.

    SvaraRadera
  9. För den som vill se hur det gick till när det amerikanska försvaret utvecklade sitt pansarfordon, M2 Bradley fighting vehicle( http://en.wikipedia.org/wiki/M2_Bradley ). Kan jag varmt rekommendera filmen Pentagon Wars.

    En komedi(tragedi) baserat på verkligheten. Väldigt underhållande!

    SvaraRadera
  10. De nya amerikanska båtarna påminner lite om Star Cruisers...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.